Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:374, Did:0, useCase: 3

Šonedēļ noskaidros AUDL čempionus

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Šonedēļ noskaidros AUDL čempionus
Publicitātes foto

Šīs nedēļas nogalē Monreālā, Kanādā, tiks noskaidroti jaunie Amerikas frisbija līgas (AUDL) čempioni. Par titulu turpina cīnīties četru divīziju spēcīgākās komandas, kas sestdien aizvadīs pusfināla spēles, bet svētdien uzvarētāji cīnīsies par AUDL ceļojošo kausu.

Pirmajā pusfināla pārī spēkosies Medisonas "Radicals" un Sanfrancisko "FlameThrowers". Otrajā pusfinālā otro gadu pēc kārtas sacentīsies pērnā gada čempione Dalasas "Roughnecks" un 2013.gada čempione Toronto "Rush". Visas čempionāta spēles būs iespējams vērot interneta tiešraidē.

Rietumu divīzijā par čempioni šogad kļuva Sanfrancisko komanda, kas 14 spēlēs izcīnīja desmit panākumus. Divīzijas finālā "FlameThrowers" pārliecinoši pārspēja Losandželosas "Aviators" (33:22). Komanda sastāvu šosezon pastiprinājusi ar divkārtēju līgas vērtīgāko spēlētāju Bo Kitridžu un Kasediju Rasmusenu. Abi spēlētāji pērn kļuva par čempioniem "Roughnecks" sastāvā, bet gadu pirms tam arī Sanhosē "Spiders" rindās. Kitridžs pie kausa tika arī 2014. gadā, spēlējot "Spiders" krāsās.

Medisonas "Radicals" pārliecinoši dominēja Midwest divīzijā, gūstot panākumus 12 mačos, bet zaudējot tikai divās spēlēs. Līdz šim "Radicals" divas reizes spējusi iekļūt čempionāta finālā, tomēr uzvarēt tajā komanda nav spējusi. Pērn Medisonas komanda pašā mača galotnē no rokām izlaida uzvaru pusfinālā pret Sietlas "Cascades" (25:26). Vienības trumpis viennozīmīgi ir komandas spēle – lielākā daļa spēlētāju "Radicals" formā spēlē jau kopš komandas pirmsākumiem 2013. gadā.

Kā allaž Austrumu divīzijā galvenās pretendentes uz čempionāta fināliem bija Toronto "Rush" un Vašingtonas "DC Breeze". Toronto komanda regulārās sezonas laikā guva 11 uzvaras, kas bija tikai par vienu vairāk nekā Vašingtonas vienībai. Likumsakarīgi arī abas šīs komandas cīnījās savas divīzijas finālā, kur tikai par trim punktiem pārāki bija kanādieši (29:26). Līdz šim komanda divas reizes ir spēlējusi čempionāta finālā, 2013. gadā mazrezultatīvā spēlē ar 16:14 pārspējot Medisonas "Radicals". Pērn "Rush" pusfinālā atzina čempionvienības Dalasas "Roughnecks" pārākumu. Kā jau pēdējos gados ierasts komandas galvenais vilcējspēks ir Aizeks Maseks-Kellijs, Marks Lojds un Stīvs Armiteidžs, kuriem lielu pienesumu šogad sniedz Kamerons Hariss un Maiks Makenzijs.

Pagājušā gada čempionvienība Dalasas "Roughnecks", kas pērn netika pārspēta visās 17 spēlēs, šosezon jau piedzīvojusi trīs zaudējumus. Ar 11 uzvarām Dalasas komanda ieņēma otro vietu Dienvidu divīzijā, kas nozīmēja, ka cīņa par titulu jāuzsāk no divīzijas pusfināla, kurā dalasieši sagrāva Džeksonvillas "Cannons" (22:12), bet vēlāk pārspēja arī vienu no galvenajiem AUDL titula pretendentēm Roli "Flayers" (27:24). Dalasas rindās skaļākie uzvārdi viennozīmīgi ir Džimijs Mikls un Dilans Frīčailds, kā arī Kurts Gibsons, kurš laukumā atgriezās tikai sezonas otrajā pusē, tāpat noteikti nevar neizcelt Eibu Kofinu, Džeju Fraudu un Stenliju Pītersonu.

Regulārās sezonas laikā katra AUDL komanda aizvada 14 spēles, pēc kurām tiek noteikts vietu sadalījums divīzijās. Katras divīzijas otrās un trešās vietas ieguvēji aizvada pusfinālu, kam seko divīzijas fināls, kura uzvarētāji iegūst tiesības startēt AUDL finālsacensībās.

AUDL līga ir šobrīd vienīgā profesionālā frisbija līga, un tā pastāv kopš 2012. gada. No ierastajām frisbija sacensībām AUDL atšķiras ar īpašiem noteikumiem. AUDL spēles kontrolē tiesneši, kā arī spēlē nav punktu ierobežojuma – komandas aizvada četras ceturtdaļas, katru 12 minūšu garumā.

Izmantotie resursi:
Latvijas frisbija federācija |