Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:374, Did:0, useCase: 3

Latvietes uzvar čehietes, piekāpjas francūzietēm

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Latvietes uzvar čehietes, piekāpjas francūzietēm
Latvijas pludmales frisbija izlase
Publicitātes foto

Latvijas sieviešu valstsvienība Francija pilsētā Ruajānā notiekošā pasaules čempionāta pludmales frisbijā trešajā dienā pārliecinoši pārspēja Čehijas izlasi (13:6), bet pēc tam atzina mājinieču pārākumu (6:9), savas grupas turnīra tabulā noslīdot uz piekto vietu.

Dienas pirmo spēli latvietes sāka saspringti, jau no paša sākuma nonākot iedzinēju lomā (1:2), bet jau pēc pirmā puslaika atradās vadībā ar divu punktu pārsvaru (6:4). Otrajā puslaikā Latvijas spēles krietni uzlabojās, kā rezultātā izcīnīta pārliecinoša uzvara ar 13:6.

Spēli pret Francijas frisbijistēm Latvijas izlases sāka nepārliecinoši, jau pirmajā puslaikā nonākot iedzinējos ar četru punktu deficītu (3:7). Otrajā puslaikā spēle pilnībā mainīja savu gaitu, kad Latvijas valstsvienība guva trīs aizsardzības punktus pēc kārtas. Jau nākamajā punktā Latvijai bija iespējas izlīdzināt rezultātu, tomēr francūzietes guva divus punktus pēc kārtas, sagādājot mūsu izlasei trešo zaudējumu čempionātā - 6:9.

Latvijas izlase šobrīd savā apakšgrupā atrodas piektajā vietā, tomēr tai ir iespējas pakāpties augstāk, ja izdosies izcīnīt uzvaru grupas spēlē pēdējā pret Šveici.

Pēc trešās turnīra dienas sesto vietu rezultatīvāko spēlētāju sarakstā dala divas latvietes - Sabīne Šmite ar 12 punktiem un 7 rezultatīvām piespēlēm un Lāsma Kublicka ar 11 punktiem un 8 rezultatīvām piespēlēm.

Latvijas izlases sastāvs pasaules čempionātā pludmales frisbijā: Līva Jakovele #1, Alīna Kiškurno #3, , Helēna Dreimane #4, Santa Možeika #8, Lāsma Kublicka #8, Olga Saveljeva #12, Evija Arste #17, Linda Gulbe #18, Dace Cīrule #21, Krista Mierkalne #23, Undīne Vektere #26, Alise Razminoviča #42, Elza Vulfa #49 un Sabīne Šmite #55.

Latvijas Frisbija federācija saka lielu paldies "Dion Sportlab", "airBaltic" un Ikšķiles un Ogres novadu pašvaldībām par atbalstu!

Izmantotie resursi:
Latvijas frisbija federācija |