Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:374, Did:0, useCase: 3

Pirmajā posmā neapturamas "Moments" un "Lynx"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Pirmajā posmā neapturamas "Moments" un "Lynx"
Ogres meiteņu komanda "Moments"
Publicitātes foto

Vakar Rīgā, O.Kalpaka Rīgas tautas daiļamatu pamatskolas sporta kompleksā, deviņas sieviešu divīzijas komandas uzsāka Latvijas Frisbija līgas 2016./2017.gada sezonu. Pēc pirmā posma vadībā izvirzījušās Ogres "Moments" un "Lynx" no Tallinas. Šodien, 21.novembrī, startēs vīriešu divīzijas komandas.

Latvijas Frisbija līga šosezon pirmo reizi ir atklāta formāta, tas nozīmē, ka tajā drīkst startēt arī ārzemju komandas. Šosezon sieviešu divīzijā piedalās deviņas komandas, sešas no Latvijas, divas no Igaunijas un viena no Lietuvas, kas ir par četrām vairāk nekā pērn. Visas komandas sadalītas divās apakšgrupās, balstoties uz to spēku un ģeogrāfisko novietojumu, un sezonas laikā tās aizvadīs divas spēles ar savas grupas komandām, kā arī vienu spēli ar pretējās grupas komandām.

Pirmo posmu bez zaudējumiem sāka pagājušā gada Latvijas čempione telpās "Moments" no Ogres, kas pārspēja "Salaspils juniores" (13:4), debitantes no Ventspils un "Lynx juniores" no Tallinas. Otra komanda, kas vēl nav pārspēta, ir igauņu "Lynx", kas pieveica "KCN Rīga", jau pieminētās "Ventspils Frisbija kluba" meitenes (13:4) un dienas pēdējā spēlē arī lietuviešu "Drop That Smile" (13:7), jāpiemin, ka šajā spēlē Igauņu frisbijistes ne reizi nenometa disku, spēlējot uzbrukumā. Trešo vietu turnīra tabulā šobrīd ieņem Lietuvas "Drop That Smile", kas tikusi pie divām uzvarām – pārspēta Rīgas "Sirocco Ultimate" (13:3) un izšķirošajā punktā, sākot no aizsardzības, arī "Valmiera women" (13:12). Šis valmierietēm bija vienīgais zaudējums, kura dēļ pēc pirmā posma viņas ierindojas ceturtajā vietā. "Valmiera women" pārspēja abas Rīgas komandas – "Sirocco Ultimate" un "KCN Rīga" (13:9). Pie vienas uzvaras tika "KCN Rīga", kas pieveica "Sirocco Ultimate" (13:5), "Salaspils Jr", kas uzvarēja "Lynx Jr" (13:5), kā arī pašas igauņu juniores, kas apspēlēja "Ventpils Frisbija klubu" (13:9). Bez panākumiem pirmo posmu noslēdza "Sirocco Ultimate" un "Ventpils Frisbija klubs".

Jau šodie spēkiem mērosies vīriešu divīzijas komandas, spēles no pulksten 9.00 notiks turpat - O.Kalpaka Rīgas tautas daiļamatu pamatskolas sporta kompleksā. Latvijas Frisbija federācijas youtube kanālā būs pieejamas video tiešraides četrām spēlēm: pulksten 11.15 "Salaspils WT" pret "Ultimate Decision", pulksten 12.00 "UltiManiacs" pret "Flying Worms", pulksten 12.45 "Ogre NightWatch" pret "Sirocco Ultimate" un pulksten 13.30 "Valmiera Open" pret "Salaspils Jr".

Izmantotie resursi:
Latvijas frisbija federācija |