Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:374, Did:0, useCase: 3

Par Latvijas frisbija čempioniem telpās kļūst salaspilieši

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Par Latvijas frisbija čempioniem telpās kļūst salaspilieši
Abas Salaspils komandas ar izcīnītajiem čempionu kausiem
Foto: Ritvars Raits, frisbee.lv

Salaspils sporta namā norisinājās Latvijas Frisbija čempionāts telpās (LFČt), kurā piedalījās regulārās telpu sezonas labākās desmit vīriešu divīzijas komandas, kā arī piecas sieviešu divīzijas komandas. Fināla spēlēs triumfēja "Salaspils WT" (vīriešu divīzija) un "Salaspils FK" (sieviešu divīzijas).

14.marta rītā sacensībās sāka vīriešu divīzijas komandas, kuras regulārajā sezonā Latvijas Frisbija līgā cīnījās 2.grupā. Veiksmīgas spēles aizvadīja šīs sezonas jaunās komandas “Valmiera Open”, attiecīgi uzvarot “Mind PV”(Rīga) 8:7 un “Ogre NightWatch”, pieveicot “Daugavpils Universitāte” ar rezultātu 10:7. Astotdaļfinālā savu pārākumu spēja noturēt rīdzinieki “SoulFly UD”(Rīga), uzvarot “Valmiera Open” 7:2, kā arī “PSL”(Ventspils), uzvarot “Ogre NightWatch” 13:3. Spēle par 9.vietu noritēja diezgan sīvi, bet uzvaru ar 10:8 spēja izcīnīt “Daugavpils Universitātē”, savukārt “Mind PV” ierindojās 10.vietā.

Pirmajā ceturtdaļfināla pārī tikās viena frisbija kluba divas komandas - “SoulFly UD” un “Ultimate Decision”, kur pašā spēles izskaņā “Ultimate Decision” spēja izraut uzvaru 12:11 un iekļūt pusfinālā. Otrā ceturtdaļfināla pārī tikās divas komandas – “Probably Some Latvians”(PSL) un “Salaspils Jr” -, kuru pamatsastāvs balstīts uz junioru izlases spēlētājiem. Lai arī “PSL” pirmajā puslaikā spēja būt vadībā 5:1, tomēr puslaika pārtraukumā komandas devās jau pie rezultāta 7:6 par labu “Salaspils Jr”. Turpinot krāt punktus, salaspilieši spēja noturēt pārākumu un galu galā arī izcīnīt ceļa zīmi pusfinālam, uzvarot “PSL” ar rezultātu 12:9.

Pirmās dienas vīriešu divīzijas spēles noslēdza komandas, kas cīnījās par 7.vietas iegūšanu. Laukumā tikās pirmo gadu Latvijas Frisbija čempionātā startējošās “Valmiera Open” un “Ogre NightWatch” komandas, no kurām pārliecinošāk nospēlēja ogrēnieši, uzvarot spēli ar rezultātu 13:7. Dienas noslēdzošā spēle noritēja starp sieviešu divīzijas komandām “Valmiera Women” un rīdziniecēm “Ultimate Decision”, kuru savstarpējā uzvarētāju komanda izcīnīja iespēju spēlēt pusfinālā. Lai arī pirmās 10 spēles minūtes noritēja punkts punktā, pēc tām valmierietes spēja veikt nekļūdīgus uzbrukumus un noslēgumā izcīnīt uzvaru 13:6. “Ultimate Decision” pēc šī zaudējuma ierindojās 5.vietā Latvijas Frisbija čempionātā telpās.

Otrā spēļu diena tika uzsākta ar sieviešu divīzijas pusfināliem, kur savstarpēji tikās regulārās sezonas 2. un 3.vietas ieguvējas “Moments” no Ogres un “KCN Rīga”, kā arī “Valmiera Women” un sezonas uzvarētājas “Salaspils FK”. Pirmajā komandu pārī spēle noritēja ļoti sīvi, tomēr visu laiku vadībā esošā “Moments” komanda spēja noturēt pārliecību un izcīnīt ceļazīmi uz finālu ar rezultātu 12:11. Otrā pārī pārliecinošāk nospēlēja salaspilietes, veiksmīgi realizējot savus uzbrukumus, kā arī liekot kļūdīties valmierietēm savos uzbrukumos. Spēle tika noslēgta ar rezultātu 13:6, atstājot “Valmiera Women” komandai iespēju cīnīties par bronzas medaļām.

Vīriešu divīzijas pusfinālos gluži tāpat savstarpēji tikās sezonas 2. un 3.vietas ieguvēji un pērnā gada fināla spēlētāji ventspilnieki “Flying Worms” un Rīgas “Ultimate Decision”, kā arī divas viena kluba pārstāvētas komandas “Salaspils WT” un “Salaspils Jr”. Daudzu neprecizitāšu dēļ uzbrukumā, rīdziniekiem nācās piekāpties Ventspils “Flying Worms” ar pārliecinošu rezultātu 13:7. Sīvāka cīņa izvērtās starp salaspiliešiem, tomēr visas spēles garumā savu pieredzi un pārliecību spēja realizēt “Salaspils WT”, spēles izskaņā gūstot uzvaru un iespēju spēlēt finālā ar rezultātu 12:9.

Tuvojoties sacensību noslēgumam, noritēja svarīgākās no čempionāta spēlēm jeb labāko vietu sadalīšana starp komandām. Vīriešiem 5.vietas pārī tikās Rīgas “SoulFly UD” un Ventspils “PSL”, kur ar +2 punktu pārākumu un gala rezultātu 11:9 uzvaru svinēja rīdzinieki, savukārt “PSL” ierindojās 6.vietā. Sievietēm par 3.vietu tikās jau vairākkārt bronzas godalgu guvušās “KCN Rīga” un LFČt jaunpienācējas “Valmiera Women”. Lai arī pirmo puslaiku pārliecinoši vadīja rīdzinieces, pārtraukumā dodoties ar rezultātu 7:3, otrajā puslaikā valmierietes spēja uzkurināt gan sevi, gan skatītājus, jo tuvu noslēgumam tika iegūti trīs bezatbildes punkti, pietuvojoties rezultāta izlīdzināšanai. Ierobežotā laika dēļ gan straujais punktu izrāviens tika apturēts un bronzas statusu spēja noturēt “KCN Rīga” ar rezultātu 13:9. Vīriešiem par 3.vietu tikās Rīgas komanda “Ultimate Decision” un strauji progresējošie “Salaspils Jr”. Gadiem krāto spēles pieredzi spēja izmantot rīdzinieki un visas spēles garumā esot pārākumā, noslēdza čempionātu ar rezultātu 13:8, otro gadu pēc kārtas iegūstot bronzas godalgas. Jāpiebilst, ka “Salaspils Jr” 4.vieta LFČt ir augstākais sasniegums Latvijā līdz šim.

Sieviešu finālā tikās labi pazīstamās komandas “Salaspils FK” un “Moments” no Ogres. Lai arī spēle noritēja punkts punktā, to vadīja “Salaspils FK”, ne reizi neļaujot “Momentam” izvirzīties vadībā. Pēc pārliecinoši nospēlētām 40 minūtēm, salaspilietes kļuva par trīskārtējām Latvijas Frisbija čempionēm telpās, ogrēnietes atstājot ar sudraba medaļām un izcīnītu 2.vietu. Interesantu fināla spēli aizvadīja “Salaspils WT” un ventspilnieki “Flying Worms”, pirmo puslaiku nospēlējot punkts punktā, savukārt otrajā puslaikā punktus guva tikai salaspilieši. Spēli noslēdzot ar rezultātu 15:8, “Salaspils WT” kļuva par absolūtiem regulārās telpu sezonas un LFČt čempioniem, savukārt “Flying Worms” ierindojās 2.vietā Latvijas Frisbija čempionātā telpās.

Pēc dažām dienām, 21.martā, tiks ievērotas tradīcijas un jau trešo gadu AS “Ceļuprojekts” telpās norisināsies “Gada Balva 2015”, kā arī “Latvijas Frisbija federācijai 15 gadi” svinības un apbalvošanas ceremonija. LFČt organizatoru komanda pateicas par sadarbību Salaspils novada domei un SIA “Fazer Latvija” par balvu nodrošināšanu visiem čempionāta dalībniekiem.

Spēļu rezultāti un turnīra tabulas: ŠEIT

Izmantotie resursi:
Latvijas frisbija federācija |