Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:374, Did:0, useCase: 3

Latvijas U19 frisbija izlases dosies uz pasaules čempionātu

Rolands Eliņš

Latvijas U19 frisbija izlases dosies uz pasaules čempionātu
Latvijas U19 vīriešu frisbija izlase
Publicitātes foto

Svētdien, 20.jūlijā, Latvijas izlases dosies uz Pasaules junioru frisbija čempionātu, kas laikā no 20. līdz 26.jūlijam notiks Itālijas pilsētiņā Leco. Paralēli pasaules čempionātam tiks aizvadīts arī Eiropas jaunatnes čempionāts U17 vecuma grupā. Sacensības pulcēs 58 komandas no 24 pasaules valstīm.

Latvija tiks pārstāvēta ar divām valstsvienībām – U19 vecuma grupas sieviešu un vīriešu izlasi. Jau trešo gadu izlašu vadības grožus nav izlaiduši jaunie treneri – Reinis Otisons un Ieva Grabe. Izlašu kodols saglabājies nemainīgs, un vairāki izlašu līderi aizvadītajā sezonā guvuši rūdījumu Latvijas pieaugušo čempionātā.

Vīriešu grupā tiks pārstāvētas visas 24 sacensību dalībvalstis. Latvijai grupu turnīrā pretī stāsies Kolumbija, Zviedrija, Austrālija, Itālija un Krievija. Pēc grupu turnīra sekos kvalifikācijas spēles, pēc kurām sekos izslēgšanas spēles, kurās komandas spēles par 1.-8., 9.-16. un 17.-24.vietu. Latvijas izredzes jāvērtē piesardzīgi. Ja ar iepriekšējā čempionāta sudraba medaļniekiem, kolumbiešiem, spēkoties būs ļoti grūti, tad spēlēs ar pārējām komandām gala rezultātu varētu izšķirt komandas gars un rūdījums, kas mūsējiem šogad ir augstā līmenī.

Sieviešu grupā sacentīsies 19 komandas. Pirmajā grupu turnīra kārtā Latvijas meitenes mērosies spēkiem ar Kolumbijas, Austrālijas un Lielbritānijas pārstāvēm. Izcīnot vietu labāko trijniekā, Latvija var nodrošināt cīņas ar trim citas grupas labākajām komandām un pavērt ceļu uz izslēgšanas spēlēm. Ja tik labi neveiksies, tad jau pēc grupu turnīra pirmās kārtas būs jācīnās par 13.-19.vietu. Iespējams, ka dažām no meitenēm vēl atmiņā palicis sāpīgais zaudējums pret Austrālijas izlasi 2012.gada čempionāta izskaņā un viņas spēs motivēt arī izlases jaunpienācējās kārtīgam revanšam.

Starts šāda mēroga sacensībās nebūtu iespējams bez Latvijas Frisbija federācijas regulāro un jauno sadarbības partneru palīdzības. Liels paldies Izglītības un zinātnes ministrijai, Latvijas Komandu sporta spēļu asociācijai, Olimpiskajam centram „Ventspils”, kā arī Latvijas frisbija pilāru pašvaldībām – Rīgas domei, Salaspils novada domei, Ogres novada domei un Ventspils pilsētas domei.

U19 vīriešu izlase

Arvīds Ondrups (K), Jānis Bernāns (A), Roberts Ansons (SK), Krišs Apšenieks, Toms Ābeltiņš, Dāvids Brics, Harijs Dombrovskis, Gregors Matīss, Arvīds Žanis Orlovskis, Ēriks Podgurskis, Roberts Rozenfelds, Roberts Rubīns, Roberts Edgars Urga, Valdis Ūdris. Treneris – Reinis Otisons.

U19 sieviešu izlase

Santa Siņica (K), Undīne Vektere (A), Alise Razminoviča (SA), Helēna Dreimane, Santa Kalvīte, Jūlija Kozinda, Paula Mestere, Kitija Nagle, Marta Anna Ozoliņa, Gundega Pastore, Aija Pētersone, Laura Sāmiete, Laima Viškinte. Trenere – Ieva Grabe.

K – kapteinis, A – kapteiņa asistents, SA – Spēles gara kapteinis

Informāciju sagatavoja:
Irbe Tene
Latvijas Frisbija federācijas valdes locekle