Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:374, Did:0, useCase: 3

Trīs Latvijas komandas piedalās turnīrā "Hello Stockholm"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Šodien un rīt Zviedrijā norisinās prestižais turnīrs telpu frisbijā "Hello Stockholm", kurā šogad piedakās trīs Latvijas komandas. Vīriešu grupā čempiones godu centīsies aizstāvēt "Salaspils WT", bet debiju šajās sacensībās piedzīvos Rīgas "Hardcore Ultimate". Sieviešu grupā pagājušā gada sudraba medaļas ieguvēja "Salaspils FK" pēc gada pauzes mēģinās atgūt čempiones titulu. Turnīra spēlēm būs videotiešraides.

"Salaspils WT" turnīrā izlikta ar pirmo numuru un spēlēs A grupā kopā ar Igaunijas, Dānijas un Francijas apvienoto komandu "Guns Out", kā arī Austrijas un Beļģijas apvienoto "Funk . Spēle pret "Guns Out" tiks translēta tiešraidē. Rīgas "Hardcore Ultimate" šī būs debija turnīrā "Hello Stockholm". Rīdzinieki spēlēs C grupā, kurā ir arī titulētā zviedru komanda "Viksjöfors" un Igaunijas "Saku Ultimate". Arī rīdzinieku pret zviedriem būs iespējams vērot tiešraidē. Lai izkļūtu no apakšgrupas, komandām jāieņem pirmā vai otrā vieta tajā, iekļūstot izslēgšanas spēlēs. Šodien paredzētas grupu spēles un pirmās divas izslēgšanas spēļu kārtas, bet rīt tiks aizvadīts pusfināls un fināls.

Ar pirmo numuru sieviešu grupā izlikta pagājušā gada sudraba medaļniece "Salaspils FK". Salaspilietes spēlēs vienā apakšgrupā ar Zviedrijas "Linköping KFUM" un Francijas "Duck Face" vienībām. Arī "Salaspils FK" būs nepieciešams ieņemt kādu no pirmajām divām vietām savā apakšgrupā, lai iekļūtu astotdaļfinālā.

Zviedrijas turnīrs "Hello Stockholm" šogad norisināsies piekto gadu, un tajā startēs kopumā 50 komandu – 30 vīriešu un 20 sieviešu. Turnīrs tiek aizvadīts telpās uz mākslīgā zālāja laukumiem, un katrā komandā spēlē tikai astoņi frisbijisti, tādējādi spēlētājiem jābūt ne tikai prasmīgiem, bet arī fiziski spēcīgiem un izturīgiem.

Abas Salaspils komandas turnīrā startē no tā pirmsākumiem. "Salaspils WT" ir vienīgā komanda, kam izdevies iegūt medaļas katrā no turnīriem – bronzas pirmajos trīs gados un zelts pērn. Savukārt meitenes pirmo reizi pie godalgām tika 2016. gadā, uzreiz triumfējot turnīrā, bet pērn finālā tika piedzīvots sāpīgs zaudējums, liekot samierināties ar sudrabu.

Vairāk informāciju meklē turnīra mājaslapā un Facebook lapā.

Saite uz tiešraidēm: ŠEIT

"Salaspils WT" sastāvs: Reinis Otisions, Roberts Apinis, Igors Minovs, Jānis Bernāns, Toms Ābeltiņš, Arvīds Žanis Orlovskis, Didzis Malderis un Mārtiņš Taurenis.

"Hardcore Ultimate" sastāvs: Renārs Niedra, Jurģis Ločmelis, Zintis Gaspažiņš, Edgars Kalniņš, Kārlis Malcenieks, Niklāvs Šnepsts, Egīls Peļņiks, un Rihards Znotiņš.

"Salaspils FK" sastāvs: Santa Možeika, Olga Saveljeva, Monta Poduma, Līga Nātiņa, Lāsma Kublicka, Evija Arste, Santa Siņica un Dace Cīrule.

Izmantotie resursi:
Latvijas frisbija federācija |