Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:374, Did:0, useCase: 3

RTU kļūst par trīskārtējiem studentu frisbija čempioniem

RTU kļūst par trīskārtējiem studentu frisbija čempioniem
Publicitātes foto

Aizvadītajā sestdienā, 13. decembrī, norisinājās jau septītais Latvijas Studentu frisbija čempionāts jauktajā grupā. Čempionu godu jau trešo gadu pēc kārtas ieguva Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) sportisti. Ar otro vietu lepoties varēja Rīgas Stradiņa universitāte (RSU), savukārt goda pjedestālu jau otro gadu pēc kārtas noslēdza Daugavpils Universitāte (DU). Spēles gara balva par godīgāko spēli devās pie RTU, tādejādi sportistus var saukt par absolūtiem šī čempionāta uzvarētājiem.

Dienas pirmajā daļā tika aizvadīts viens izspēles aplis, kurā katra komanda izspēlēja pret katru. Vispārliecinošāk sevi grupā parādīja RTU studenti, kuri četrās spēlēs guva četras pārliecinošas uzvaras. Pozitīvi rezultāti bija arī RSU frisbijistiem, kuri četrās spēlēs guva trīs uzvaras un spēja parādīt RTU komandai, ka finālspēlē viņi būs gatavi cīnīties par čempionu titulu.

Pēc grupu spēlēm cīņu par vietām neturpināja Latvijas Universitātes (LU) studenti, kuri piedzīvoja četrus zaudējumus. Interesantākā bija grupas noslēdzošā spēle starp Latvijas Lauksaimniecības universitāti (LLU) un Rīgas Stradiņa universitāti (RSU), jo tā izšķīra, kura komanda spēlēs par pirmo un trešo vietu. Lai arī rezultāta tablo visu laiku rādīja rezultātu par labu RSU, spēle spēku ziņā bija ļoti līdzīga. Pašaizliedzīgas spēles vadīti, RSU spēlētāji noslēdza grupu spēles ar uzvaru 10:7, tādejādi nosakot bronzas un fināla spēļu komandu sadalījumu.

Mazajā finālā tikās DU un LLU studenti, kuru grupu spēle bija aizvadīta ar iespaidīgu daugavpiliešu pārsvaru 11:3. Iespējams, LLU bija apņēmušies atspēlēties un spēli uzsāka ar trīs bezatbildes punktiem. Tas piespieda DU pieprasīt jau pirmo minūtes pārtraukumu, lai sakārtotu savu aizsardzības taktiku un apstādinātu jelgavnieku straujo izrāvienu. Tas arī komandai nāca par labu, jo pie 4:4 rezultāts tika izlīdzināts. Tālāk jau līdz pat 9:9 spēle ritēja punkts punktā un bronzas ieguvējus paredzēt bija pāragri. Atlikušajās 10 spēles minūtēs DU apņēmīgi turpināja lauzt spēles gaitu un pēc Riharda Znotiņa piespēles, zonā pēdējo spēles punktu guva Didzis Skrindževskis, noslēdzot mazo finālspēli ar rezultātu 13:10.

Finālā tikās vēl nebijuši pretinieki RTU un RSU, kuru savstarpējā spēle grupā bija noslēgusies ar RTU uzvaru 10:6. Pirmajā puslaikā komandas pamīšus izvirzījās vadībā līdz pirmo puslaiku noslēdza 7:6 RSU labā. Otrajā puslaikā RTU devās ar jaunu sparu, jo pēc kārtas guva četrus bezatbildes punktus, nodrošinot jau pārākumu 10:7. Līdz spēles laika beigām bija atlikušas mazāk par 10 minūtēm un to laikā RSU vairs nespēja pietuvoties rezultāta izlīdzināšanai, tādēļ likumsakarīgi RTU svinēja uzvaru 13:9 un kļuva par trīskārtējiem čempioniem Studentu Frisbija čempionātā.

Par vērtīgāko spēlētāju vīriešu konkurencē tika apbalvots Valts Boginskis (RSU), savukārt sievietēm šo titulu dalīja divas frisbijistes – Vineta Nipere (RTU) un Kristīne Babris (DU). Vērtīgākā komanda, balstoties uz spēles garu, tika kronēta Rīgas Tehniskā universitāte (13.00).

Informāciju sagatavoja:
Irbe Tene,
Latvijas Frisbija federācijas valdes locekle