Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:374, Did:0, useCase: 3

Latvijas junioru izlase izcīna 6. vietu Eiropā

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Latvijas junioru izlase izcīna 6. vietu Eiropā
Latvijas junioru izlase
Foto: frisbee.lv

Latvijas junioru frisbija izlase vakar Vēnendālā, Nīderlandē, noslēdza Eiropas jaunatnes čempionātu, otro reizi piekāpjoties Zviedrijas valstsvienībai (9:15) un ierindojoties augstajā sestajā vietā. Par čempioni kļuva Itālijas izlase, kas finālā pārspēja īrus. Starp meitenēm labākās bija mājinieces, kuras mačā par čempionu titulu apspēlēja Krievijas frisbijistes.

Latvijas juniori čempionāta noslēgumā atkārtoti tikās ar Zviedrijas izlasi. Pirmajā puslaikā latvieši piedzīvoja katastrofu, zaudējot sešus punktus pēc kārtas un pārtraukumā dodoties ar ievērojamu deficītu (2:8). Otrajā puslaikā spēle izlīdzinājās, bet sasmelt pirmajā puslaikā "izlieto ūdeni" tā arī neizdevās - 9:15.

Turnīrā Latvijas izlase izcīnīja sesto vietu, kas ir mūsu frisbijistu visu laiku labākais sasniegums kādā no Eiropas čempionātiem. Latvijas izlase, kas izcīnīja sešas uzvaras desmit spēlēs, veica lielāko turnīra kāpumu attiecībā pret savu izlikto numuru – Latvija čempionātā bija izlikta ar pēdējo, 19. numuru, bet spēja pakāpties 13 pozīcijas augstāk.

Par čempioniem vīriešu U20 konkurencē kļuva itālieši, kuri ar 10:4 pieveica Īrijas izlasi. Bronzas godalgas devās uz Franciju, francūži mazajā finālā apspēlēja Vāciju. Sieviešu U20 konkurencē uzvarēja mājinieces nīderlandietes, kuras finālā uzvarēja ar 15:8. Nīderlandes komanda pārliecinoši dominēja visā turnīrā, nevienai izlasei neatļaujot gūt pat desmit punktu. Bronzu ieguva čehietes.

Latvijas junioru izlasē šogad spēlē astoņi "Salaspils Frisbija kluba" pārstāvji: Arvīds Žanis Orlovskis (kapteinis; "Salaspils WT"), Imants Ilgažs (Spēles gara kapteinis), Artis Lapsiņš, Bruno Jurginsons, Emīls Elksnītis, Ernests Vīlips, Gregors Matīss un Pēteris Valainis (visi "Salaspils Jr"). Trīs spēlētājus pievienoja "Ogres Frisbija klubs": Juris Miezītis, Nauris Jasukevičs un Ričards Eglītis. Izlasi pārstāv arī Aleksandrs Černovs (Rīgas "Sirocco"), Emīls Spunģis (Valmieras "Savējais") un Roberts Dūdiņš (Ventspils "UltiManiacs"). Izlasi vada galvenais treneris Mārtiņš Gusārs, kuram asistēs Jānis Bernāns.

Latvijas Frisbija federācija saka lielu paldies par atbalstu Ikšķiles novada pašvaldībai, sporta uzturam "Dion Sportlab" un apdrošināšanas brokerim SIA "KOREN".

Izmantotie resursi: Latvijas frisbija federācija |