Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:374, Did:0, useCase: 3

Autors: Ritvars Raits

Juniori izcīna divas uzvaras un kvalificējas ceturtdaļfinālam

Juniori izcīna divas uzvaras un kvalificējas ceturtdaļfinālam
Publicitātes foto

Latvijas junioru frisbija izlase Nīderlandē notiekošajā Eiropas jaunatnes čempionātā šodien pārspēja Austriju (15:7) un Poliju (15:11), iekļūstot labāko astotniekā. Ceturtdaļfinālā latviešu pretiniece būs Vācijas izlase.

Pirmajā spēlē Latvija demonstrēja pārliecinošu sniegumu uzbrukumā un sekmīgi darbojās arī aizsardzībā, likumsakarīgi pārspējot Austrijas izlasi ar 15:7.

Dienas otrajā spēlē Latvijas U-20 vienība spēkojās ar Poliju. Pretiniekiem spēle bija izšķiroša, tāpēc viņi bija noskaņojušies kaujinieciski. Pirmos divus punktus guva poļi, bet jau puslaika vidū pārsvaru bija ieguvuši latvieši. Puslaika beigās sekmīgāki bija poļi, kas pārtraukumā devās ar minimālu pārsvaru (8:7). Pēc pārtraukuma Latvijas komanda pilnībā mainīja spēles gaitu, dominējot abos laukuma galos, kā rezultātā tika svinēta piektā uzvara čempionātā - 15:11

Savā jaunajā grupā Latvija ar trim uzvarām un diviem zaudējumiem ieņēma trešo vietu. Rīt, 10. augustā, latvieši spēkosies ar otras grupas otrās vietas ieguvēju – Vācijas izlasi.

Līdz šim Latvijas U-20 izlasei vēl ne reizi nebija izdevies sasniegt Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālu.

Latvijas junioru izlasē šogad spēlē astoņi "Salaspils Frisbija kluba" pārstāvji: Arvīds Žanis Orlovskis (kapteinis; "Salaspils WT"), Imants Ilgažs (Spēles gara kapteinis), Artis Lapsiņš, Bruno Jurginsons, Emīls Elksnītis, Ernests Vīlips, Gregors Matīss un Pēteris Valainis (visi "Salaspils Jr"). Trīs spēlētājus pievienoja "Ogres Frisbija klubs": Juris Miezītis, Nauris Jasukevičš un Ričards Eglītis. Izlasi pārstāv arī Aleksandrs Černovs (Rīgas "Sirocco"), Emīls Spunģis (Valmieras "Savējais") un Roberts Dūdiņš (Ventpils "UltiManiacs"). Izlasi vada galvenais treneris Mārtiņš Gusārs, kuram asistēs Jānis Bernāns.

Latvijas Frisbija federācija saka lielu paldies par atbalstu Ikšķiles novada pašvaldībai, sporta uzturam "Dion Sportlab" un apdrošināšanas brokerim SIA "KOREN".

Izmantotie resursi:
Latvijas frisbija federācija |


Latvijas frisbija jauktā izlase. Foto: frisbee.lv
1

Latvijas jauktā izlase Eiropas frisbija čempionātu noslēdz sestajā vietā

LETA. Latvijas jauktā valstsvienība piektdien Īrijā Eiropas frisbija čempionātu noslēdza sestajā pozīcijā.
Latvijas frisbija jauktā izlase. Foto: frisbee.lv

Latvijas jauktajai izlasei zaudējums Eiropas frisbija čempionāta ceturtdaļfinālā

LETA. Latvijas jauktā valstsvienība ceturtdien Īrijā Eiropas frisbija čempionātā cīņā par vietu ceturtdaļfinālā uzvarēja Somijas izlasi, bet ceturtdaļfinālā piedzīvoja zaudējumu mačā ar mājiniekiem.
Latvijas frisbija jauktā izlase. Foto: frisbee.lv

Latvijas frisbija izlase Eiropas čempionātā pārspēj Čehiju

LETA. Latvijas jauktā frisbija valstsvienība trešdien Īrijā Eiropas čempionāta grupu turnīra otrajā posmā ar 15:13 uzvarēja Čehijas izlasi