Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:374, Did:0, useCase: 3

"Salaspils FK" piekāpjas divām spēcīgām ASV komandām

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Salaspils FK" piekāpjas divām spēcīgām ASV komandām
"Salaspils FK"

6.augustā "Salaspils FK" frisbijisti piedzīvoja divus sāpīgus zaudējumus jauktās divīzijas līderkomandām, kas nozīmē, ka latvieši frisbija klubu pasaules čempionātā turpinās cīņu par 17.-24.vietu.

Pirmā spēle tika aizvadīta pret ar 3. numuru izsēto ASV komandu "Polar Bears". Salaspilieši spēli uzsāka ļoti pārliecinoši un spēja vadīt to, puslaikā dodoties atpūtā ar rezultātu 8:5. Arī otrajā puslaikā dominēja latvieši, sasniedzot pat 10:6 pārsvaru, tomēr amerikāņi spēja pierādīt, ka, būdami iedzinējos, viņi var atspēlēties. Salaspilieši zaudēja daudz spēkus gan fiziski, gan emocionāli, cenšoties noturēt vadību, tomēr pretinieki izrādījās stiprāki un nācās atzīt viņu pārākumu ar rezultātu 13:15.

Lai izvirzītos tālāk cīņā par vismaz 16.vietu, "Salaspils FK" bija obligāti nepieciešama uzvara otrajā spēlē. Provizoriski komanda cerēja, ka otros amerikāņu pretiniekus - "Wild Card" frisbijistus - spēs uzvarēt. Kā stāsta komandas pārstāvis Aigars Ancāns, salaspilieši nebija spējuši noskaņoties pēc sāpīgā zaudējuma un pretinieki jau pašā spēles sākumā izvirzījās vadībā, veiksmīgi realizējot savus uzbrukumus. Turpinājumā latvieši centās pietuvoties rezultāta izlīdzināšanai, tomēr pat 2.puslaika laikā amerikāņi noturēja iekrāto punktu pārsvaru un mūsējiem nācās atzīt viņu pārākumu ar 9:15.

Lai nokļūtu līdz 17.vietai, "Salaspils FK" turpmākajā dienās ir jāuzvar visas trīs noslēdzošās spēles. Šodien mūsu frisbijistiem priekšā cīņa pret Kolumbijas "Discountry", kas izsēta ar 23. numuru. Kā nākamie pretinieki gaidāmi beļģu "Freezzz Beezzz" vai japāņu "IKU!” frisbijisti.

Ceļā uz tālo Itāliju lielu atbalstu sniegusi Salaspils novada dome, kā arī stikla apstrādes uzņēmums "GroGlass" un loģistikas uzņēmums "Gefco Baltic".

Izmantotie resursi:
Latvijas frisbija federācija |