Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:374, Did:0, useCase: 3

Ogres "Outlawz" izcīna trešo vietu Lietuvas frisbija čempionātā

Ogres "Outlawz" izcīna trešo vietu Lietuvas frisbija čempionātā
"Outlawz" frisbija komanda
Publicitātes foto

No 5. līdz 6.aprīlim Lietuvas galvaspilsētā Viļņā notika Lietuvas atklātais čempionāts frisbijā, kurā piedalījās arī Ogres pārstāvētā komanda - "Outlawz Ultimate". Šajā čempionātā piedalījās 15 komandas no trijām Eiropas valstīm- Lietuva, Baltkrievija, Latvija.

Čempionāta pirmajā spēlē Ogres "Outlawz" tikās ar komandu "AllStars". Ātrā spēlē tika gūta uzvara ar rezultātu 11:2. Kā nākošie, kuri stājās pretī, bija jaunizveidotā komanda "Klaipedus Licejus". Šajā spēlē "Outlawz" neatstāja nekādas izredzes pretiniekiem un beigās svinēja uzvaru ar 11:0.

Nākošā spēle bija jāspēlē pret Lietuvas čempioniem "Vorai". Spēle iesākās ļoti ātri, katra komanda izmantoja sev dotās iespējas, tomēr "Vorai" spēcīgā aizsardzība un nepiespiesto kļūdu dēļ Ogres "Outlawz" nācās atzīt mājinieku pārākumu. Gala rezultāts 5:11.

Par otrās vietas iegūšanu grupā bija jācīnās ar Baltkrievu komandu "X3". Spēle gāja punkts punktā. Abu komandu uzbrukums un aizsardzība bija augstā līmenī. Pretinieki bija izsmēluši Ogres iegūto pārsvaru spēles vidū un spēles laiks beidzās ar rezultāta 9:9. Pēdējais punkts izšķir, kura komanda grupā paliek otrajā vietā. Ogres "Outlawz" precīzi realizēja sev doto uzbrukumu un beigās svinēja uzvaru ar 10:9.

Čempionāta pirmā diena beidzās ar trijām uzvarām no četrām spēlēm, kas nodrošināja iegūšanu ceturtdaļfinālā.
Turnīra otrā diena iesākās ar pirmo ceturtdaļfināla spēli, kurā sacentās "Outlawz" ar Baltkrievijas pārstāvēto komandu "Greens". Baltkrievijas komanda lika ogrēniešiem pacīnīties šajā spēlē, izrādot labu pretestību. Spēle beidzās ar "Outlawz" uzvaru 10:7, kas nodrošināja vietu pusfinālā un jau labāko četriniekā.

Pusfinālā Ogrei pretī stājās jau pazīstamā komanda "Vorai". Spēle bija fināla cienīga. Gan viena, gan otra komanda nepiedeva pretinieku izdarītās kļūdas, pārvēršot tās punktu guvumā. Kaut arī "Vorai" izgāja vadībā spēles vidū, Ogres "Outlawz" nepadevās un turpināja cīnīties līdz galam, parādot savu raksturu un spēles garu. Tomēr spēles beigās komandai "Outlawz" jau atkārtoti nācās atzīt mājinieku, kā arī šī gada čempionu pārākumu ar rezultātu 7:11.

Zaudējums "Vorai" nozīmēja to, ka šī čempionāta pēdējā spēle tiks aizvadīta par trešo vietu. Šajā spēlē pretinieki bija komanda "Vorai2". Līdz rezultātam 5:5 komandas gāja punkts punktā. Nākošajā punktā par spēles lūzumu parūpējās "Outlawz" spēlētājs Jānis Seipulis, kurš pašaizliedzīgi nospēlēja aizsardzībā, lecot pēc šķīvīša, un atņemot iespēju gūt pretiniekiem punktu. Līdz ar to tika iegūta jau lielāka pārliecība, kuru palielināja vēl viena šāda veida aizsardzība jau pieminētā spēlētāja Jāņa Seipuļa izpildījumā. Spēle beidzās ar rezultātu 11:7, tādējādi izcīnot godalgoto trešo vietu čempionātā. Ogres puišu komanda "Outlawz" pateicas Ogres novada pašvaldībai par finansiālo atbalstu.

"Outlawz" sastāvs: Artūrs Endželis; Reinis Igantāns; Ģirts Betmanis (C); Igors Minovs; Jānis Seipulis; Renārs Čeredņičenko; Mārtiņš Taurenis un Sandis Veliks.

Informāciju sagatavoja:
Sandis Veliks,
Ogres Frisbija kluba pārstāvis