Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:374, Did:0, useCase: 3

"Rīgas Rudenī" uzvar "Swedish Fish" un "OksiDiskO"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Rīgas Rudenī" uzvar "Swedish Fish" un "OksiDiskO"
"Ultimate Decision"
Foto: Ritvars Raits

Pagājušās nedēļas nogalē Ogres un Lielvārdes sporta hallēs jau 16. reizi norisinājās starptautiskais frisbija turnīrs "Rīgas Rudens 2013". Vīriešu komandu konkurencē uzvarēja Veļikijnovgorodas "OksiDiskO", bet labākā no Latvijas pārstāvēm bija "Ultimate Decision" (Rīga), kurai 3.vieta, starp sieviešu komandām triumfēja Stokholmas "Swedish Fish", kas finālā pārspēja Ogres "Momentu".

Turnīrā "Rīgas Rudens", kas turpinājās divas dienas, piedalījās 12 sieviešu un 20 vīriešu komandas, kas pārstāvēja ne tikai Latviju, bet arī Krieviju, Lietuvu, Baltkrieviju, Ukrainu, Igauniju un Zviedriju. Turnīrs notiek kopš 1998. gada un pulcē labākās komandas no Baltijas reģiona.

Atklātajā grupā šoreiz par pārsteigumu parūpējās komanda "OksiDisko" no Novgorodas, kas finālā sīvā cīņā spēja uzvarēt ilggadējo "Rīgas Rudens" čempioni - komandu "Sokol" no Maskavas – 12:10. Labākā komanda no Latvijas izrādījās Rīgas "Ultimate Decision", kas cīņā par 3. vietu bija pārāka par Lietuvas komandu "Vorai" no Viļņas (15:10). Latvijas regulārā čempionāta uzvarētāja – komanda "Salaspils WT", kas bija viena no galvenajām pretendentēm uz uzvarētāja titulu, šoreiz ierindojās tikai 5. vietā. Lai arī visas apakšgrupas spēles "Salaspils WT" aizvadīja pārliecinoši, mačā par iekļūšanu pusfinālā pret pašmāju "Ultimate Decision" tika piedzīvots nepatīkams zaudējums, kā rezultātā rīdzinieki varēja cīnīties par vietu finālā, savukārt "Salaspils WT" – tikai par 5.vietu.

Sieviešu grupā sudraba un bronzas medaļas šogad palika Latvijā. Veiksmīgi sacensības aizvadīja iepriekšējā gada uzvarētāja – komanda "Moments" no Ogres, tikai finālā piekāpjoties komandai "Swedish Fish" no Zviedrijas (10:15). Savukārt cīņā par 3. vietu tikās Latvijas komandas - Rīgas "KCN Rīga" un Latvijas čempionāta uzvarētāja "Salaspils FK". Abas komandas ir tikušās vairākas reizes, tomēr iznākums nekad nav paredzams – uzvaras un zaudējumus savstarpējās spēlēs ir piedzīvojušas gan salaspilietes, gan rīdzinieces. Tomēr šoreiz pārliecinošāks bija "Salaspils FK" sniegums (15:9) un iegūta bronzas medaļa sieviešu grupā.

Spēles gara balva, kas līdzvērtīga uzvarai pašā turnīrā un tiek piešķirta, ņemot vērā savstarpējos komandu vērtējumus pēc katras spēles (tiek vērtēts pretinieku komandas godīgums, atbildība, noteikumu pārzināšana, komandas saliedētība), sieviešu grupā palika Latvijā – to ieguva komanda "Moments" no Ogres, savukārt vīriešu grupā – ar komandu "FreezeBe" aizceļoja uz Igauniju.

Turnīra organizators – Ogres Frisbija klubs, pateicas par atbalstu Ogres novada pašvaldībai, uzņēmumiem "Fazer Latvija", "Rīgas Dzirnavnieks", picērijai "Čili pica" un veikalu tīklam "Sportland" par atbalstu, sarūpētajām balvām un kārumiem.

Vairāk informācijas: ŠEIT