Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:374, Did:0, useCase: 3

Autors: Ritvars Raits

LSPA pirmo reizi kļūst par Latvijas studentu čempioni

LSPA pirmo reizi kļūst par Latvijas studentu čempioni
LSPA frisbija izlase
Foto: frisbee.lv

3. decembrī, kad visā pasaulē atzīmēja starptautisko Spēles gara dienu, Kocēnu sporta namā tika noskaidroti Latvijas studentu čempioni frisbijā jauktajā grupā. Par uzvarētāju šogad pirmo reizi turnīra vēsturē kļuva Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas izlase.

Čempionāta finālā LSPA tikās ar Rīgas Tehnisko universitāti, kam grupu stadijā piekāpās ar rezultātu 8:12. Spēle sākās ļoti sīvi, abām komandām ik pa brīdim esot vadībā, pirmajā puslaikā minimāls pārsvars bija LSPA (7:6). Otro puslaiku veiksmīgi sāka RTU, kas spēja gūt divus punktus pēc kārtas, atgūstot vadību (8:7). Spēles galotne labāk padevās tieši LSPA sportistiem, kuri pirmo reizi turnīra vēsturē kļuva par čempioniem (13:10), pārtraucot RTU četru gadu uzvaras sēriju.

Mazajā finālā Vidzemes Augstskola mērojās spēkiem ar Rīgas Stradiņa universitāti, grupu turnīra stadijā pārāki izrādījās vidzemnieki (13:11). Jau spēles sākumā topošo mediķu rindās bija manāms nogurums - viņi visa turnīra garumā spēlēja nieka sešu cilvēku sastāvā. Pretinieku nogurumu veiksmīgi izmantoja ViA studenti, kuri pārliecinoši svinēja uzvaru spēlē (13:7). Vidzemes Augstskola čempionātā šogad atgriezās pēc četru gadu pārtraukuma, uzreiz izcīnot bronzas godalgas – pērn tieši to pašu paveica šī gada čempione LSPA.

Latvijas frisbija čempionātā šogad piedalījās četras komandas, kas sākotnēji aizvadīja savstarpējā apļa spēles, lai noskaidrotu divas labākās komandas, kas tikās finālā, abas atlikušās cīnījās par trešo vietu. Jau iepriekš tika ziņots, ka vairākas augstskolas dažādu iemeslu dēļ bija spiestas atsaukt savu dalību čempionātā, lai gan tika izrādīta liela iniciatīva startēt.

3. decembrī visā pasaulē tika atzīmēta starptautiskā Spēles gara diena, un arī Latvijas studentu frisbija čempionāts tika aizvadīts pozitīvās noskaņās, ko pierādīja visu komandu salīdzinoši augstie Spēles gara novērtējumi. Spēles gara balvu šogad ieguva Vidzemes Augstskola.

Par vērtīgākajiem turnīra spēlētājiem tika atzīta Maija Matroze (Rīgas Tehniskā universitāte) un Jānis Bernāns (Vidzemes Augstskola).

Izmantotie resursi:
Latvijas frisbija federācija |


, 2016-12-04 14:13, pirms 7 gadiem
Tāda ļoooooti savdabīga spēle ir frisbijs... Reiz gadījās pāris mačus Kocēnu sporta hallē redzēt, nu, tādu cilvēkmīlestību starp abām puišu komandām, it kā tomēr pretiniekiem, vēl nebiju redzējis! Tādi jauki apskāvieni savā starpā pēc mača... Blakus sēdēja ilggadējais florbolists Ivars Jēkabsons, kurš smējās, vēderu turēdams, un teica, ja florbola komandas pēc mača tā savā starpā darītu, tad viņus par ku-kū noturētu... Bet tāda laikam ir frisbija spēles īpatnība, par ko nezinātājiem laikam nevajadzētu satraukties.
, 2016-12-04 16:18, pirms 7 gadiem
wolmar rakstīja: Tāda ļoooooti savdabīga spēle ir frisbijs... Reiz gadījās pāris mačus Kocēnu sporta hallē redzēt, nu, tādu cilvēkmīlestību starp abām puišu komandām, it kā tomēr pretiniekiem, vēl nebiju redzējis! Tādi jauki apskāvieni savā starpā pēc mača... Blakus sēdēja ilggadējais florbolists Ivars Jēkabsons, kurš smējās, vēderu turēdams, un teica, ja florbola komandas pēc mača tā savā starpā darītu, tad viņus par ku-kū noturētu... Bet tāda laikam ir frisbija spēles īpatnība, par ko nezinātājiem laikam nevajadzētu satraukties.
Spēle ir diezgan mainījusies, jā dažreiz liekas ka mēs tur čupojamies un tā, bet tā nemaz nav, izrādam cieņu vienkārši, spēles ir daudz atlētiskākas nekā kādreiz un asākas.
Latvijas frisbija jauktā izlase. Foto: frisbee.lv
1

Latvijas jauktā izlase Eiropas frisbija čempionātu noslēdz sestajā vietā

LETA. Latvijas jauktā valstsvienība piektdien Īrijā Eiropas frisbija čempionātu noslēdza sestajā pozīcijā.
Latvijas frisbija jauktā izlase. Foto: frisbee.lv

Latvijas jauktajai izlasei zaudējums Eiropas frisbija čempionāta ceturtdaļfinālā

LETA. Latvijas jauktā valstsvienība ceturtdien Īrijā Eiropas frisbija čempionātā cīņā par vietu ceturtdaļfinālā uzvarēja Somijas izlasi, bet ceturtdaļfinālā piedzīvoja zaudējumu mačā ar mājiniekiem.
Latvijas frisbija jauktā izlase. Foto: frisbee.lv

Latvijas frisbija izlase Eiropas čempionātā pārspēj Čehiju

LETA. Latvijas jauktā frisbija valstsvienība trešdien Īrijā Eiropas čempionāta grupu turnīra otrajā posmā ar 15:13 uzvarēja Čehijas izlasi