Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:374, Did:0, useCase: 3

Ogres Cepures turnīrs pulcē ap 30 spēlētāju

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Ogres Cepures turnīrs pulcē ap 30 spēlētāju
Turnīra dalībnieku kopbilde
Foto: Ritvars Raits

Ogres Valsts ģimnāzijas stadionā 1. jūlijā norisinājās Cepures turnīrs, kas pulcēja ap 30 dalībniekiem. Cepures turnīra laikā norisinājās arī treniņnodarbība kopā ar pieredzējušo amerikāņu speciālistu Deividu Dilonu.

Sestdiena Ogres ģimnāzijas stadionā sākās ar treniņu kopā Dilonu, kurā piedalījās vairāk nekā 20 frisbijistu no Ogres, Salaspils, Ventspils un Rīgas, kas nebija nobijušies no lietus. Dilons iesāka ar lekciju, kurā atkārtoja galvenos frisbija spēles pamatus, kā arī biežākās latviešu frisbijistu kļūdas, kuras viņš bija ievērojis pētot dažādus spēļu video.

Pēc nelielās lekcijas spēlētāji tika sadalīti trīs komandās, kas ik pa punktam mainoties devās laukumā izmēģināt jaunās zināšanas. Dilons arī nekautrējās brīžiem apturēt spēli, lai norādītu uz kādu kļūdu. Arī pēc punktiem pieredzējušais frisbijists neskopojās ar padomiem, ko vajadzēja darīt citādāk, lai spēle ritētu veiksmīgāk.

Pēc treniņa sekoja cepures turnīrs, kuram pievienojās vēl papildus dalībnieki. Spēlētāji tika sadalīti četrās līdzvērtīgās komandās, kas aizvadīja savstarpējās apļa spēles. Turpinājumā komandas aizvadīja pusfinālus un spēles par vietām.

Cepures turnīrs ir turnīrs, kurā spēlētāji piesakās individuāli nevis kā komanda. Savus komandas biedrus šajos turnīros uzzina tikai neilgi pirms spēļu sākuma, tādējādi neviens nezina, ko sagaidīt. Cepures turnīri dod unikālu pieredzi saspēlējoties ar dažādiem spēlētajiem, ar kuriem ikdienā kopā nespēlē.

Izmantotie resursi:
Latvijas frisbija federācija |