Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:374, Did:0, useCase: 3

Latvijas frisbijisti aizvadījuši panākumiem bagātu gadu

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Latvijas frisbijisti aizvadījuši panākumiem bagātu gadu
Foto: frisbee.lv

Aizvadītajā gadā Latvijas frisbijā notikušas lielas pārmaiņas un sasniegti ievērojami rezultāti, kas mūsu valsts vārdam lika izskanēt Eiropā un pasaulē.

Pagājušā gada sākumā risinājās Latvijas Frisbija līgas izšķirošie notikumi. Šoreiz sacensības bija īpašas, jo sieviešu divīzijā startēja deviņas komandas, kas bija par četrām vairāk nekā pirms gada. Pirmo reizi sacensībās startēja arī divas Igaunijas un viena Lietuvas komanda.

Arī jaunajā Latvijas Frisbija līgas 2017./2018. gada sezonā sieviešu komandu skaits ir turpinājis augt un ir sasniedzis desmit vienību skaitu, kas ir tikpat cik vīriešu komandām.

Turpinājumā notika Latvijas Frisbija federācijas valdes vēlēšanas, kurās tika izraudzīta pilnībā jauna valde ar jaunām idejām un sparu.

Vēl pirms āra sezonas sākuma tika aizvadīti pirmie treniņi Latvijas sieviešu izlasei, kas pēc kārtīga sagatavošanās procesa startēja Pasaules pludmales frisbija čempionātā Francijā. Šis Latvijas izlasei bija īpašs starts, jo ne reizi neviena no Latvijas valstsvienībām nebija piedalījusies Pasaules pludmales frisbija čempionātā. Latvijas meitenes varonīgi cīnījās katrā spēlē, sagādājot grūtības pat čempionāta vadošajām komandām. Rezultātā Latvijas izlase savā debijas gadā ar piecām uzvarām 10 spēlēs noslēdza labāko desmitnieku.

Vasaras otrajā pusē Latvijas junioru izlase, kas iepriekš pēdējo reizi tika komplektēta 2014. gadā, devās uz Nīderlandē notiekošo Eiropas U-20 čempionātu. Latvijas jaunie talanti turnīrā bija izlikti ar pēdējo deviņpadsmito numuru, bet jau grupas spēlēs pierādīja, ka ir spēks, ar ko jārēķinās. Latvijas juniori aizcīnījās līdz ceturtdaļfinālam. Vēlāk izlase čempionātu noslēdza sestajā vietā, kopumā izcīnot sešas uzvaras 10 spēlēs. Līdz šim ne reizi Latvijas junioru izlase nebija spējusi izcīnīt vietu Eiropas labāko sešiniekā.

Pēcāk, apkopojot turnīra statistiku, par rezultatīvāko spēlētāju visā čempionātā tika atzīts Latvijas izlases kapteinis Arvīds Žanis Orlovskis.

Rudens sākumā Ventspilī tika aizvadīts pirmais Latvijas Pludmales frisbija čempionāts. Divu dienu garumā trīs divīzijās sacentās 15 Latvijas komandas. Arī nākotnē šis čempionāts tiks iekļauts Latvijas frisbija kalendārā.

Pirms telpu sezonas tika aizvadīts vēl viens pilnīgi jauns turnīrs "Rīgas Rudens outdoor", kurā šogad startēja piecas vīriešu komandas.

Telpu sezona tradicionāli tika iesākta ar starptautisko turnīru "Riga Rudens", kurš šogad atzīmēja savu divdesmito gadskārtu. Tajā startēja kopumā 42 komandas, tādējādi turnīram kļūstot par lielāko Baltijas vēsturē.

Īpašas svinības šogad svinēja arī Latvijas studentu frisbija čempionāts, kurā šogad sacentās studentu un arī absolventu komandas. Zīmīgi, ka turnīra beigās tika aizvadīts draudzības mačs starp studentu un absolventu uzvarētājiem, kur pārāki bija pašreizējie LSPA studenti.

Izmantotie resursi:
Latvijas frisbija federācija |

     [+] [-]

, 2018-03-05 05:21, pirms 6 gadiem
Really!!!