С Днем Победы
С Днем Победы
Сегодня 9ого мая отмечается.
9 мая 1945 года – граница во времени между прошлым и будущим. С этого дня прошлое – это гибель миллионов людей, голод, страдания, нищета. Всё после это новая счастливая жизнь, выстраданная, заслуженная тяжкими военными испытаниями.
Так давайте забудем в этот день о разногласиях, окупациях и прочих мелочах, и просто почтим память тех кто выстрадал эту победу.
з.ы. на прошлое все таки стоит оглядыватся, и оглядываясь надо вспоминать то лучшее что было...
Tev jābūt autorizētam, lai varētu atstāt komentāru. Varbūt vēlies piereģistrēties?

Skrien Latvija

+25 [+] [-]
+21 [+] [-]
+3 [+] [-]
+15 [+] [-]
+19 [+] [-]
+1 [+] [-]
Uzvara pār fašismu un kādas tauatas okupāciju nevejadzētu mest vienā katlā.
Lai slava kritušajiem kas krita kaujās II Pasaules karā.
VArbūt tikai autoram nevajadzētu sporta ziņās mest iekšā topiku par kara tēmu.
+3 [+] [-]
+11 [+] [-]
+14 [+] [-]
+9 [+] [-]
-2 [+] [-]
Un 9. maijā tāpēc, ka Krievijā tad jau bija 9.05.45, kad tika pasludināta uzvara, bet Vācijā (Eiropā) - 8.05.45.
Un ko, tagad sanāk, ka Uzvaras diena tiek svinēta pēc karā zaudētāju laika?
+5 [+] [-]
gulags.wordpress.com: 9.maiju sagaidot « gulags.lv
[+] [-]
-2 [+] [-]
-3 [+] [-]
+1 [+] [-]
+7 [+] [-]
+8 [+] [-]
[+] [-]
+1 [+] [-]
Katrs var piemineet vai svineet, ko un kuraa dienaa vien grib. Nav neviena likuma, kas kaadu dienu noteiktu par iznjeemumu. Nav no taa jaataisa balagaans un lieki jaakurina tauta ne presee, ne forumos. Nu lai tachu vinji iet pie taa sava piemineklja reizi gadaa, liek pukjes, ierauj sto gram un vicinaas ar ordenjiem. Policija lai no malas uzmana kaa jebkuru publisku pasaakumu, kur paredzams tautas piepluudums. Ja medijos vai uz vietas kaads saak pie reizes kaut ko pretvalstisku propagandeet, tad to sashnjoreet un uz iecirkni prom apstaaklju noskaidroshanai un ja vajadzees, attieciiga panta uzraadiishanai.
-3 [+] [-]
-2 [+] [-]
+5 [+] [-]
+6 [+] [-]
manuprāt šiem svētkiem vajadzētu būt kā II pasaules kara beigu piemiņas diena, kurā cilvēki atceras zaudētos draugus, radus, biedrus, apdomā kāpēc tas tā notika un kas ir jādara, lai nekas tāds nenotiktu vēl reiz!!
es ļoti priecātos, ja šodien braucot mājās ar 10. tramvajuUzvaras pieminekļa redzētu sirmgalvjus, vecos cīņubiedrus, un daudzus citus ļaudis nākot nolikt ziedus, gremdējoties atmiņās...
bet diemžēl man būs jāredz pavisam kkas cits!!! 'politisko partiju priekšvēlēšanu aģitāciju, provokatorus, kašķa meklētājus, piedzērušos tīņus, kam nav nekādas saprašanas, ko citiem nozīmē šī diena!!! Skumji!!!
+1 [+] [-]
Vispār nedaudz uzjautrinoši tas viss ir. Diemžēl, bet ar "dzīvo" vēsturi tā tas notiek. Manuprāt, par 2. p.k. normāli varēs runāt TIKAI PĒC TAM, kad pēdējais šī kara veterāns nomirs. Un ne ātrāk.
Man personīgi 9. maijs asiocējas ar otreizējo Latvijas okupāciju, nevis ar kautkādiem svētkiem.
Tai pat laikā es respektēju tos kuri cīnījās 2. p.k frontē. Diemžēl, bet šīs dienas sen jau vairs nav tikai šo veterānu dienas, bet gan politikas taisīšanas dienas.
Man nav nekas ja 2. p.k. veterāni iet svinēt savu 9. maiju, tāpat kā leģionāri 16. martu. Taču diemžēl sen jau šīs dienas vairs nav tikai šo sirmgalvju dienas.
Diemžēl, bet tā tas ir.
[+] [-]