Par fanu grupējumiem 2

Tikai un vienīgi mans viedoklis

Nu ko, laižam tālāk un skatāmies Latvijas fanu kultūrā un Latvijas fanu grupējumos, kas vairāk vai mazāk saistīti ar basketbolu. Uzreiz pateikšu, ka šeit neatradīsiet neko par bijušā basketbola ASK Rīga fanu pulku, jo par nelaiķiem runā vai nu tikai labu, vai neko. Es labāk neko neteikšu.
Par dāmu basketbola fanu(atbalstītāju) grupām nerakstīšu, nejūtos pietiekami kompetents šajā jautājumā. Zinu, ka ir gan Cēsīm, gan TTT, bet neko sīkāk nezinu, ja godīgi, neesmu interesējies. Kāds komentāros varētu pastāstīt, kas notiek ar šo klubu faniem.
Nu tad sāksim tā pat, kā ar futbolu, ar pagājušā gada čempioniem BK Ventspils fanu klubu A Sektors(Mājas lapa http://www.asektors.lv). Ar ko lai sāk ….. Jau esmu šo to rakstījis par ASektoru, bet nu sāksim tad akla jau. Lai vai cik daudz uzvaras būtu BK Ventspils komandai, pēdējos gados ASektoru par aktīvu fanu pulku nosaukt ir ļoti grūti – nespēj fani sekot kluba panākumiem. Lai gan pagājušās sezonas beigās(un tikai beigās) bija vērojama šāda tāda sarosīšanās uz atbalstīšanu(jāatzīmē fināla spēles Rīgā un Ventspilī), bet nu kaut kas tomēr nebija tā, kā vajadzētu būt. Lai gan uz Rīgu bija ieradušies kuplā skaitā(šķiet pat kādi 40 cilvēku) savā mājas spēlē kārtējo reizi bija vērojama pasivitāte un tā jau vairākus gadus. Šķiet ka cilvēki, kas ņemas Asektorā neredz nekādu perspektīvu, viņus apmierina tas kas ir un nav nepieciešami jauni biedri. Kaut kas tomēr jādara, ja ir vēlme attīstīties un kaut ko mainīt. Kas pie vainas tam ? Domājams, ka vaina jāmeklē pašos. Jāsāk ar sevi. Biedru skaits – pārsvarā nenosakāms, bet laikam vairāk par 20 nav, aktīvie kādi 10; repertuārs – šķiet trīs saukļi un viena dziesma; aktivitāte – mājās spēlēs zema, izbraukumos(ja brīvdiena)dodas ap 20. cilvēku, ja darba diena vēl švakāk. Nav dzirdēts, ka dotos uz Eiropu līdzi komandai. Mans ieteikums – sākt būvēt visu no jauna, ja vien ir kāds uzņēmīgs cilvēks, kurš to visu uzņemtos. Ultras Latvija iesaistās ik pa laikam.
Jūs noteikti tagad gaidāt par Baronu  Nekā, to atstāsim saldajam ēdienam 
BK VEF Rīga fanu klubs. Ja godīgi, tā arī neesmu saprati, kā sauc šo fanu grupējumu un kāpēc. Kaut kad, kaut kur izskanēja informācija, ka saucoties viņi Scream Crew. Cik zinu, daži cilvēki no bijušā YA. Dažas reizes esmu pavērojis viņus. Pagaidām nekas spīdošs. Apņēmību kaut kur var redzēt jauniešu sejās, pie atdeves vēl jāpiestrādā. Protams ir labi, ka parādās jauni grupējumi, bet kādā virzienā iet šis konkrētais grupējums, es tā arī neesmu sapratis. Tā pat nav informācijas man par izbraukumu apmeklējumiem, fanu biedru skaitu. Protams to visu varēju mēģināt uzzināt, bet cerams, ka komentāros kāds manis rakstīto pielabos un noprecizēs. Vienīgais, ko varu pateikt, tas ir par repertuāru – pie tā ir jāpiestrādā. Daži pārveidotie jau entos gadus izvazātie saukļi, laikam bija arī kāds dziesmas gabaliņš. Principā grupējums ir sākuma stadijā. Cerams ka attīstīsies un būs spēcīgs konkurents pārējiem grupējumiem. Cerams, ka būs papildinājums Ultras Latvija saimei.
BK Valmiera fanu pulks. Šim fanu pulkam, šķiet, ar nav nodefinēts nosaukums, tātad par kādu konkrētu stila ievirzi nav vērts nemaz runāt. Ir fani un viss. Nekur citur Latvijā(Baltijā un iespējams arī Eiropā)nedzirdēsiet tādu tauri, kā Valmieras mājās spēlēs. Valmieriešiem pašiem tas patīk, jo tā viņi apslāpē pretinieku komandas līdzjutējus(ja tādi ir atbraukuši)un, iespējams, kādā slēptā veidā atbalsta savu komandu. Kādā, jājautā pašiem Valmieriešiem. Šajos daudzajos gados neesmu sapratis, kā skaļā taure palīdz komandai. Kopš pagājušās sezonas, kad sektorā bija vērojami pārsvarā iereibuši, solīda vecuma kungi, šis gads mani sagaidīja ar pārsteigumu – jaunas sejas, protams ne visas, bet dažas bij. Pārsteidza arī, ka bija kas jauns repertuārā arī – nemitīgo ugunsdzēsības taures griešanu un bungu sišanu bija nomainījuši arī daži saukļi, kurus gan saprast bija diezgan pagrūti. Visādā gadījumā novēlu censties un attīstīties, tik jāizlemj kādā virzienā. Biedru skaits – varētu būt kādi 20; repertuārs – nekā daudz nav; aktivitātes – šad tad dodas izbraukumos, mazā skaitā, ar nelielu vai vispār pat bez aktivitātes.
BK Zemgales fanu pulki. Oficiālus fanu pulkus nezinu, un neesmu redzējis basketbola spēlēs. Cik sapratu vienu brīdi Mītavas Patriotiem vienu brīdi bija kaut kāda ideja veidot arī basketbolā ko līdzīgu futbolam, bet ideja tika atmesta. Varbūt pat labāk tā. Ir daži līdzjutēji, kuri ik pa laikam kaut ko uzbļauj, bet tas arī viss. Nekā pagaidām, bet būtu patīkami, ja būtu kāds atbalsts.
BK Liepājas Lauvas fani. Ir. Plašāk varētu noteikti paši Liepājnieki ko pastāstīt, bet pēc pēdējās spēles bija sajūta, ka ir tik aizsardzību bum bum, nekā vairāk. Visas iespējas izpausties un ko sākt veidot – tagad arī feina halle ir 
Nu ko, tad ķeramies klāt tam, kas palicis BK Barons fanu klubs Barons Ultras.
Uztaisīšu nelielu atkāpi, lai visiem būtu skaidrs – autors, tātad es, esmu Barons Ultru viens no līderiem, viens no galvenajiem cilvēkiem, bet neskatoties uz to, mēģināšu cik vien var objektīvi izvērtēt, novērtēt un iztirzāt.
BK Barons fanu klubs Barons Ultras(forums www.baronsultras.lv). Mājas spēlēs vērojams atbilstošs atbalsts, protams vienmēr var vēlēties labāk, bet cik ir tik un kā ir, tā ir. Kopš veco biedru paiešanas malā, jaunieši sākuši ļoti aktīvi darboties un uzņēmušies lielu iniciatīvas daļu, kas virza šo fanu grupēju kaut kur tuvāk tam, ko pasaulē saprot kā Ultras. Trīs un četrus gadus atpakaļ visai publikai plaši zināmie saukļi ir nomainīti ar dziesmām, gan no Latvijas estrādes gan no vispasaules fanu kultūras mantotie un pārveidoti saukļi un dziesmas. Cilvēku, salīdzinot ar iepriekšējām sezonām, mājas spēlēs redzami mazāk, saistīts ar veco biedru paiešanu malā. Lai gan tiek deklarēts, ka spēles netiek šķirotas, tomēr ir manāms, ka uz mazāksvarīgām spēlēm daži neierodas un atbalsts arī nav tik augstā līmenī, kā spēlēs, piemēram, pret Ventspili. Biedru skaits – apmēram kādi 50, aktīvie apmēram 20-30; repertuārs – daudz dziesmu un saukļu, vērojama dažādība; aktivitāte – mājās spēlēs – atkarībā no tā, kas ir pretī un spēles gaitas, izbraukumos – aktīva atbalstīšana visas spēles garumā, vērojama agresivitāte. Aktīvi Ultras Latvija biedri.

Ja ir kāda neskaidrība un/vai jautājumi, varat tos uzdot komentāros, centīšos uz visiem atbildēt, ja vien protams tie būs sakarīgi jautājumi.

1 2 66 komentāri

+2 [+] [-]

, 2010-01-18 14:14, pirms 2 gadiem
Gaidiju jau kaut kadas provokacijas.....

Bet runajot par BU tu aizmirsi pieminet ari performances kurus jus rikojat....Un to ka esat Ultras Latvija aktivie biedri....

+2 [+] [-]

, 2010-01-18 14:16, pirms 2 gadiem
Par basi.
Īstenībā jau tie fanu grupējumi interesē tikai viņiem pašiem, mazāk komandām, vēl mazāk komandu administrācijām, un vēl mazāk pārējiem skatītājiem.
Tā teikt - pašpietiekama darbošanās, kas arī nav slikti. Labāk jau tā, nekā kaut kur pagalmos vai mājās līmi vai benzīnu ostīt.

Pārsvarā es eju uz spēli, cerībā redzēt labu basi, bet ja tāds nav - ierēkt par "daudzskaitlīgajiem" fanu pūļiem - gandrīz vienmēr viņi priekš spēles veido tādu kā fonu, apmēram kā tās meitenes, kas dejo pārtraukumos. Ir par ko uzjautrināties, un paldies viņiem par to!

+3 [+] [-]

, 2010-01-18 14:20, pirms 2 gadiem
Etnies rakstīja: Gaidiju jau kaut kadas provokacijas.....

Bet runajot par BU tu aizmirsi pieminet ari performances kurus jus rikojat....Un to ka esat Ultras Latvija aktivie biedri....
Protams, performances bija pieminēšanas vērtas, bet, ņemot vērā to, ka bija ļoti sarežģīti rakstīt par BU, lai būtu objektīvi, atstāju šo komentētāju ziņā
Jā, Latvijas basketbolā laikam neviens klubs pagaidām tādas nerīko, kā Barons Ultras, tāpēc arī rodas problēmas ar apsardzes darbiniekiem un policiju.

+3 [+] [-]

, 2010-01-18 14:22, pirms 2 gadiem
kurkins rakstīja: Protams, performances bija pieminēšanas vērtas, bet, ņemot vērā to, ka bija ļoti sarežģīti rakstīt par BU, lai būtu objektīvi, atstāju šo komentētāju ziņā
Jā, Latvijas basketbolā laikam neviens klubs pagaidām tādas nerīko, kā Barons Ultras, tāpēc arī rodas problēmas ar apsardzes darbiniekiem un policiju.
Bet ko nozime-vērojama agresivitāte????hools????

+1 [+] [-]

Skudrinieks rakstīja: Par basi.
Īstenībā jau tie fanu grupējumi interesē tikai viņiem pašiem, mazāk komandām, vēl mazāk komandu administrācijām, un vēl mazāk pārējiem skatītājiem.
Tā teikt - pašpietiekama darbošanās, kas arī nav slikti. Labāk jau tā, nekā kaut kur pagalmos vai mājās līmi vai benzīnu ostīt.
šeit es tev nepiekrītu - Barons Ultrām ir ļoti labas attiecības ar kluba adminstrāciju, ar kuriem tiek saskaņotas šādas tādas darbības. Pārējiem skatītājiem jau arī ir interesanti, ja notiek kāda performance fanu sektorā, vismaz kaut kas savādāk, nekā teātrī

+1 [+] [-]

Jautājums autoram.
Vai Barona faniem ir bijusi kāda saķeršanās ar pretinieku faniem?

+3 [+] [-]

, 2010-01-18 14:25, pirms 2 gadiem
Etnies rakstīja: Bet ko nozime-vērojama agresivitāte????hools????
Tas ir saistīts ar izbraukumiem vairāk. Kā visiem grupējumiem izbruakums ir saistīts ar laika pavadīšanu autobusu vai kādā citā pārvietošanās līdzeklī, kur, diemžēl, ir novērojama arī alkohola lietošana. Nav iespējams visus izkontrolēt, ja brauc 30-40 cilvēku. Attiecīgi, cilvēks paliek drošāks, agresīvāks, un ja vēl spēle noriss punkts punktā ........

+2 [+] [-]

, 2010-01-18 14:26, pirms 2 gadiem
elninjo2 rakstīja: Jautājums autoram.
Vai Barona faniem ir bijusi kāda saķeršanās ar pretinieku faniem?
tevi interesē šī sezona vai arī kāda vēsture ?

[+] [-]

, 2010-01-18 14:27, pirms 2 gadiem
kurkins rakstīja: tevi interesē šī sezona vai arī kāda vēsture ?
Gan vēsture, gan šosezon.

+3 [+] [-]

, 2010-01-18 14:29, pirms 2 gadiem
kurkins rakstīja: Tas ir saistīts ar izbraukumiem vairāk. Kā visiem grupējumiem izbruakums ir saistīts ar laika pavadīšanu autobusu vai kādā citā pārvietošanās līdzeklī, kur, diemžēl, ir novērojama arī alkohola lietošana. Nav iespējams visus izkontrolēt, ja brauc 30-40 cilvēku. Attiecīgi, cilvēks paliek drošāks, agresīvāks, un ja vēl spēle noriss punkts punktā ........
Aaaa,tas ir pilniba saprotams....

[+] [-]

, 2010-01-18 14:32, pirms 2 gadiem
ko Kurkins doma par Barons atbalstitajos skanosho saukli sarauj bum bum bum?

[+] [-]

, 2010-01-18 14:33, pirms 2 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Par basi.

Pārsvarā es eju uz spēli, cerībā redzēt labu basi, bet ja tāds nav - ierēkt par "daudzskaitlīgajiem" fanu pūļiem - gandrīz vienmēr viņi priekš spēles veido tādu kā fonu, apmēram kā tās meitenes, kas dejo pārtraukumos. Ir par ko uzjautrināties, un paldies viņiem par to!
nu tak ka, priekš Latvijas nepastāvīgās komandu sporta sistēmas runāt par kaut kādām fanu kustībām un tradīcijām, mēģināt kaut ko analizēt, ir pilnīgi nenopietni un bezjēdzīgi!

[+] [-]

, 2010-01-18 14:36, pirms 2 gadiem
elninjo2 rakstīja: Gan vēsture, gan šosezon.
netālā vēsturē ir bijušas vairākas saķeršanās ar toreizējiem ASK Rīga faniem, pat nojucis skaits ir, kā nekā viena pilsēta, divas komandas - tur bez kašķiem neiztikt, it sevišķi, ja abas puses ir agresīvi noskaņotas.
Ir bijušas saķeršanās arī ārpus Latvijas(tas ar no vēstures) ja nemaldos ar Neptunas faniem bij kaut kāds konflikts. Bet pārsvarā visas neskaidrības cenšamies atrisināt pārunu ceļā, ar miera pīpes palīdzību.
Šajā sezonā bija neliela saķeršanās(drīzāk jau pagrūstīšanās) pēc spēles ar Valmieru, ar Valmieras faniem, tas bija 01.12.2009
Vārdu pārmaiņas bijušas ar Jelgavas atbalstītājiem, bet ar to konkrēto vīru mums nebija vēlēšanās runāt, jo viņš bija manāmi iereibis.

[+] [-]

, 2010-01-18 14:37, pirms 2 gadiem
WHITE_PRIDE rakstīja: ko Kurkins doma par Barons atbalstitajos skanosho saukli sarauj bum bum bum?
Īsti nesaprotu jautājumu. Lūgums tomēr izmantot pieturzīmes un garumzīmes.

+1 [+] [-]

, 2010-01-18 14:38, pirms 2 gadiem
Par to Valmieras tauri:taa ir jau vismaz 6 gadus fanu kluba neatnemama sastaavdalja.taa taure paliidz piemeeram pret taadiem faniem kaa tartu,kas atbrauc aptuveni 100 cilveeki,no tiem visiem,kaadai pusei ir 50 tauriites,ir tach jaaparaada kurs ir saimnieks savaa zaalee.
pajautaashu-kaapeec juus taas duumu sveces laizhat zaalee valjaa???Tas ir vajadziigs???izejat no zaales aaraa un tad plosaties
par taam dazhaam jaunajaam sejaam Valmieras fanu kluba,gribu tevi precizeet,tur ir palikusi tikai 4 vecie,paareejie 25-30 ir naakusi jaunie klaat,taa ka es sogad saaku visu no nulles
Man pret jums nav nekaadu pretenziju,taa ka lai veicas jums

[+] [-]

, 2010-01-18 14:39, pirms 2 gadiem
shitaa rakstīja: nu tak ka, priekš Latvijas nepastāvīgās komandu sporta sistēmas runāt par kaut kādām fanu kustībām un tradīcijām, mēģināt kaut ko analizēt, ir pilnīgi nenopietni un bezjēdzīgi!
Redz, Barons Ultrām šogad apritēs seši gadi. Ir mums savas tradīcijas izveidojušās, arī kopā ar klubu. Tā ka nesaki, ka galīgi nav.

[+] [-]

, 2010-01-18 14:40, pirms 2 gadiem
kurkins rakstīja: Īsti nesaprotu jautājumu. Lūgums tomēr izmantot pieturzīmes un garumzīmes.
sezu sheit no telefona programas vienas tadel nespeju izmantot garumzimes! varu lietot dubulto burtu ja ir garumzime, mikstinajuma zime?

[+] [-]

, 2010-01-18 14:41, pirms 2 gadiem
piparinjs rakstīja: Par to Valmieras tauri:taa ir jau vismaz 6 gadus fanu kluba neatnemama sastaavdalja.taa taure paliidz piemeeram pret taadiem faniem kaa tartu,kas atbrauc aptuveni 100 cilveeki,no tiem visiem,kaadai pusei ir 50 tauriites,ir tach jaaparaada kurs ir saimnieks savaa zaalee.
pajautaashu-kaapeec juus taas duumu sveces laizhat zaalee valjaa???Tas ir vajadziigs???izejat no zaales aaraa un tad plosaties
par taam dazhaam jaunajaam sejaam Valmieras fanu kluba,gribu tevi precizeet,tur ir palikusi tikai 4 vecie,paareejie 25-30 ir naakusi jaunie klaat,taa ka es sogad saaku visu no nulles
100 Tartu fanu??? tu nejauc?

+2 [+] [-]

, 2010-01-18 14:44, pirms 2 gadiem
piparinjs rakstīja: Par to Valmieras tauri:taa ir jau vismaz 6 gadus fanu kluba neatnemama sastaavdalja.taa taure paliidz piemeeram pret taadiem faniem kaa tartu,kas atbrauc aptuveni 100 cilveeki,no tiem visiem,kaadai pusei ir 50 tauriites,ir tach jaaparaada kurs ir saimnieks savaa zaalee.
Nu man tik prieks, ka ar savu tauri noliekat pie vietas citus taurētājus, bet vai tas ir obligāti jādara, kad pretinieku fani, atbraukuši pie jums ciemos, dzied savas dziesmas, bet jūs neļaujat to darīt, jo redz jāgroza taure. Nekorekti, nesmuki, neciešami.
Par dūmusvecēm - ja mēs zālē palaistu dūmu sveces, tur nebūtu ko elpot, dūmu sveces rada dūmus, pirotehnika ko mēs izmantojām Liepājā ir signāluguns, tautā saukts pa fajeri. Ar to, ka mēs šo pirotehniku dedzinam iekštelpās, mēs arī atškiramies no citiem, jo mēs tā daram, jūs tā nedarat, jo baidaties no kaut kā.
Vai esmu atbildējis uz tavu jautājumu ?

[+] [-]

, 2010-01-18 14:45, pirms 2 gadiem
kurkins rakstīja: Nu man tik prieks, ka ar savu tauri noliekat pie vietas citus taurētājus, bet vai tas ir obligāti jādara, kad pretinieku fani, atbraukuši pie jums ciemos, dzied savas dziesmas, bet jūs neļaujat to darīt, jo redz jāgroza taure. Nekorekti, nesmuki, neciešami.
Par dūmusvecēm - ja mēs zālē palaistu dūmu sveces, tur nebūtu ko elpot, dūmu sveces rada dūmus, pirotehnika ko mēs izmantojām Liepājā ir signāluguns, tautā saukts pa fajeri. Ar to, ka mēs šo pirotehniku dedzinam iekštelpās, mēs arī atškiramies no citiem, jo mēs tā daram, jūs tā nedarat, jo baidaties no kaut kā.
kad dedzinasiet ko DSN?

+2 [+] [-]

, 2010-01-18 14:47, pirms 2 gadiem
WHITE_PRIDE rakstīja: ko Kurkins doma par Barons atbalstitajos skanosho saukli sarauj bum bum bum?
Šķiet ka sapratu par ko tu runā - kā jau minēju, Barons Ultru repertuārs pēdējos gadus no entajiem saukļiem ir pārtapis uz dziesām un dažiem saukļiem, kuri vēl tiek izmantoti. Tos gan pārsvarā nesāk zavaģila, bet nu tas arī kā sanāk. Šie saukļi netiek vairs tik bieži izmantoti, kā agrāk.

[+] [-]

, 2010-01-18 14:48, pirms 2 gadiem
WHITE_PRIDE rakstīja: kad dedzinasiet ko DSN?
Tikko kā gribēsim

[+] [-]

, 2010-01-18 14:50, pirms 2 gadiem
WHITE_PRIDE rakstīja: 100 Tartu fanu??? tu nejauc?
nu ja nebiji valmieraa kad tartuu bij peedeejo reiz,tad nesmejies

[+] [-]

, 2010-01-18 14:50, pirms 2 gadiem
kurkins rakstīja: Tikko kā gribēsim
bet esat tur ko dedzinajushi? vienkarshi Latvijas basketbola atbalstishana esmu pirmo gadu!

[+] [-]

, 2010-01-18 14:51, pirms 2 gadiem
Ar to dedzināšanu gan uzmanīgi... Hallēs sēž gan sievietes, gan bērni, gan vecāki cilvēki.
Var jau teikt, a ko jūs citi baidāties dedzināt, mēs nebaidāmies.

Jūs ta iespējams pagūsiet aizbēgt (ja nu vienīgi kāds būs pārāk piedzēries). Bet bērni, sirmgalvji - ja kaut kas aizdegsies, jebkura halle dažu minūšu laikā būs vienkārši degoša lāpa, kā tas naktsklubs Krievijā, tas aizdegās un dažu minūšu laikā bija pilnībā izdedzis. Cik cilvēku tur gāja bojā, un nepaguva izglābties?
Pēc tam visu mūžu tas gulēs uz sirdsapziņas.

Un nevajag stāstīt, ka tas taču ir tik droši. Ir varbūt droši, 99 reizes nekas nenotiks, bet simtajā pietiks ar nejaušību, lai viss aizietu nelabvēlīgā gultnē.

[+] [-]

, 2010-01-18 14:51, pirms 2 gadiem
piparinjs rakstīja: nu ja nebiji valmieraa kad tartuu bij peedeejo reiz,tad nesmejies
es tiko biju Igaunija un tur fani bija s*** vinju fanu sektora bija kadi 20 cilveki un tikai 2 saukli TARTU ROCK un vnk Tartu pilnigs s***

[+] [-]

, 2010-01-18 14:52, pirms 2 gadiem
WHITE_PRIDE rakstīja: bet esat tur ko dedzinajushi? vienkarshi Latvijas basketbola atbalstishana esmu pirmo gadu!
Protams protams, pirmo gadu
pagaidām DSN zālē pirotehniku neesam lietojuši.

-1 [+] [-]

, 2010-01-18 14:53, pirms 2 gadiem
kurkins rakstīja: Nu man tik prieks, ka ar savu tauri noliekat pie vietas citus taurētājus, bet vai tas ir obligāti jādara, kad pretinieku fani, atbraukuši pie jums ciemos, dzied savas dziesmas, bet jūs neļaujat to darīt, jo redz jāgroza taure. Nekorekti, nesmuki, neciešami.
nu redz mees tomeer arii ar kautko atskiramies no jums.DSN vareetu ienest to tauri???

[+] [-]

, 2010-01-18 14:54, pirms 2 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Ar to dedzināšanu gan uzmanīgi... Hallēs sēž gan sievietes, gan bērni, gan vecāki cilvēki.

Jūs ta iespējams pagūsiet aizbēgt (ja nu vienīgi kāds būs pārāk piedzēries). Bet bērni, sirmgalvji - ja kaut kas aizdegsies, jebkura halle dažu minūšu laikā būs vienkārši degoša lāpa, kā tas naktsklubs Krievijā, tas aizdegās un dažu minūšu laikā bija pilnībā izdedzis. Cik cilvēku tur gāja bojā, un nepaguva izglābties?

Un nevajag stāstīt, ka tas taču ir tik droši. Ir varbūt droši, 99 reizes nekas nenotiks, bet simtajā pietiks ar nejaušību, lai viss aizietu nelabvēlīgā gultnē.
tadel ir jaierada specjali fanu sektori kur vinjiem neviens tuvuma nav lai nespej tie iebrauceji vinus aizskart! paskaties ludzu ka ir Italija Vacija Spanija uz futbolu Gireikija gan uz futbolu, gan ari uz Basketbolu fani ir katri sava puse tiesham fani tad ir 2-3 sektoru tukshums un tad ir skatitaju sektori un ta otra puse pretinieku fani vai kautka ta! ja tu ka parastais skatitajs sedi pie faniem (aktivajiem) tad itka jau jareikinas ka ja nu ir konflikti uzvaras un tu zini ka vinjiem patik dedzinat tad tev jau ir jareikinas ar sekam!

+3 [+] [-]

, 2010-01-18 14:55, pirms 2 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Ar to dedzināšanu gan uzmanīgi... Hallēs sēž gan sievietes, gan bērni, gan vecāki cilvēki.

neviens nekad nav teicis, ka tas ir droši un ka mēs nevienu neapdraudam. Protams, risks pastāv vienmēr, bet kas rada šo risku ? varu pateikt - tā ir apsardze. ja kādam tiek iedots fajers, lai pēc spēles to zālē aizdedzinātu, tad tas tiek nodots cilvēkam pie pilnas saprašanas un skaidrā. Apsargi ar savu rīcību, mēģinot to atņemt vai nodzēst, izraisīs lielākus bojājumus un zaudējumus, nekā ļaujot tam nodegt cilvēka, kurš zin ko dara, rokās.
Tāda situācija bija, kad Rīgā arēnā bija BBL fināls - Rytas fani aizdedzināj fajeru, apsargs mēģinot to nodzēst aizdedzināja blakus sektorā sēdošam cilvēkam jaku.

+3 [+] [-]

, 2010-01-18 14:56, pirms 2 gadiem
piparinjs rakstīja: nu redz mees tomeer arii ar kautko atskiramies no jums.DSN vareetu ienest to tauri???
Labāk paturat viņu mājās, valmierā.

+1 [+] [-]

, 2010-01-18 14:57, pirms 2 gadiem
piparinjs rakstīja: nu redz mees tomeer arii ar kautko atskiramies no jums.DSN vareetu ienest to tauri???
jusu taure ir pats pretigakais kas var but! nevediet to uz rigu - aizmirstiet! un vispar SK Valmiera fanu kluba vaditaj ja ta sanak - kadel jus pedeja spele pret VEFinu sakat draudet mazakajiem faniem Vefina? un pec speles gan atri aizbegat prom no OSC un mes visi gajam jus mekelt un nevina nebija! bedigi ka draudet draud, bet par vardiem neatbild... kadreiz tas var bedigi beigties ar tadiem ka vilnas faniem vai kaunas

[+] [-]

, 2010-01-18 14:59, pirms 2 gadiem
WHITE_PRIDE rakstīja: tadel ir jaierada specjali fanu sektori kur vinjiem neviens tuvuma nav lai nespej tie iebrauceji vinus aizskart! paskaties ludzu ka ir Italija Vacija Spanija uz futbolu Gireikija gan uz futbolu, gan ari uz Basketbolu fani ir katri sava puse tiesham fani tad ir 2-3 sektoru tukshums un tad ir skatitaju sektori un ta otra puse pretinieku fani vai kautka ta! ja tu ka parastais skatitajs sedi pie faniem (aktivajiem) tad itka jau jareikinas ka ja nu ir konflikti uzvaras un tu zini ka vinjiem patik dedzinat tad tev jau ir jareikinas ar sekam!
Cilvēk, attopies, mums jau sen spēles nenotiek lielās hallēs. Arēnā Rīga varbūt tikai izlase vēl spēlēs basi. Apskaties uz OSC, DSN hallēm, Ventspils, Valmiera, Liepāja utt.
Kāds vēl 2-3 sektoru tukšums, lai atdalītu līdzjutēju plūsmas!
Tā visa ir teorija, dēļ 20-30 faniem tak pie mums nepārbūvēs halles, lai viņus varētu izolēt no sabiedrības, un tas arī nav vajadzīgs.

[+] [-]

, 2010-01-18 15:02, pirms 2 gadiem
kurkins rakstīja: neviens nekad nav teicis, ka tas ir droši un ka mēs nevienu neapdraudam. Protams, risks pastāv vienmēr, bet kas rada šo risku ? varu pateikt - tā ir apsardze. ja kādam tiek iedots fajers, lai pēc spēles to zālē aizdedzinātu, tad tas tiek nodots cilvēkam pie pilnas saprašanas un skaidrā. Apsargi ar savu rīcību, mēģinot to atņemt vai nodzēst, izraisīs lielākus bojājumus un zaudējumus, nekā ļaujot tam nodegt cilvēka, kurš zin ko dara, rokās.
Tāda situācija bija, kad Rīgā arēnā bija BBL fināls - Rytas fani aizdedzināj fajeru, apsargs mēģinot to nodzēst aizdedzināja blakus sektorā sēdošam cilvēkam jaku.
Nu nezinu, vai tie ir labi argumenti - pie visa vainot apsardzi. Protams, apsardze var visādus sūdus nostrādāt, bet nu nejaušība var notikt jebkurā brīdī. Iespējams, ka tajā Krievijas klubā to lāpu dedzināja vai raķeti izšāva cilvēks "pie pilnas saprašanas un labi instruēts kas jādara".
Un visdrīzāk viņš arī pirmais aizbēga un izglābās. bet citi - neizglābās. Tur ir tā morāle, ka ir arī citi cilvēki jums līdzās, padomājiet par tiem arī.
Bet nu labi, ko nu es tā mācīšu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
1 2 66 komentāri

Tev jābūt autorizētam, lai varētu atstāt komentāru. Varbūt vēlies piereģistrēties?

Sportacentrs.com TV programma (Lattelecom Interaktīvā TV 411. kanāls)

Piektdiena, 10. februāris

16:30BBL2: Valmiera - Naglis
18:58LIVE BBL: Ventspils - Juventus
21:30SA+: A.Pučes intervija ar Visvaldi Nagobadu

Sestdiena, 11. februāris

15:58LIVE BBL: Liepājas lauvas - Juventus
18:30BBL: Ventspils - Juventus
21:30SA+: A.Pučes intervija ar Aigaru Fadejevu

Svētdiena, 12. februāris

18:00BBL: Liepājas lauvas - Juventus

Pirmdiena, 13. februāris

14:30BBL: Liepājas lauvas - Juventus