Viedoklis: Uzvarēt var arī Novokuzņeckā
Novokuzņecka pēdējos gados nav izcēlusies ar veiksmīgu spēli Krievijas Superlīgā. Klubs 2006./2007. gada sezonā palika 16. vietā un izslēgšanas spēļu pirmajā sērija ar 0:3 kapitulēja vēlākajiem vicečempioniem Kazaņas „Ak Bars”. 2007./2008. gada sezonā Novokuzņecka palika 17. vietā un izslēgšanas spēlēs neiekļuva.
Komandu ir pametuši vairāki tās līderi (kopumā 7 no 10 rezultatīvākajiem spēlētājiem): rezultatīvākais uzbrucējs Viktors Aleksandrovs (20+23=43) pievienojies Omskas „Avangard”. Sergejs Krivokrasovs (14+14=28), kurš vēl 1990./1991. gada sezonā paspēja uzspēlēt ACSK sastāvā pret Rīgas meistarkomandu, turpmāk spēlēs Sanktpēterburgā. Citus klubus ir atraduši arī veterāns Rinats Hazanovs (6+16=22), Konstantīns Glazačevs (7+9=16), NHL uzspēlējušais aizsargs Jevgeņijs Koroļevs (3+17=20) un Slovākijas izlases aizsargs Peters Podhradskis (6+10=16). Savukārt Jevgeņijs Lapenkovs (7+19) pagaidām nav atrodams nevienas komandas pieteikumā.
No iepriekšējās sezonas vadošajiem hokejistiem, klubā palikuši Jegors Mihailovs (17+22=39), Fjodors Poliščuks (7+11=18) un Valērijs Hlebņikovs (12+5=17). Vārtus Metalurgiem turpinās sargāt Krievijas U-20 izlases vārtsargs Sergejs Bobrovskis un veterāns, ilggadējs Krievijas izlases spēlētājs Maksims Sokolovs.
Komandai pievienojušies Slovākijas izlases uzbrucējs Rihards Kapušs (iepriekšējā sezonā bija Slovākijas čempionu "Slovan" līderis), čehu uzbrucējs Miroslavs Horava (Čerepovecas „Severstal” 12+14=26) un aizsargs Jans Horačeks (Podoļskas „Vitjaz” 4+7=11). Komandu ir papildinājuši arī uzbrucēji Sergejs Berdņikovs (HK „MVD” 14+10=24), Dimitrijs Dudarevs (Habarovskas „Amur” 6+8=14), Aleksejs Čupins (Maskavas „Dinamo” 5+11=16 ) un aizsargs Nikolajs Semins (Maskavas „Spartak” 2+4=6)
Klubam nav pievienojušies spēcīgi Krievijas vai NHL hokejisti, taču komandas vadība ir spējusi atrast līdzvērtīgus aizstājējus iepriekšējās sezonas līderiem. Komandas uzdevums visticamāk saglabāsies tas pats - cīnīties ar Habarovsku, Novosibirsku un citām lejasgala komandām par 15.-16. vietu.
Novokuzņecka vismaz pēc sastāva izskatās nedaudz spēcīgāka par Habarovskas komandu. Pirmajā sezonas spēlē piedzīvotais zaudējums pret Minskas "Dinamo" liecina, ka rīdziniekiem ir labas izredzes rīt tikt pie punkta, taču Novokuzņecka ir starp tām komandām, pret kurām arī izbraukumā „Dinamo” var izcīnīt uzvaru. Ja ne Habarovskā, Čeļabinskā, Nižnijnovgorodā un Novokuzņeckā, kur tad citur mums ir labas izredzes cīnīties par uzvarām?
Mēs varam tikai minēt kādu iespaidu uz mūsu spēlētājiem būs atstājusi aklimatizācija. Kā redzējām spēlēs ar Habarovsku, regulāra braukāšana uz Krievijas Eiropas daļu var radīt problēmas arī tālo austrumu komandām. Rezultātu noteikti ietekmēs apstāklis, ka gan „Dinamo”, gan „Metalurgam” šī būs trešā spēle četru dienu laikā.
Prognoze: Dinamo- Metallurg Nk. 3:2
Rezultātu būtiski var ietekmēt vārtsargu faktors, jo Novokuzņeckai vārtus dala nestabilais Sokolovs un juniors Bobrovskis, savukārt Dinamo cietoksni ļoti iespējams sargās Naumovs, par kura varējumu nopietnās spēlēs pagaidām vēl grūti spriest.
Otrs būtiskākais apstāklis, kas var izšķirt spēli, ir līderu sniegums - Hosa pret Kapušu. Abi slovāki, tiek uzskatīti par komandu vilcējspēkiem. Pagaidām statistika liecina par labu Hosam (3+1), savukārt Kapušam tikai (0+1). Tieši izteikti līderi un svaigi spēki uzbrukumā (Cipruss un Ankipāns) ir iemesls kādēļ nedaudz augstāk vērtējamas Dinamo izredzes izcīnīt uzvaru līdzīgā spēlē.
Tev jābūt autorizētam, lai varētu atstāt komentāru. Varbūt vēlies piereģistrēties?

Skrien Latvija

+2 [+] [-]
-3 [+] [-]
-2 [+] [-]
+6 [+] [-]
Labdien Ivar!!!!
+2 [+] [-]
[+] [-]
+2 [+] [-]
pamatlaikā...bet tomēr, galu galā noskaidro uzvarētēju un zaudētāju, vairs nav niča klasiskajā izpratnē, kad komandas dala punktus uz pusēm
-1 [+] [-]
Man labs miegs un es reti ko sapņoju, Tavus komentu neesmu manījis, bet ja gadīsies obligāti painformēšu
[+] [-]
Ok!
Šodien gan nebūšu apritē,jo daudz darba!
Lūk, tādu fanu priekšā es noņemu cepuri!
delfi.lv: DELFI -
> Latvijā > Sabiedrība
+2 [+] [-]
Maksims Kicins, kuram decembrī paliks tikai 17 gadi..
-2 [+] [-]
[+] [-]
-2 [+] [-]
Ivar, es Tevi šodien nepazīstu!
[+] [-]
sola šeit : sport-nk.ru
[+] [-]
tipa jaunais iesācējs .. ok sapratu ka domāts jo šosezon pirmā oficiālā spēle
man liekas vairāk pat izšķirs cik stabili abas komandas nospēlēs aizsardzībā. ja Dinamo iztiks bez rupjām kļūdām un daudziem noraidījumiem tad ir labas cerības, jo uzbrukumā gan jau 2-3 iebakstīs.
+2 [+] [-]
Ja Tu domā,ka es esmu sācis atbalstīt RD,tad piedod,bet tā nav,jo es RD atbalstu joprojām tik pat,kā jebkuru komandu kurā spēlē LV puiši!
Vienkārši šajā gadijumā es noņemu fanu priekšā cepuri par izdomu! Ja tie būtu izdarijuši pat ASK fani,arī tad noņemtu viņu priekšā cepuri!
+3 [+] [-]
Tikai, diemžēl, izrādās, ka tie nav fani, bet gan PR triks.
+2 [+] [-]
+1 [+] [-]
Sorry,darbu dēļ kaut ko esmu palaidis garām!
Kā to saprast,ka tas ir tikai PR triks?? Vai to ka realitātē tāds uzraksts nemaz nav bijis,bet tikai uz fotogrāfijām,kas iepludinātas netā????
Ja tā,tad es noņemto cepuri RD fanu priekšā lieku atkal galvā un nospļaujos aiz kārtējās vilšanās!
[+] [-]
RIGA DINAMO labakie!!!!!!!!!!!!!
-3 [+] [-]
-2 [+] [-]
-2 [+] [-]
+2 [+] [-]
+2 [+] [-]
Tad atliek tikai pasmieties.....
-2 [+] [-]
+2 [+] [-]
+2 [+] [-]
+3 [+] [-]
[+] [-]
1. Kaut kā neatceros, ka kāds būtu prognozējis, ka no Superlīgas 17. vietas ierausim ar 0:7 diemžēl, bet šis nav Latvijas čempis ar atsevišķiem izņēmumiem, visi var uzvarēt visus.
2. Neviens eksperts nekad 100% nepateiks, kā beigsies spēle, bet 90% gadījumu pateiks, kas izšķirs spēles likteni.
[+] [-]
Es gan pateikšu, ka jebkura KHL spēle šosezon beigsies ar kādas no komandām uzvaru !
[+] [-]