Edgars Gauračs sāk treniņus Ascoli (Intervija)
Bijušais Rēzeknes "Dižvanagu" uzbrucējs astoņpadsmitgadīgais Edgars Gauračs trešdien aizvadīja pirmo treniņu Itālijas Seria A kluba "Ascoli" galvenās komandas sastāvā. Viņš ir pirmais Latvijas futbolists, kam ir līgums ar šīs valsts spēcīgākās līgas Seria A klubu. "Ascoli Calcio" ir dibināts 1898.gadā. No septiņdesmito gadu vidus līdz deviņdesmito gadu sākumam klubs itin regulāri spēlēja Seria A (1980.gadā izcīnīja kluba vēsturē augstāko vietu - 5.). Pagājušā sezonā pēc vairāku gadu pārtraukuma "Ascoli" atgriezās spēcīgāko sabiedrībā un 20 komandu konkurencē ierindojas 12.vietā.
"Jau ar pirmajiem treniņiem kluba dublieru komandā Edgars Gauračs atstāja labu iespaidu - slaids, bet ātrs un ar labu tehniku." izvēli pamato "Ascoli" dublieru komandas galvenais treneris Katello Čimino. "Sākumā bijām domājuši viņu izmantot jauniešu sastāvā, taču visas formalitātes izdevās nokārtot ātri, tāpēc Gauračs jau trenējas pirmajā komandā. Tas viņa izaugsmei būs daudz noderīgāk, jo puisis ir talantīgs."
Edgars Gauračs pamazām iejūtas jaunajā darbavietā. Pilsēta atrodas Itālijas vidienē netālu no Adrijas jūras. Pirms kārtējā treniņa uz īsu sarunu Edgaru Gauraču izdevās pārtvert kluba birojā.
Kā futbolistam Itālija bija tava sapņu zeme?
Gribēju spēlēt kādā ārzemju klubā. Ar Itāliju man palaimējās. Esmu šeit pabijis vairākos klubos - "Milan", "Lazio", "Sampdoria". "Ascoli" nav tas slavenākais vārds, taču mani šeit ļoti labi uzņēma.
Kā vērtē savas izredzes iekļūt "Ascoli" galvenajā komandā?
Pēc viena treniņa grūti kaut ko teikt. Bijām kādi 24 vai 25 spēlētāji. Visiem pieteikumā spēlēm vietas nepietiks. Acīmredzams ir viens, ka tajā trenēties ir pavisam kaut kas cits nekā dublieros. Darba apstākļi un visa organizācija ir ļoti augstā līmenī. Mani uzņēma labi, palīdz arī viens krievs Budjanskis, kas arī ir šajā klubā.
Itālieši runā tikai itāliski. Vai nav grūti saprasties?
Kopš februāra Itāliju esmu apmeklējis vairākas reizes, un sākumā bija grūti. Pamazām mācījos valodu. tāpēc šo to jau sāku saprast. Citu variantu te nav.
Kā tu nonāci aģenta Marko Trabuki, kas tevi iekārtoja "Ascoli", redzeslokā?
Pirmo reizi tikāmies, kad februārī biju uz pārbaudi "AC Milan".
Un kā nokļuvi līdz "Milan"?
Palīdzēja Kultajevs [viens no daugavpils "Ditton" akcionāriem], taču pēc tam mēs neatradām kopēju valodu un par tālāku sadarbību nespējām vienoties.
Vai "Ascoli" ar "Dižvanagiem" jau norēķinājās
Jā, un, manuprāt, Rēzeknē visi ir ļoti apmierināti un laimīgi.
Un pats arī esi priecīgs?
Protams. Man būs dzīvoklis, tikšu nodrošināts ar visu nepieciešamo. Atliks tikai trenēties un spēlēt, cik vien labi var. Šovasar par mani interesējās arī "Liepājas metalurgs" un "Skonto". Pret "Bristol City" "Skonto" sastāvā pat guvu vārtus, un man piedāvāja labus noteikumus. Tomēr šeit ir pavisam cits līmenis.
Avots: laikraksts "Diena" 07.09.2006.
"Jau ar pirmajiem treniņiem kluba dublieru komandā Edgars Gauračs atstāja labu iespaidu - slaids, bet ātrs un ar labu tehniku." izvēli pamato "Ascoli" dublieru komandas galvenais treneris Katello Čimino. "Sākumā bijām domājuši viņu izmantot jauniešu sastāvā, taču visas formalitātes izdevās nokārtot ātri, tāpēc Gauračs jau trenējas pirmajā komandā. Tas viņa izaugsmei būs daudz noderīgāk, jo puisis ir talantīgs."
Edgars Gauračs pamazām iejūtas jaunajā darbavietā. Pilsēta atrodas Itālijas vidienē netālu no Adrijas jūras. Pirms kārtējā treniņa uz īsu sarunu Edgaru Gauraču izdevās pārtvert kluba birojā.
Kā futbolistam Itālija bija tava sapņu zeme?
Gribēju spēlēt kādā ārzemju klubā. Ar Itāliju man palaimējās. Esmu šeit pabijis vairākos klubos - "Milan", "Lazio", "Sampdoria". "Ascoli" nav tas slavenākais vārds, taču mani šeit ļoti labi uzņēma.
Kā vērtē savas izredzes iekļūt "Ascoli" galvenajā komandā?
Pēc viena treniņa grūti kaut ko teikt. Bijām kādi 24 vai 25 spēlētāji. Visiem pieteikumā spēlēm vietas nepietiks. Acīmredzams ir viens, ka tajā trenēties ir pavisam kaut kas cits nekā dublieros. Darba apstākļi un visa organizācija ir ļoti augstā līmenī. Mani uzņēma labi, palīdz arī viens krievs Budjanskis, kas arī ir šajā klubā.
Itālieši runā tikai itāliski. Vai nav grūti saprasties?
Kopš februāra Itāliju esmu apmeklējis vairākas reizes, un sākumā bija grūti. Pamazām mācījos valodu. tāpēc šo to jau sāku saprast. Citu variantu te nav.
Kā tu nonāci aģenta Marko Trabuki, kas tevi iekārtoja "Ascoli", redzeslokā?
Pirmo reizi tikāmies, kad februārī biju uz pārbaudi "AC Milan".
Un kā nokļuvi līdz "Milan"?
Palīdzēja Kultajevs [viens no daugavpils "Ditton" akcionāriem], taču pēc tam mēs neatradām kopēju valodu un par tālāku sadarbību nespējām vienoties.
Vai "Ascoli" ar "Dižvanagiem" jau norēķinājās
Jā, un, manuprāt, Rēzeknē visi ir ļoti apmierināti un laimīgi.
Un pats arī esi priecīgs?
Protams. Man būs dzīvoklis, tikšu nodrošināts ar visu nepieciešamo. Atliks tikai trenēties un spēlēt, cik vien labi var. Šovasar par mani interesējās arī "Liepājas metalurgs" un "Skonto". Pret "Bristol City" "Skonto" sastāvā pat guvu vārtus, un man piedāvāja labus noteikumus. Tomēr šeit ir pavisam cits līmenis.
Avots: laikraksts "Diena" 07.09.2006.
Tev jābūt autorizētam, lai varētu atstāt komentāru. Varbūt vēlies piereģistrēties?

Skrien Latvija

Krievija spēlē neizšķirti ar Urugvaju, Horvātija pieveic Igauniju

[+] [-]
[+] [-]
www.gazzetta.it/Speciali/serie_a_2007/squadre/rosa_ascoli.shtml
[+] [-]
[+] [-]
Lai gauracam izdodas cerams ka pec paris gadiem bus Latvijas izlase un domaju ka velak gauracu jau pirks par miljoniem kadi labi klubi butu palicis Latvija potencials butu zudis
[+] [-]
Citāts:
Publicējis burn
"Ascoli" komandas sastāvs:
www.gazzetta.it/Speciali/serie_a_2007/squadre/rosa_ascoli.shtml
Interesantākais, ka pie iepriekšējās sezonas statistikas sadaļā "goal" ir "0", bet gan jau drīzumā informācija tiks papildināta.
Prieks par šo spēlētāju, cerams, ka izdosies iecerētais.
[+] [-]
Citāts:
Publicējis kegums
Forsji, ka nauda par transfēru tiek Rēzeknei nevis kādam citam klubam, kurš būtu viņu pa starpu pārpircis!
Tieši tā! Labi, ka Gauračs nepiekrita pāriet uz "Skonto", jo tad pāreja noteikti tik ātri nebūtu notikusi.
[+] [-]
Citāts:
Publicējis Lazio
Citāts:
Publicējis kegums
Forsji, ka nauda par transfēru tiek Rēzeknei nevis kādam citam klubam, kurš būtu viņu pa starpu pārpircis!
Tieši tā! Labi, ka Gauračs nepiekrita pāriet uz "Skonto", jo tad pāreja noteikti tik ātri nebūtu notikusi.
Aha, un ne tikai tāpēc, jo [cenzētais] Ešvorts drīzāk ļautu pa laukumu skraidīt Miholapam, bet Gauraču aizsūtītu uz dublieriem
Tāpēc ideāli, ka viss tik labi nokārtojās. Ja strādās, tad rezultāts un panākumi neizpaliks!
[+] [-]
[+] [-]
Citāts:
Publicējis .
atklata pardosanas cena nav bet 31 augusta pirms aizveras transferu logs gauracs bij pedejais pirkums italija un 50 % no nakamas pardosanas cenas ari tiks dizvanagiem vestija oficala majas lapa
50% !!! Paaraak daudz.
Nez vai normaals klubs gribeetu atdot tik lielu pelnjas dalju iepriekseejam klubam.
[+] [-]
[+] [-]
[+] [-]