Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Virslīgas "punktu mašīna" Bitmanis pārceļas uz Zviedrijas 1.divīziju

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Virslīgas "punktu mašīna" Bitmanis pārceļas uz Zviedrijas 1.divīziju
Latvijas izlases kandidāts Toms Bitmanis
Foto: Floorball.lv

Pēdējās sezonās par Elvi florbola līgas rezultatīvāko florbolistu kļuvis FK "Rīga" uzbrucējs Toms Bitmanis, kurš karjeru turpinās Zviedrijas pēc spēka trešajā stiprākajā līgā, pievienojoties "IBK Sundsvall".

Kā vēsta zviedru mediji, interese par Bitmani esot bijusi arī no Superlīgas un Allsvenskan līgas klubiem, tomēr latvietis parakstījis vienošanos ar pēc spēka trešās spēcīgākās līgas komandu "IBK Sundsvall". Aizvadītajā nedēļā Bitmanis bija devies uz pārbaudi klubā, kur radīja ļoti patīkamu iespaidu kluba trenerim Hakanam Nilsonam.

"Toms trīs sezonas pēc kārtas bijis Latvijas čempionāta rezultatīvākais spēlētājs, taču viņš nav florbolists, kurš tikai stāv vārtu priekšā un gaida bumbu. Viņš arī pats spēj radīt momentus. Pašlaik grūti ko sacīt, bet ceram, ka līdzīgu sniegumu viņš spēs demonstrēt arī pie mums," atzina Nilsons.

Līgums parakstīts pēc formulas 1+1. "Domāju, ka Toms jau tagad mierīgi varētu spēlēt Allsvenskan līgā, bet, iespējams, tā pat ir labāk, ka viņš sāks spēlēt 1.divīzijā. Viņš ir ļoti ambiciozs un noteikti palīdzēs mums.

Pērn Zviedrijas Allsvenskan līgā sezonu aizvadīja Jakobs Karlsons, kurš paralēli spēlēja arī 1.divīzijā, kur bija viens no komandas vadošajiem spēlētājiem. Allsvenskan līgā līdz gadu mijai spēlēja arī Niks Ķuzulis, kurš pēc tam atgriezās dzimtenē, kļūstot par vienu no "Ulbroka/FS Masters" vadošajiem florbolistiem.

     [+] [-]

, 2016-05-31 12:17, pirms 8 gadiem
Bitmanis labs! Parādīs zviedriem, ka LV nav banānu republika florbolā

  +1 [+] [-]

, 2016-05-31 12:38, pirms 8 gadiem
Žēl, ka 3.līga, protams, dabūs spēlēt, bet vai labāk nebūtu būt starp spēcīgākajiem?