Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Autors: Ritvars Raits

"Lielvārde/FatPipe" sakauj "Lekringu", "Ķekava" pārsteidz "Rīgu"

"Lielvārde/FatPipe" sakauj "Lekringu", "Ķekava" pārsteidz "Rīgu"
"Lielvārdes/FatPipe" labā mačā pret "Lekringu" pirmos vārtus guva Ralfs Jonikāns
Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Šodien ELVI florbola līgā vīriešiem notika četras spēles: turnīra favorītu duelī "Lielvārde/FatPipe" savā laukumā negaidīti pārliecinoši ar 9:1 sagrāva Cēsu "Lekringu", čempionāta pastarīte "Ķekava", pateicoties Klāva Jansona pieciem vārtu guvumiem, ar 6:5 viesos burtiski pārsteidza FK "Rīga" florbolistus, pirmo punktu šosezon zaudēja Rīgas "Rockets", kas savā laukumā tikai pagarinājumā ar 5:4 pārspēja Kocēnu "Rubeni", bet savu šosezon pārliecinošāko uzvaru guva FBK "Valmiera", kas viesos ar 10:3 sakāva "Talsus/Irlavu".

Favorītu divkaujā "Lielvārde/FatPipe" sagrauj "Lekringu"

Lai arī nedz "Lielvārde/FatPipe", nedz arī Cēsu "Lekrings" vismaz šobrīd neatrodas turnīra tabulas pirmajā vietā, ir skaidrs, ka visiem konkurentiem tieši ar šīm komandām jārēķinās kā ar vienām no galvenajām pretendentēm uz nākamo čempionu titulu. Šovakar abi florbola smagsvari mērojās spēkiem lielvārdiešu laukumā. Lai arī iniciatīva lielākā mērā piederēja Lielvārdes komandai, rezultātu atklāja viesi - 5.minūtē cēsnieks Andris Malkavs ar tālu bet ļoti precīzu metienu pārspēja "Lielvārdes/FatPipe" vārtsargu Jāni Salceviču - 1:0. Diez vai tobrīd kādam no 350 klātienē esošajiem līdzjutējiem varēja ienākt prātā, ka tie bija "Lekringa" goda vārti šajā cīņā. Tomēr tieši tā arī notika... Pirmajā trešdaļā laukuma saimnieki Ralfa Jonikāna personā spēja tikai panākt izlīdzinājumu - 1:1, toties otrajā periodā guva vēl sešus bezatbildes vārtus, praktiski izšķirot spēles likteni - 7:1. Pēdējā trešdaļā "Lielvārde/FatPipe" iemeta cēsniekiem vēl divus golus, bet savus vārtus joprojām nosargāja neskartus. Lielvārdieši svinēja ļoti pārliecinošu panākumu ar 9:1, tā viņiem bija jau piektā uzvara pēc kārtas.

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma vārtsargs Jānis Salcevičs, kurš atvairīja 24 no 25 pretinieku metieniem. Rezultatīvākais viņa komandā ar trim piespēlēm bija Mikus Valpēters, pa diviem goliem iemeta Toms Akmeņlauks un Gints Klēģers, bet pa 2 (1+1) punktiem sakrāja Artūrs Skadiņš, Sandis Mihailovskis un Kristers Puķītis. Labākā spēlētāja gods Cēsu komandā tika Artim Jansonam, kurš ar rezultativitāti neizcēlās. "Lielvārde/FatPipe" pēc šīs uzvaras ar 18 punktiem pakāpās uz turnīra tabulas otro pozīciju. Arī "Lekringam" šobrīd ir 18 punktu, bet tabulā - trešā vieta.

"Lielvārde/FatPipe" - "Lekrings" 9:1 (1:1, 6:0, 2:0)
Metienu attiecība:
28:25 (12:8, 9:7, 7:10)
Rezultatīvākie:
"Lielvārde/FatPipe" - Mikus Valpēters 3 (0+3), Toms Akmeņlauks 2(2+0), Gints Klēģers 2 (2+0), Artūrs Skadiņš 2 (1+1), Sandis Mihailovskis 2 (1+1), Kristers Puķītis 2 (1+1), Ralfs Jonikāns 1 (1+0), Atis Blinds 1 (1+0), Antons Žuks 1 (0+1), Ervīns Torsters 1 (0+1).
"Lekrings" - Andris Malkavs 1 (1+0), Dāvis Vilders 1 (0+1).

Jansonam pieci vārti, "Ķekava" pārsteidz "Rīgu"

FK "Rīga", kas vakar sava jaunā galvenā trenera Mārtiņa Jarohoviča vadībā viesos ar 11:6 sakāva Kocēnu "Rubeni", šodien Spuņciemā uzņēma turnīra pastarīti "Ķekavu". Iespējams, ka rīdzinieki nebija maksimāli noskaņojušies cīņai, jo jau 13.minūtē viņi bija nonākuši iedzinējos ar 0:3. Ķekavas komandas labā vienus vārtus guva Endijs Kleistrovs, bet divus - Klāvs Jansons. Līdz pirmajam pārtraukumam mājinieki spēja rezultāta starpību samazināt līdz minimumam - Rolanda Gustava Vaivada un Jāņa Belasova metieniem rezultāts kļuva 2:3. Otrajā trešdaļā fiksēts tikai viens vārtu guvums - Klāvs Jansons sev noformēja "hat-trick", atjaunojot "Ķekavai" divu vārtu pārsvaru - 4:2. Pēdējā periodā "Rīga" divas reizes panāca izlīdzinājumu (4:4 un 5:5), bet neapturamais Klāvs Jansons guva vēl divus vārtus (pēdējais gols tika iemests tikai 38 sekundes pirms pamatlaika beigām), ļaujot savai komandai tikt pie trešās uzvaras turnīrā (6:5) un pamest tabulas pēdējo vietu.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās viennozīmīgi tika atzīts Klāvs Jansons, kura kontā pieci vārtu guvumi. Ar 26 (22+4) punktiem viņš kļuvis par turnīra otro rezultatīvāko spēlētāju, piekāpjoties vienīgi Mārtiņam Zelčam no FK "Rīga", kurš šodien guva tikai vienus vārtus, toties izdarīja pirmās divas rezultatīvās piespēles sezonā, kopumā savācot 27 (25+2) punktus. Rīgas komandas sastāvā neviens cits florbolists neguva vairāk par vienu punktu, bet labākā spēlētāja balvu saņēma Toms Dāle, kuram viens gols. Ķekavas komandas labā 2 (1+1) punktus Endijs Kleistrovs, bet pa divām rezultatīvām piespelēm izdarīja Ralfs Orste un Renāts Degins.

FK "Rīga" - "Ķekava" 5:6 (2:3, 0:1, 3:2)
Metienu attiecība:
36:28 (12:10, 13:10, 11:8)
Rezultatīvākie:
FK "Rīga" - Mārtiņš Zelčs 3 (1+2), Jānis Plepis 1 (1+0), Madars Plepis 1 (1+0), Toms Dāle 1 (1+0), Rolands Gustavs Vaivads 1 (1+0), Lauris Zaicevs 1 (0+1), Oskars Sidra 1 (0+1), Alvis Dāle 1 (0+1).
"Ķekava" - Klāvs Jansons 5 (5+0), Endijs Kleistrovs 2 (1+1), Ralfs Orste 2 (0+2), Renāts Degins 2 (0+2), Edgars Jemeļjanovs 1 (0+1).

"Rockets" zaudē pirmo punktu, tomēr uzvar "Rubeni"

Rīgas "Rockets" pirms šīsdienas mača pret Kocēnu "Rubeni", kas notika Elektrum Olimpiskajā centrā, Rīgā, bija uzvarējusi visās piecās spēlēs, sakrājot 15 punktus. Toties spēlē pret kocēniešiem galvaspilsētas florbolisti jau 8.minūtē nokļuva iedzinējos ar 0:2, jo pa golam viesu labā bija guvuši Leo Lapiņš un Renārs Jēkabsons. Raķetēm savu rezultātu izdevās atklāt tikai pirmās trešdaļas beigās, turklāt - spēlējot skaitliskajā mazākumā, kad savu izdevību garām nepalaida Edžus Bunka - 1:2. Otrā perioda laikā abas komandas apmainījās ar vārtu guvumiem, līdz ar to minimāls pārsvars joprojām bija "Rubenei" - 3:2. Pēdējā trešdaļā uzbrukumā divas reizes izcēlās rīdzinieks Aivis Hammers, pirmo reizi izvirzot vadībā savu komandu - 4:3. Kocēniešiem vismaz punktu izglāba Mārtiņš Jēkabsons, kurš 59.minūtē panāca izlīdzinājumu - 4:4. Papildlaikā veiksme bija laukuma saimnieku pusē - jau otrajā minūtē savus otros vārtus šajā mačā iemeta Edžus Bunka, nodrošinot savai komandai uzvaru ar 5:4 un divus punktus turnīra tabulā.

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma izšķirošo vārtu autors Edžus Bunka, kuram 2 (2+0) punkti, divi goli arī Aivim Hammeram. Par labāko starp kocēniešiem atzina vienu vārtu autoru Ati Stepānu, bet rezultatīvākais ar divām piespēlēm bija Ārnijs Kuratņiks.

"Rockets" - "Rubene" 5:4 ET (1:2, 1:1, 2:1, 1:0)
Metienu attiecība:
38:22 (10:8, 11:7, 16:7, 1:0)
Rezultatīvākie:
"Rockets" - Edžus Bunka 2 (2+0), Aivis Hammers 2 (2+0), Artūrs Jansons 1 (1+0), Raitis Ozols 1 (0+1), Edijs Hammers 1 (0+1), Mārtiņš Lapsiņš 1 (0+1), Jānis Boroduška 1 (0+1), Mārtiņš Jānis Mende 1 (0+1).
"Rubene" - Ārnijs Kuratņiks 2 (0+2), Mārtiņš Jēkabsons 1 (1+0), Leo Lapiņš 1 (1+0), Atis Stepāns 1 (1+0), Renārs Jēkabsons 1 (1+0), Matīss Mālnieks 1 (0+1).

"Valmiera" Kurzemē sakauj "Talsus/Irlavu"

Talsos šovakar tikās divas komandas, kas vakar bija piedzīvojušas zaudējumu - "Talsi/Irlava" ar 5:9 pret Rīgas "Rockets", bet FBK "Valmiera" sīvā cīņā ar 3:5 piekāpās čempionei "Lielvārdei/FatPipe". Valmieriešu un talsenieku savstarpējā mača pirmajā periodā tika gūti tikai vieni vārti - 10.minūtē rezultātu ar precīzu metienu atklāja valmierietis Ričards Eglītis - 1:0. Otrās trešdaļas pirmajā pusē viesi guva vēl divus vārtus, panākot jau 3:0. Tikai 32.minūtē pirmo reizi uzgavilēt varēja arī talsenieki, kad golu iemeta Jānis Ragovskis - 1:3. Turpinājuma no kurzemnieku puses gan nebija, gluži pretēji - pēc otrās trešdaļas "Valmierai" bija jau piecu vārtu handikaps, bet mača finālsvilpe fiksēja valmieriešu šīs sezonas pārliecinošāko uzvaru - 10:3. Pēc šī panākuma FBK "Valmiera" ar deviņiem punktiem pakāpās uz turnīra tabulas 7.vietu.

Par labāko starp uzvarētājiem atzina jauno vārtsargu Kārli Popu, kurš atvairīja 28 pretinieku metienus. Rezultatīvākie viņa komandā ar 4 (2+2) punktiem katram bija Ints Vilks un Ričards Eglītis. Gatis Liepiņš izcēlās ar "hat-trick", bet pa 2 (1+1) punktiem guva Mārtiņš Broks un Matīss Salmiņš. Labākā spēlētāja balvu komandā "Talsi/Irlava" saņēma Jānis Ragovskis, kurš guva visus trīs savas komandas vārtus.

"Talsi/Irlava" - FBK "Valmiera" 3:10 (0:1, 1:5, 2:4)
Metienu attiecība:
31:38 (9:7, 5:18, 17:13)
Rezultatīvākie:
"Talsi/Irlava" - Jānis Ragovskis 3 (3+0), Krišs Treimanis 1 (0+1).
FBK "Valmiera" - Ints Vilks 4 (2+2), Ričards Eglītis 4 (2+2), Gatis Liepiņš 3 (3+0), Mārtiņš Broks 2 (1+1), Matīss Salmiņš 2 (1+1), Lauris Alvis Stiprais 1 (1+0), Aigars Belasovs 1 (0+1).

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...


Liepājas FK "Kurši". Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
2

Liepājas FK "Kurši" sper soli ELVI līgas virzienā

Šovakar Liepājas Olimpiskajā centrā startēja pārspēļu sērija par tiesībām nākamajā sezonā spēlēt ELVI florbola līgā vīriešiem starp 1. līgas čempioni FK "Kurši" un Virslīgas desmito spēcīgāko komandu "Bauska". Sērijā līdz vienas komandas divām uzvarām vadībā ar 1:0 izvirzījās liepājnieki, kas savā laukumā baušķeniekus pieveica ar 5:3. Divus vārtus uzvarētāju labā guva Patriks Bliska.
"Masters"/"Ulbroka" florbolisti. Foto: LFS
9

"Masters"/"Ulbroka" florbolisti trešo reizi kļūst par Latvijas čempioniem

LETA. "Masters"/"Ulbroka" florbolisti sestdien Rīgā kļuva par "Elvi Florbola līgas" vīriešu turnīra uzvarētājiem. "Masters"/"Ulbroka" finālā ar 6:2 (2:1, 1:1, 3:0) pieveica Talsu NSS/"Krauzers", trešo reizi izcīnot čempionu titulu. Finālspēli "Arēnā Rīga" vēroja 4517 skatītāju.
"Lekringa" spēlētājs Edgars Puriņš. Foto: LFS
4

"Lekrings" grauj un izcīna Latvijas čempionāta bronzas medaļas

LETA. Cēsu "Lekrings" sestdien Rīgā uzvarēja cīņā par "Elvi Florbola līgas" vīriešu turnīra bronzas medaļām. "Lekrings" ar 8:1 (2:0, 1:1, 5:0) sagrāva "Valmieru"/"Betsafe".