Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Dāmām līderu divcīņa, liepājnieki dodas uz ļoti neparocīgo Lielvārdi

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Dāmām līderu divcīņa, liepājnieki dodas uz ļoti neparocīgo Lielvārdi
"Lielvārde/FatPipe" rezultatīvais uzbrucējs Toms Akmeņlauks
Foto: Floorball.lv

Elvi sieviešu florbola līgā šodien tiks aizvadīta līderu divcīņa, savā starpā tiekoties "NND Rīga" un Igaunijas izlasei. Savukārt vienīgajā vīru turnīra spēlē Liepājas "Kurši/Ekovalis" lūkos pārtraukt 17 zaudēto spēļu sēriju Lielvārdē.

SV: "FK Ķekava" – "Lekrings" pulksten 13:00 Ķekavā
Tā sanācis, ka FK "Ķekava" pašlaik nospēlējusi tikai vienu spēli, tajā viesos tiekot galā ar "Rubeni". Tajā brīdī tas šķita kā liels pārsteigums, bet pašlaik tik ļoti negaidīts šis rezultāts nešķiet, jo daudzkārtējās čempiones ne tuvu nerāda tām atbilstošo sniegumu, četrās spēlēs tiekot pie tikai viena panākuma. Ķekavas vienība var lepoties ar garāko sastāvu Latvijas sieviešu čempionātā, jo pieteikumā atrodami pat 24 spēlētāju uzvārdi. Pirmajā spēlē laukumā devās vien 14 no viņām, ar ko bija gana, lai tiktu pie 3:1 panākuma. Šodienas pretinieces Ķekavas komandai būs vājākas par "Rubeni" (par ko liecina arī savstarpējā spēle), līdz ar to jau pēc divām sezonas spēlēm "Ķekava" var tikt pie divām uzvarām, tādējādi sasniedzot pusi no pērn visas sezonas laikā iespēto. Pirmajā spēlē ar diviem vārtu guvumiem atzīmējās Paula Metāla, bet spilgtu sniegumu vārtos demonstrēja Latvijas izlases vārtsardze Kristīne Kirilova, kura tika galā ar 37 no 38 pretinieču raidījumiem.

Cēsu "Lekrings" aizvadījušas jau trīs spēles, tiekot pie vienas uzvaras papildlaikā, kā arī ciešot bezierunu kapitulāciju Igaunijā un cienījami piekāpjoties "Rubenei". Salīdzinot ar pagājušo sezonu, cēsnieces ievērojami uzlabojušas spēli pie pretinieču vārtiem, taču liels klupšanas akmens ir darbības aizsardzībā, jo katrā spēlē ielaisti vismaz desmit vārti. Likumsakarīgi, ka šādā veidā par uzvaru cīnīties ir ļoti sarežģīti. Uzbrukumā komandai joprojām ir ierastās līderes Džeina Eglīte (6+1) un Klinta Mārtiņjēkaba (4+1).

Pērn komandas aizvadīja četras savstarpējās spēles, uzvaras dalot uz pusēm, turklāt pa reizei uzvarot savā laukumā un viesos. Tā, Ķekavā notikušajās spēlēs mājinieces vispirms uzvarēja ar 7:4, bet tad zaudēja ar 5:7. Savukārt Cēsīs Ķekavas klubs vispirms bija pārāks ar 8:3, lai pēc tam atkal zaudētu ar 5:7. Zīmīgi, ka pēdējās divās spēlēs uzvaras tikušas Cēsu klubam…

SV: "NND Rīga" – "Eesti" pulksten 14:00 Elektum OC RĪgā
Ja daudzkārtējās valsts čempiones "Rubene" sezonas startā galīgi nerāda no viņām gaidīto sniegumu, tad viņu pēdējo gadu niknākās konkurentes "NND Rīga" startē pārliecinoši. Aizvadītajās spēlēs izdevies uzvarēt tieši "Rubeni", kā arī vakar netika atstātas nekādas cerības uz panākumu, "Ķekavas Bulldogs", konkurentes saplosot ar 15:1, jau pirmajā trešdaļā pretinieču vārtos saberot astoņas bumbiņas. Ļoti rezultatīva pret savu bijušo komandu bija Inga Ametere, gūstot četrus vārtus un izdarot divas piespēles. Viņa ar 9 (7+2) punktiem ir arī rezultatīvākā komandā visā sezonā. Daudz no viņas neatpaliek arī Santa Torstere, kurai 7 (3+4) punkti.

Turnīra tabulas galvgalī gan atrodas Igaunijas izlase, kas sacensībās startē ārpus konkurences. Ja pirmajā turnīra nedēļā savā laukumā igaunietēm lielas problēmas neradās, tad šonedēļ pārbaudījums ir krietni nopietnāks. Jau vakar vienība devās laukumā Kocēnos, kur spēja atspēlēties no 1:5 un 2:6 deficīta, pēdējās desmit cīņas minūtēs izraujot 8:7 uzvaru, tādējādi ierakstot trīs punktus turnīra tabulā. Komandas uzbrukuma līdere ir Diāna Klavana, kuras rēķinā ir 11 (6+5) rezultativitātes punkti. Ar deviņiem punktiem viņai seko Kati Kutisāre un Judīte Hīvarinena.

Latvijas čempionātā abas vienības līdz šim aizvadījušas četras savstarpējās spēles, uzvaras dalot uz pusēm. Aizpagājušajā sezonā abos dueļos pārākas bija rīdzinieces (9:5 un 4:2), bet pērn ziemeļu kaimiņienes tā arī neizjuta zaudējuma garšu pret Latvijas otro spēcīgāko klubu (7:6 un 6:2).

VV: "Lielvārde/FatPipe" – "Kurši/Ekovalis" pulksten 16:00 Lielvārdē
Abām komandām priekšā otrā spēle divu dienu laikā, turklāt kā vieniem, tā otriem vakardienas mačs izvērtās ļoti saspringts ar grūti prognozējamu uzvarētāju. "Lielvārde/FatPipe" izbraukuma cīņā pret "Rubeni" pašā spēles izskaņā prata atspēlēt triju vārtu deficītu, vēlāk svinot uzvaru pēcspēles metienu sērijā (8:7), tādējādi tiekot pie trešās uzvaras pēc kārtas. Tas viņiem ar astoņiem punktiem četrās spēlēs ļāvis pakāpties uz ceturto vietu turnīra tabulā. Ar trim punktiem spēlē izcēlās Toms Akmeņlauks, kurš tādējādi arī kļuvis par pagaidām rezultatīvāko vienības spēlētāju šajā sezonā. Viņam pašlaik 9 (5+4) rezultativitātes punkti. Tomēr treneri jau ne pirmo reizi novērtējuši Sandra Virsnīša aktivitātes laukumā, piešķirot viņam labākā spēlētāja balvu.

"Kurši/Ekovalis" vakar aizvadīja saspringtu spēli savā laukumā, uzņemot pērnās sezonas finālistus "FBK Valmiera", tiekot pie 10:9 panākuma. Liepājnieki spēles lielāko daļu atradās vadībā, taču nepilnas četras minūtes pirms pamatlaika beigām attapās pie sev nelabvēlīgā 8:9 rezultātā. Īstajā laikā bija divi Edgara Freimaņa vārtu guvumi 35 sekunžu laikā, kas ļāva ne vien atspēlēties, bet arī pārņemt vadību, ko izdevās nosargāt līdz spēles beigām. Ar sešiem punktiem liepājnieki pašlaik ieņem piekto vietu turnīra tabulā. Pret valmieriešiem četrus vārtus guva un vienu piespēli izdarīja tieši Freimanis, kurš tagad ir vienības otrais rezultatīvākais spēlētājs. Viņam priekšā ir vienīgi Mihails Kostusevs ar 11 (6+5) punktiem.

Pērn abas komandas uzvaras regulārās sezonas spēlēs dalīja uz pusēm, pie panākumiem tiekot savā laukumā. Vispirms "vardes" mājas spēlē uzvarēja ar rezultātu 8:5, bet pāris mēnešus vēlāk "Kurši/Ekovalis" savu līdzjutēju priekšā prata revanšēties ar 7:5. Jāpiezīmē, ka liepājnieki, spēlējot Lielvārdē, pie panākuma tika pirmajā viesošanās reizē 2008. gadā, bet pēc tam piedzīvojuši zaudējumus 17 izbraukuma spēlēs pēc kārtas…

     [+] [-]

, 2018-09-30 13:55, pirms 6 gadiem
11.lv atkal gul...