Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Pērnā ceturtdaļfināla atkārtojums sezonas ievadā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Pērnā ceturtdaļfināla atkārtojums sezonas ievadā
Epizode no "Ulbroka/FS Masters" - FK "Rīga'" spēles
Foto: Floorball.lv

Elvi florbola līgā vīriešiem šodien bija paredzētas divas spēles, tomēr Stalbes "Pārgauja" spēle pret "Ķekavu" pārcelta nedēļu vēlāk. Līdz ar to vienīgajā mačā FK "Rīga" savā laukumā uzņems "Triobet/Ulbroka", kuriem pērn piekāpās spraigā ceturtaļfināla sērijā.

"FK Rīga" – "Triobet/Ulbroka"
30. septembrī pulksten 20:00 "Electrum OC, Rīgā
Savā starpā tiksies divas vienības, kas šajā sezonā jau paspējušas uzspēlēt pret valsts čempioniem, sasniedzot atšķirīgus beigu rezultātus, taču ar diezgan līdzīgu tendenci. Proti, "Triobet/Ulbroka" neprata nosargāt spēles gaitā izcīnīto neizšķirtu, ļaujot Lielvārdes komandai mača pēdējā minūtē izraut uzvaru un trīs punktus. Savukārt FK "Rīga" neprata nosargāt pat divu vārtu pārsvaru, pēdējos vārtus ielaižot pamatlaika pēdējā sekundē, kad ar tālu metienu komandu sodīja Atis Blinds. Rīdziniekiem gan bija iespēja turpināt spēli un svinēt panākumu pēcspēles metienu sērijā. Iegūtie divi punkti divos mačos pašlaik komandai dod septīto vietu turnīra tabulā, kamēr "Triobet/Ulbroka" aizvadīs tikai savu otro maču, līdz ar to desmitā vieta tabulā nav īsti objektīvs rādītājs.

Pirmajā spēlē Ulbrokas komandā uzņēmās iepriekšējo sezonu līderi Kārlis Bulāns un Artūrs Jurševskis, kuriem par labu papildinājumu varētu kļūt Juris Gribusts un Rihards Mallons. Tomēr pirmā spēle bija visnotaļ specifiska ar spēlēšanu ārpus arēnas sienām, tādēļ lielāku skaidrību varētu sniegt spēkošanās pret rīdziniekiem. FK "Rīga" komandā ļoti spilgti sezonu iesācis Alvis Dāle, kuram savainojumi nelabvēlīgi ietekmēja pērnās sezonas beigas, bet šosezon divās spēlēs jau 8 (4+4) punkti. Par labu palīgu pieteicies Mārtiņš Zelčs ar pieciem vārtu guvumiem, bet Lauris Zaicevs nekautrējas komandas biedrus apgādāt ar rezultatīvām piespēlēm (0+3).

Latvijas čempionātā komandas savā starpā nūjas krustojušas 13 reizes un septiņos gadījumos uzvaras izcīnījuši "Triobet/Ulbroka" florbolisti, kamēr FK "Rīga" par vienu panākumu mazāk. Pērn regulārajā sezonā komandas dalīja punktus uz pusēm, turklāt uzvaras tika izcīnītas pretinieku laukumos. Vispirms rīdzinieki ar 7:6 (1:1, 3:2, 3:3) uzvarēja Ulbrokā, bet pēc tam savā laukumā cieta neveiksmi ar 5:13 (1:4, 1:4, 3:5). Tās gan nebija vienīgās divcīņas, jo abas komandas savā starpā satikās ceturtdaļfināla sērijā, kas izvērtās negaidīti spraigi, jo vienīgi pirmajā spēlē par Ulbrokas komandas uzvaru šaubas īsti neradās (9:5), jo turpinājumā panākumi nāca daudz smagāk – otrajā spēlē ar 10:8, trešajā ar 6:5, ceturtajā zaudējums pēcspēles metienu sērijā ar 7:8, bet piektajā mačā dramatiska atspēlēšanās un izrauta uzvara papildlaikā ar 6:5. Rīdzinieki šos zaudējumus noteikti nav aizmirsuši, kas sola spraigu dueli arī šīs sezonas sākumā.