Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

"Cēsu alus/Lekrings" dubulto savu pārsvaru finālsērijā

"Cēsu alus/Lekrings" dubulto savu pārsvaru finālsērijā
Aleksandrs Abramovs izcēlās ar "hat trick"
Foto: floorball.lv

Cēsīs aizvadīta vīriešu florbola Virslīgas finālsērijas otrā spēle, kurā vietējā "Cēsu alus/Lekrings" uzņēma "Lielvārdes" florbolistus. Cēsinieki prata atspēlēt divu vārtu deficītu un uzvarēt rezultatīvā cīņā ar rezultātu 9:6. Līdz ar to sērijā rezultāts kļuvis 2-0 "Cēsu alus/Lekrings" labā.

Ja vakardienas spēli, kuras pagarinājumā uzvaru ar 4:3 izcīnīja Cēsu komanda, labāk iesāka "Cēsu alus/Lekrings", tad šodien jau pēc pusotras spēlētas minūtes rezultātu atklāja Aivis Kusiņš, raidot bumbiņu zem vārtu pārliktņa. Laukuma saimnieki tomēr dominēja laukumā un pēc viena no spiedieniem pretinieka vārtiem izlīdzināja rezultātu. Precīzu metienu spēja izdarīt Mārtiņš Rajeckis - 1:1. Drīz vien sekoja vairākums "Lielvārdes" florbolistiem, bet viesi Anriju Ventu pārspēt nespēja. Uzreiz pēc mazākuma izturēšanas ļoti laba izdevība bija Mārtiņam Rajeckim, bet metiens bija nedaudz neprecīzs.

"Cēsu alus/Lekrings" spiediens turpinājās, kamēr "Lielvārde" prata atbildēt ar vien retiem uzbrukumiem. Viens no pretuzbrukumiem ļāva arī vēlreiz izvirzīties vadībā, kad Toma Rīsmaņa kļūdu izmantoja Sandris Virsītis. Vēl pēc 40 sekundēm vārtus guva Aivis Kusiņš, ļaujot "Lielvārdei" atrasties vadībā ar 3:1.

Otro periodu aktīvāk iesāka lielvārdieši, kuri bija ieguvuši iniciatīvu, bet nespēja realizēt labus vārtu gūšanas momentus. Septītajā minūtē pēc Dāvja Vildera pārkāpuma spēlē bija jāiesaistās arī Normundam Krūmiņam, kuram bija jāatvaira Toma Akmeņlauka soda metiens. Akmeņlauks trāpīja pa vārtu stabu, rezultātam paliekot nemainīgam. "Cēsu alus/Lekrings" ļoti labi nospēlēja skaitliskajā mazākumā, tā laikā izkārtoja arī sev vairākumu, kuru ātri realizēja vakardienas spēles varonis Ingus Laiviņš - 2:3.

Perioda otrajā pusē vairākas labas iespējas bija mājiniekiem, bet bieži vien metienu patraucēja izdarīt nespēja savaldīt bumbiņu. "Lielvārde" ar katru minūti uzbruka arvien retāk un retāk un spiediena rezultātā bija arī spiesta palikt mazākumā, jo noraidījums tika piešķirts Artūram Skadiņam. Pēc lieliskas izspēles Andris Rajeckis vārtu priekšā atrada Aleksandru Abramovu, kurš panāca izlīdzinājumu. Brīdi vēlāk savu meistarību apliecināja Mārtiņš Rajeckis, pirmo reizi izvirzot vadībā cēsniekus. Otrā perioda izskaņā "Lielvārde", lielā mērā Venta lieliskās spēles dēļ, nerealizēja skaitlisko vairākumā un pamanījās tā laikā arī ielaist vārtus, kad pretuzbrukumā izrāvās Artūrs Jurševskis, panākot 5:3.

Trešā perioda ievadā rezultāta starpība pieauga līdz trīs vārtiem, kad vārtu priekšā precīzs bija Toms Rīsmanis (6:3). Pēc cēsnieku spiediena Kusiņš lika pretiniekiem iekrist aizsardzībā un pats guva savus trešos vārtus, dodot viesiem jaunu cerību. Tā gan ilgi dzīva nepalika, jo nedaudz vairāk kā trīs minūtes vēlāk savus otros vārtus guva Abramovs (7:4). "Lielvārdes" komandā notika vārtsargu maiņa, Armanda Puķīša vietā laukumā dodoties Jānim Salcevičam.

Rezultatīva spēle turpinājās, piektos vārtus viesu komandas labā gūstot Artim Savinam, kad jāspēlē vēl bija teju deviņas minūtes. "Lielvārde" turpināja savus centienus atspēlēties, bet kliboja momentu realizācija. Nepilnas četras minūtes līdz pamatlaika beigām vēlreiz precīzs bija Savins, pietuvinot viesus rezultāta izlīdzināšanai (6:7). Cēsnieki nedomāja izlaist uzvaru no rokām, trešo reizi precīzam esot Aleksandram Abramovam. "Lielvārde" ķērās pie pēdējā salmiņa, nomainot vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju. Mājinieki to izmantoja, mača gala rezultātu uzstādot Jurševskim - 9:6. Līdz ar to sērijā līdz četrām uzvarām vadībā ar 2-0 atrodās "Cēsu alus/Lekrings".

Par mača labākajiem spēlētājiem tika atzīti abu komandu vārtsargi, Anrijs Vents "Cēsu alus/Lekrings" komandā un Jānis Salcevičs "Lielvārdes" rindās.

Komandas "Lielvārde" pārstāvis Ainars Puķītis pēc nonākšanas iedzinējos ar 0:2 uzsvēra, ka abos mačos lielvārdieši bija ļoti tuvu panākumam. Sevišķi sāpīgs bijis zaudējums savā laukumā. Cēsīs, kur laukumam ir koka segums, Lielvārdes florbolistiem nekad nav labi gājis, bet šoreiz, kā izteicās Puķītis, klājies sevišķi grūti, jo brīžiem bija sajūta, ka piecatā jāspēlē pret septiņiem pretiniekiem. Lielvārdieši ir neapmierināti ar tiesnešu darbību, tāpēc gatavojot protestu par vairākām strīdīgām epizodēm. «Lielvārdes» pārstāvis uzskata, ka tieši nepamatoti tiesnešu lēmumi bija tie, kas, iespējams, salauza spēli otrajā periodā. Finālā tiekas divas ļoti tehniskas un ātras komandas, tāpēc arī tiesnešiem būtu jābūt līmenī. Katrā ziņā "Lielvārde" nebūt vēl nav padevusies – nākamās spēles notiks Valmierā uz tāda sintētiskā seguma, kāds ir pierastāks lielvārdiešiem. Galvenais, jāspēj izvairīties no savām kļūdām. Visu cieņu cēsniekiem, bet nekas vēl nav beidzies.

Florbola čempionāta vīriešu Virslīgas otrā finālspēle, 30.marts

"Cēsu alus/Lekrings" - "Lielvārde" 9:6 (1:3, 4:0, 4:3), sērijā 2:0

Metienu attiecība:
19-35 (7-9, 5-11, 7-15)
Rezultatīvākie:
"Cēsu alus/Lekrings" – Mārtiņš Rajeckis 4 (2+2), Aleksandrs Abramovs 3 (3+0), Andris Rajeckis 3 (0+3), Artūrs Jurševskis 2 (2+0), Toms Rīsmanis 2 (1+1), Ingus Laiviņš 1 (1+0), Andris Malkavs 1 (0+1), Kaspars Bernāts 1 (0+1).
"Lielvārde" – Aivis Kusiņš 3 (3+0), Artis Savins 3 (2+1), Artūrs Skadiņš 2 (0+2), Sandris Virsnītis 1 (1+0), Sandris Delvers 1 (0+1), Mikus Valpēters 1 (0+1).

Izmantotie resursi:
floorball.lv


, 2014-03-30 20:54, pirms 10 gadiem
Johaidī,es par 7spēlēm,lai vai kā!
, 2014-03-30 23:26, pirms 10 gadiem
Tiesāšana zem katras kritikas. Varbūt uz finālspēlēm vajadzētu pieaicināt citus tiesnešus, no starptautiskās federācijas. jo tagad spēles iznākumus nosaka izcilā ,pēdiņās, tiesnešu spēle.
, 2014-03-30 23:30, pirms 10 gadiem
raimons rakstīja: Tiesāšana zem katras kritikas. Varbūt uz finālspēlēm vajadzētu pieaicināt citus tiesnešus, no starptautiskās federācijas. jo tagad spēles iznākumus nosaka izcilā ,pēdiņās, tiesnešu spēle.
tikai nez kapeec bumbinu vaartos iemet speeleetaaji , beidzat kuksteet par tiesnesiem , tie kas tiesaaja pirms desmit gadiem tiesaa arii tagad un tad lekrings blaava ka tiesnesi kko esvilpj ka vajag !! Vajag atapties, tagad ir Lekrings laiks, back to back , es par 4-0 Turaas Lekrings
, 2014-03-30 23:55, pirms 10 gadiem
Cēsīs ieejas biļete uz Finālspēli maksāja 1,40 eiro, bet VOC ierubī 5 eiro(vairāk neka uz LV izlases spēlēm), kas viņi galīgi galvu saspieduši!!! Es točna nebraukšu un nesaprotu, kapēc Cēsinieki vispār piekrīt spēlēt Valmierā!??
Es biļetes piedāvātu pa 3 eiro, ne centa vairāk!!!!!
, 2014-03-30 23:57, pirms 10 gadiem
Tim dog rakstīja: tikai nez kapeec bumbinu vaartos iemet speeleetaaji , beidzat kuksteet par tiesnesiem , tie kas tiesaaja pirms desmit gadiem tiesaa arii tagad un tad lekrings blaava ka tiesnesi kko esvilpj ka vajag !! Vajag atapties, tagad ir Lekrings laiks, back to back , es par 4-0 Turaas Lekrings
puis, Tu pats saprati, ko tikko uzrakstīji??? pēc Tava rakstītā sapratu, ka Tavs Lekrings un Tavi iedomātie tiesneši 10 gadu laiku vispār neko jaunu nav iemācījušies. neatbildi man neko, jo garumzīmes Tev ir svešas un tas ko Tu uzrakstīji, ir diez gan liels wtf???...
, 2014-03-31 00:29, pirms 10 gadiem
Tad vārtos bija Krūmiņš vai Vents? Rakstā minēti abi, maču neskatījos, tāpēc nesaprotu, kurš īsti stāvēja vārtos.
, 2014-03-31 00:46, pirms 10 gadiem
SJOZO rakstīja: puis, Tu pats saprati, ko tikko uzrakstīji??? pēc Tava rakstītā sapratu, ka Tavs Lekrings un Tavi iedomātie tiesneši 10 gadu laiku vispār neko jaunu nav iemācījušies. neatbildi man neko, jo garumzīmes Tev ir svešas un tas ko Tu uzrakstīji, ir diez gan liels wtf???...
Puis ? Ew onkuliit , zini fani nav neko iemaaciijusies jaunu kaa vien kunksteet kko par tiesnesiem un kas mainiijies no agrakajiem laikiem , tad arii likaas ka Lauku aviizei pietiesaa ka maz neliekas !! Pff vienmeer var atrast vainu kkur , taapat kaa sliktie dejotaaji , tiem arii traucee kkas starp kaajaam !!

Ps , manam kompim nav garumziimes , taakaa ja esi kkads antish un nesaproti domu ko es uzrakstu nav mana probleema !!

Es prieciigs LEKRINGS raada speeli
, 2014-03-31 08:01, pirms 10 gadiem
LVArturs rakstīja: Tad vārtos bija Krūmiņš vai Vents? Rakstā minēti abi, maču neskatījos, tāpēc nesaprotu, kurš īsti stāvēja vārtos.
Krūmiņš sargāja tikai bullīti.
, 2014-03-31 11:02, pirms 10 gadiem
Visu cieņu Lekringam, spēlēja labi. Lielvārde malači, turējās visu spēli līdz pat beigām. Tiesneši- kauns! Ja nevar objektīvi un kvalitatīvi, kā finālā pienākas, tiesā, tad varbūt LFS vajadzētu vismaz uz fināliem pieaicināt citas valsts tiesnešus, kuri pavisam noteikti tiesātu objektīvi!
, 2014-03-31 12:07, pirms 10 gadiem
Acīgie tiesneši, pat ieraksta piespēli spēlētājam, kurš nemaz nespēlēja. Visu ''cieņu'' Jums, Māri un Arsēnij!!!
Toms Akmeņlauks ar komandu un faniem, foto: Monta Učelniece (FK Talsi)

Akmeņlauks sasniedz 1000 punktus, neizslēdz iespēju paspēkoties par Blinda rekordu

Svētdien vakarā tiekot pie divām piespēlēm Cēsīs, “Talsu NSS/Krauzers” komandas kapteinis ne vien sekmēja savas komandas pārliecinošu 10:2 uzvaru, bet arī kļuva vien par sesto spēlētāju līgas vēsturē, kurš iekrājis 1000 rezultativitātes punktus.
"FS Masters/Ulbroka" galvenais treneris Andris Pīlups un uzbrukuma līderis Rolands Kovaļevskis, foto: Floorball.lv

Arī “Masters” spēj pārliecinoši revanšēties

“FS Masters/Ulbroka” komanda Elvi florbola virslīgas pusfināla ceturtajā mačā izbraukumā komfortabli ar rezultātu 7:3 apspēlēja “FBK Valmiera/Betsafe”, tādējādi sērijā izvirzoties vadībā ar rezultātu 3:1 un nākamajā nedēļas nogalē savās mājās varēs nodrošināt vietu lielajā finālā.
"Talsu NSS/Krauzers" šoreiz bija neapturami, foto: Oskars Sidra (FK Talsi)

“Krauzers” grauj un nonāk uzvaras attālumā no fināla

Elvi vīriešu florbola virslīgas lielajam Superfinālam platu soli tuvāk spēruši “Talsu NSS/Krauzers”, kas šovakar izbraukuma mačā ar 10:2 sagrāva Cēsu “Lekringu”, tādējādi sērijā līdz četrām uzvarām panākot 3:1 vadību.