Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Dramatiskās pusfināla sērijas atkārtojums Stalbē

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Dramatiskās pusfināla sērijas atkārtojums Stalbē
Mārtiņš Rajeckis un Sandris Virsnītis joprojām ir starp klubu vadošajiem spēlētājiem
Foto: Floorball.lv

Elvi florbola līgā šodien paredzēta viena spēle, kurā savā starpā tiksies Stalbes "Pārgauja" un "Lielvārde/FatPipe" – komandas, kuras pērn aizvadīja septiņu sēriju maratonu pusfinālā, laimīgu uzvaru izšķirošajā mačā izcīnot Lielvārdes komandai.

"Pārgauja" – "Lielvārde/FatPipe" pulksten 20:00 Stalbē
Jaunajā sezonā abas komandas tikušas pie diviem panākumiem trijās spēlēs. Stalbes klubs izcīnīja panākumus pirmajos divos mačos, bet tad piedzīvoja neveiksmi Kocēnos pret vietējo "Rubeni". Šajā mačā slimības dēļ nācās iztikt bez vairākiem potenciālajiem līderiem, savukārt Gvido Lauga nespēlēs vēl ilgāku laiku, jo veikta ieplānotā rokas operācija. Tajā pašā laikā Lielvārdes komanda turnīra ievadā nespēja izrādīt vērā ņemamu pretestību "Betsafe/Ulbroka", bet pagājušajā nedēļas nogalē tomēr nolauza Liepājas "Kurši/Ekovalis" un pēdējās sekundēs izrāva arī trīs punktus Igaunijā pret vietējo EMU. Pašlaik Stalbes klubs atrodas trešajā vietā, kamēr "Lielvārde/FatPipe" sliktākas gūto un zaudēto vārtu attiecības dēļ pašlaik ieņem sesto pozīciju. Komanda, kas uzvarēs šajā spēlē vismaz uz vienu dienu uzlēks vismaz līdz otrajai pozīcijai.

Kamēr Lauga un Lauris Ābols vairāk spiesti spēles vērot no tribīnēm vai caur televizora ekrānu, par "Pārgaujas" sezonas līderi pieteicies Oskars Balodis, kurš jau iekrājis 7 (4+3) punktus. Nedaudz no viņa atpaliek pēdējā mača MVP Emīls Eglītis un Edgars Puriņš (abiem 3+1). Ar diviem vārtu guvumiem izcēlies debitants Edmunds Zandersons, bet jaunākais (2002. gads) dalībnieks Jānis Driļevskis atzīmējies ar rezultatīvu piespēli.

"Lielvārde/FatPipe" rezultatīvākais pēc trim spēlēm ir Sandis Mihailovskis (4+1), bet labi sevi apliecinājis arī debitants Rūdis Žukelis (3+1). Spēlējošais treneris Toms Akmeņlauks guvis divus vārtus un izdarījis tikpat piespēles, bet Aivis Kusiņš, ar kuru varēs rēķināties vien epizodiski, piedalījies vienā spēlē, gūstot vienus vārtus un izdarot divas piespēles.

Uzvarot šodienas spēlē pamatlaikā, "Pārgauja" visu laiku labāko komandu rādītājā var noķert Liepājas "Kuršus", kuri 290 spēlēs virslīgā sakrājuši 321 punktu, kamēr vidzemnieki tikuši pie 318 punktiem 257 aizvadītajās spēlēs. Tikai divi punkti vairāk kā liepājniekiem ir arī Talsu florbolistiem, kuri 323 punktus savākuši 302 cīņās, šajā rādītājā noslēdzot labāko desmitnieku.

Abas komandas gana sekmīgi līdz šim darbojušās skaitliskajā mazākumā, kā vieniem tā otriem izturot sešus mazākumus septiņās reizēs, ar 85.71% šajā rādītājā dalot trešo vietu čempionātā. Vairākumā gan komandas pašlaik nav demonstrējušas vēlamās sekmes, jo "Lielvārde/FatPipe" ar 27.27% (3 no 11) ieņem sesto vietu līgā, bet "Pārgauja" realizējusi tikai vienu vairāku (septiņās reizēs), šajā rādītājā dalot devīto vietu.

Abu komandu kopējā uzvarēto un zaudēto spēļu bilance ir 19:8 par labu "Lielvārde/FatPipe" komandai, taču, cīnoties Stalbē, viņi no 13 mačiem triumfējuši vien septiņas reizes, pārējās sešās reizēs uzvarot mājiniekiem. Pērn regulārajā turnīrā "Lielvārde/FatPipe" bija pārāki abās reizēs, vispirms savā laukumā uzvarot ar 7:4, bet pēc mēneša Stalbē triumfējot ar 5:4. Pusfinālā sērijā "Lielvārde/FatPipe" bija pārāki septiņās spēlēs, izšķirošajā mačā savā arēnā uzvarot ar 7:4.