Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

"Lielvārde" un "Mogo-RTU/Rockets" turpinās cīņu par finālu

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Lielvārde" un "Mogo-RTU/Rockets" turpinās cīņu par finālu
Foto: Renārs Buivids, floorball.lv

ELVI florbola līgas vīriešiem finālā vakanta palikusi tikai viena vieta – par to pašaizliedzīgi cīnās komandas "Lielvārde" un "Mogo-RTU/Rockets", kuras šovakar Lielvārdes novada sporta centrā aizvadīs jau sesto pusfināla sērijas spēli. Lielvārdiešiem mērķa sasniegšanai vajag vēl tikai vienu uzvaru, bet rīdziniekiem – divas. Aizraujošo cīņu interneta TV tiešraidē translēs portāls Sportacentrs.com.

ELVI FLORBOLA LĪGA VĪRIEŠIEM

Pulksten 19:00 "Lielvārde" - "Mogo-RTU/Rockets" (Lielvārdes NSC), sērijā 3:2

Pusfināla sērija starp "Mogo-RTU/Rockets" un "Lielvārdi" izvērtusies par pašu spraigāko un sīvāko šī pavasara izslēgšanas spēlēs. Regulārā turnīra uzvarētāja "Mogo-RTU/Rockets" sērijas sākumā divas reizes spēja izvirzīties vadībā, bet "Lielvārde", kurai tajā pašā turnīra tabulā bija tikai 5.vieta, tikpat reižu spēja atjaunot neizšķirtu – 2:2. Rīgā vispirms ar 6:3 uzvarēja mājinieki, bet pēc tam "Lielvārde" ar 10:7. Lielvārdē rīdzinieki, kuru sastāvā pēc traumas sadziedēšanas atgriezās vārtsargs Andis Blinds, svinēja pārliecinošu uzvaru ar 9:3, bet otrajā mačā "Lielvārde" revanšējās ar 3:2.

Vakar Rīgā notika sērijas piektā spēle, kurā uzvarētāji tika noskaidroti tikai pagarinājumā. Lai arī "Mogo-RTU/Rockets" ir ne tikai plašāks un sabalansētāks spēlētāju sastāvs, kā arī teju nospiedošs teritoriālais pārsvars, lielvārdieši, kuri praktiski visu spēli aizvadīja ar diviem spēlētāju pieciniekiem, nepiekāpās nevienā epizodē. Arī šķietami bezcerīgā situācijā, kad līdz pamatlaika beigām bija palikušas tikai trīs sekundes, viesi spēja pārsteigt studentus ar precīzu izspēli un trāpīgu metienu, kas viņiem ļāva pagarināt šo maču – 5:5. Panākuma iedvesmoti, "Lielvārdes" florbolisti guva vārtus arī papildlaikā (6:5) un pirmo reizi šajā sērijā izvirzījās vadībā – 3:2. Viņiem iekļūšanu finālā nodrošinās viena uzvara, kamēr pretiniekiem jāizdara tas, kas līdz šim vēl nav izdevies – jāuzvar divas spēles pēc kārtas.

"Lielvārdes" sastāvā ir vairāki spēlētāji, kuri prot un spēj vajadzīgā brīdī gūt vārtus, bet tikai viens bijis rezultatīvs visās deviņās izslēgšanas spēlēs – Toms Akmeņlauks, kuram jau 28 (20+8) punkti. Galvenie palīgi viņam ir Artis Savins ar 15 punktiem, Mikus Valpēters un Aivis Kusiņš ar 13 punktiem katram, Sandris Virsnītis ar 12 punktiem un Kristers Puķītis ar 10 punktiem. Tieši izslēgšanas spēlēs savu droši vien labāko formu līdzšinējā karjerā sasniedzis lielvārdiešu vārtsargs Jānis Salcevičs, kurš ir ne vien visvairāk nodarbinātais, bet arī ar 87.31% atvairītu metienu – vislabākais.

Izslēgšanas spēļu otrs labākais vārtsargs ir Andis Blinds no "Mogo-RTU/Rockets" – 85.71% neitralizētu metienu. Viņa dvīņubrālis Atis Blinds ar 22 (9+13) punktiem ir rezultatīvākais, Gvido Laugam 17 punktu, Kārlim Bulānam 16 punktu, Jānim Jansonam 15 punktu, bet Edžum Bunkam – 12 punktu. Atis Blinds ir arī visvairāk soda minūtes (20) sapelnījušais spēlētājs.

Spēles tiešraide: ŠEIT

ELVI florbola līgas spēles par medaļām notiks 11.aprīlī Jelgavas Olimpiskajā centrā. Vairāk lasīt: ŠEIT. SIA "Biļešu serviss" tirdzniecības vietās un internetā (ŠEIT) notiek biļešu iepriekšpārdošana.
Komandas, kuras regulārajā turnīrā ierindojās augstākā vietā, būs mājinieku statusā un spēli sāks C sektora pusē. Ar biļetēm uz atsevišķām spēlēm ieeja spēļu zālē būs atļauta 30 minūtes pirms attiecīgā mača.

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...

     [+] [-]

, 2015-03-29 20:43, pirms 9 gadiem
Lielvārde ...hā hā hā.....sagrāve....