Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

"Talsu NSS/Krauzers" ceturtdaļfinālu sāk ar uzvaru pagarinājumā

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Talsu NSS/Krauzers" ceturtdaļfinālu sāk ar uzvaru pagarinājumā
"Talsu NSS/Krauzers". Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

ELVI florbola līgas vīriešiem ceturtdaļfināla sēriju ar uzvaru pagarinājumā sākusi komanda "Talsu NSS/Krauzers", kas šovakar viesos ar 4:3 pārspēja pašreizējo čempioni "Lielvārde/Fat Pipe". Izšķirošais vārtu guvums Toma Bitmaņa kontā. Citās spēlēs "Valmiera" ar 7:5 pieveica Cēsu "Lekringu", Kocēnu "Rubene" ar 8:5 pārspēja Stalbes "Pārgauju", bet "Latvijas Hipotēka/Oxdog Ulbroka" ar 8:6 bija pārāka par Liepājas komandu "Kurši/Ekovalis".

Pašreizējā čempione "Lielvārde/Fat Pipe" regulārajā turnīrā ieņēma 3.vietu, tāpēc ceturtdaļfināla sēriju varēja sākt savā laukumā, kur šovakar pirmo reizi uzņēma 6.vietas īpašnieci "Talsu NSS/Krauzers". Tieši Lielvārdes novada Sporta centrā tika gūti šīs sezonas izslēgšanas spēļu turnīra pirmie vārti – jau 4.minūtē uzgavilēja talsenieki, kuru rindās ar precīzu metienu izcēlās Jānis Škutāns (1:0). 6.minūtē rezultāts atkal kļuva neizšķirts, jo laukuma saimnieki realizēja skaitlisko vairākumu – 1:1, gols Armanda Savina kontā. Otrās trešdaļas pirmajā minūtē Talsu komandu vēlreiz vadībā izvirzīja Toms Arājs (2:1), bet drīz vien ar vārtu guvumu atbildēja lielvārdietis Juris Gribusts – 3:3. 48.minūtē vadība ar 3:2 izrāvās "Lielvārde/Fat Pipe", gols Maikla Nazarova kontā. Arī talseniekiem izdevās atspēlēties – 53.minūtē pēc Armanda Budreikas metiena uz rezultātu tablo jau atkal bija līdzsvars (3:3). Atrisinājums nāca pagarinājuma 3.minūtē, kad Andreja Šķerberga metienu uzvaras vārtu guvumā pārvērta Toms Bitmanis - "Talsu NSS/Krauzers" varēja svinēt svarīgu uzvaru ar 4:3.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts izšķirošo vārtu autors Toms Bitmanis, kuram šajā mačā 2 (1+1) punkti. Rezultatīvākais starp lielvārdiešiem bija Juris Gribusts, kuram arī 2 (1+1) punkti, bet par vērtīgāko spēlētāju tika atzīts trešo vārtu autors Maikls Nazarovs. Sērijā līdz vienas komandas četrām uzvarām vadībā ar 1:0 izvirzījušies talsenieki, rīt turpat Lielvārdē abas komandas aizvadīs otro spēli.

"Valmiera" Cēsīs šokē regulārā turnīra uzvarētāju "Lekrings"

Regulārā turnīra uzvarētāja "Lekrings" šovakar Cēsīs uzņēma komandu "Valmiera", kas izslēgšanas spēļu turnīrā iekļuva kā caur adatas aci – tikai pateicoties labākai gūto un zaudēto vārtu attiecībai. Pagāja tikai septiņas minūtes, kad pēc Krišjāņa Tiltiņa un Emīla Dzalba precīzajiem raidījumiem vadībā ar 2:0 izvirzījās cēsnieki. Valmieras florbolisti gan nepalika atbildi parādā – vēl līdz pirmajam pārtraukumam pa bumbiņai mājinieku vārtos iemeta Mārtiņš Broks un Daniels Urbanovičs, atjaunojot neizšķirtu (2:2). Otrās trešdaļas laikā vienu vārtu pārsvaru jau ieguva viesi – 4:3. 54.minūtē valmierieši pat panāca 7:4, bet galarezultātā FBK "Valmiera" svinēja panākumu ar divu vārtu pārsvaru – 7:5.

Vērtīgākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma leģionārs Pāvels Semjonovs, kurš ar 4 (1+3) punktiem bija arī rezultatīvākais. 3 (2+1) punkti viņa komandas biedram Mārtiņam Brokam. Par labāko starp cēsniekiem atzina vienu vārtu autoru Emīlu Dzalbu. Rezultatīvākais ar 3 (1+2) punktiem bija Andris Rajeckis, bet 2 (1+1) punkti Jorenam Malkavam. Rīt turpat Cēsīs abas komandas aizvadīs sērijas otro maču.

"Rubene" ar panākumu sāk ceturtdaļfināla sēriju pret "Pārgauju"

Kocēnu "Rubene", kas regulārajā turnīrā ierindojās 4.vietā, ceturtdaļfināla sērijas pirmajā spēlē savā laukumā uzņēma piektās vietas īpašnieci "Pārgauja" (Stalbe). Uzreiz jāsaka, ka kocēnieši cīņas gaitā ne reizi nenonāca iedzinēju lomā. Jau 4.minūtē rezultātu atklāja Kocēnu komandas viens no jaunākajiem spēlētājiem Dāvis Zēmelis – 1:0. Pēc nepilnas minūtes stalbietis Artūrs Jurševskis ar precīzu metieni atjaunoja neizšķirtu (1:1). Pārtraukumā labākā noskaņojumā devās laukuma saimnieki, kuri bija izvirzījušies vadībā ar 3:2. Otrās trešdaļas laikā Kocēnu komanda panāca jau 5:2, bet pēdējā periodā "Rubene" savu triju vārtu handikapu droši nosargāja un svinēja panākumu ar 8:5.

Rezultatīvākais starp uzvarētājiem ar 5 (1+4) punktiem bija Ritvars Bērziņš, bet labākā spēlētāja balvu saņēma Dāvis Zēmelis, kura kontā 4 (3+1) punkti. 2 (1+1) punktus sakrāja Arnijs Kuratņiks. Par labāko starp stalbiešiem atzina Artūru Jurševski. Viņam un Olafam Zvīnim šajā mačā pa diviem vārtu guvumiem. Rīt abas komandas turpat Kocēnu sporta namā tiksies vēlreiz.

Rezultāta šūpolēs ulbrokieši augstāk par liepājniekiem

Liepājas komanda "Kurši/Ekovalis", kas regulārajā turnīrā ierindojās 7.vietā, ceturtdaļfinālā spēkojas ar 2.vietas ieguvēju "Latvijas Hipotēka/Oxdog Ulbroka", sēriju sākot šovakar un pretinieku laukumā. Pirmā perioda laikā laukumā dominēja mājinieki, kuri pēc diviem Rolanda Kovaļevska un viena Emīla Birķa vārtu guvuma izvirzījās vadībā ar 3:0. 24.minūtē liepājnieku nulli no rezultātu tablo ar precīzu metienu nodzēsa Arvis Aniņš – 1:3. Lai arī ulbrokieši nekavējās atbildēt ar vārtu guvumu (4:1), pēc otrās tešdaļas tablo vēstīja par kaujiniecisku neizšķirtu – 4:4. Pēdējā perioda sākumā vadībā ar 6:4 jau izvirzījās Liepājas komanda. Tomēr viesu prieki nebija ilgi, jo līdz pamatlaika beigām četrus bezatbildes vārtus guva Ulbrokas komanda, kas sēriju līdz četriem panākumiem sāka ar uzvaru – 8:6.

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju sastāvā saņēma Matīss Kristians Morozovs, kura kontā 2 (1+1) punkti. Rezultatīvāki par viņu bija Rolands Kovaļevskis un Atis Blinds – katram pa četriem punktiem. Par labāko starp liepājniekiem atzina Tomu Akmeņlauku, kurš izcēlās ar "hat-trick". Rīt turpat Ulbrokas sporta kompleksā abas komandas aizvadīs sērijas otro maču.

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...