Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

ELVI līgā saasinās cīņa par pirmo vietu

Ritvars Raits
Ritvars Raits

ELVI līgā saasinās cīņa par pirmo vietu
"Pārgaujas" vārtos - Renārs Arājs
Foto: Renārs Buivids, floorball.lv

Šodien zaudējumu piedzīvoja ELVI florbola līgas vīriešiem līdere "Triobet/Ulbrokai", kas savā laukumā ar 6:7 piekāpās Stalbes "Pārgaujai", bet uzvaru izcīnīja vicelīdere "Lielvārde/FatPipe", kas Cēsīs ar 8:7 pārspēja "Lekringu". Vēl FBK "Valmiera" savā laukumā ar 11:5 sakāva "Talsus/Irlavu", Liepājas "Kurši" Kocēnos ar 3:1 pieveica "Rubeni", bet Rīgas "Rockets" savā laukumā ar 11:8 bija pārāka par "Ķekavu".

Līdere "Triobet/Ulbroka" klūp mačā pret "Pārgauju"

Stalbes "Pārgauja", kas savā iepriekšējā spēlē bija zaudējusi Liepājas "Kuršiem", šodien viesojās pie turnīra līderes "Triobet/Ulbrokas", kas varēja palepoties ar 12 pēc kārtas svinētām uzvarām. Lai arī favorītu statusā bija ulbrokieši, stalbieši maču sāka ar trim pēc kārtas gūtiem vārtiem - 3:0, ar precīziem metieniem izcēlās Edgars Puriņš, Gvido Lauga un Aivis Ādminis. 13.minūtē ulbrokieši Kaspara Šķēla un Edžus Ceriņa personās dažu sekunžu laikā rezultāta starpību samazināja līdz minimumam (2:3), tomēr pēc pirmā perioda viesiem atkal bija triju vārtu handikaps - 6:3. Otrajā trešdaļā abas komandas apmainījās ar vārtu guvumiem (7:4), bet pēdējā periodā Ulbrokas komanda darīja visu iespējamo, lai izvairītos no zaudējuma. Ulbrokiešiem vēlreiz izdevās rezultāta starpību samazināt līdz minimumam, bet uzvaru ar 7:6 tomēr guva Stalbes "Pārgauja".

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts vārtsargs Renārs Arājs, kurš atvairīja 49 no 55 pretinieku metieniem. Rezultatīvākais viņa komandā ar 3 (2+1) punktiem bija Lauris Ābols. Labākā spēlētāja balvu Ulbrokas komandā saņēma uzbrucējs Kaspars Šķēls, kurš piedalījās visos savas vienības vārtu guvumos - 6 (4+2) punkti. Viņa maiņas partnerim Edžum Ceriņam 4 (2+2) punkti. "Pārgaujai" turnīra tabulā tagad ir 27 punkti stabila sestā vieta.

"Valmiera" uzvar "Talsus/Irlavu" un panāk "Lekringu"

FBK "Valmiera", kas tikai vakar vakarā izbraukuma spēlē pārliecinoši uzvarēja čempioni "Lielvārdi/FatPipe", šodien savā laukumā uzņēma vienu no turnīra tabulas lejasgala komandām - "Talsus/Irlava". 3.minūtē rezultātu atklāja valmierietis Ints Vilks (1:0), bet drīz vien ar diviem vārtu guvumiem atbildēja viesi Mareks Stančiks un Jānis Ragovskis, pārņemot vadību - 2:1. "Valmiera" ļoti ātri atguvās un jau pirmā perioda laikā izvirzījās vadībā ar 4:2. Pēc otrās trešdaļas laukuma saimniekiem bija jau četru vārtu pārsvars (8:4), bet visā mačā valmierieši svinēja ļoti pārliecinošu uzvaru ar 11:5.

Par labāko spēlētāju starp valmieriešiem atzina Artūru Bračku, kurš izcēlās ar 2 (1+1) punktiem. Tieši tikpat daudz punktu arī Ivo Balodim un Matīsam Salmiņam, divus golus iemeta Mārtiņš Broks, trīs rezultatīvas piespēles izdarīja Ričards Eglītis, bet visvairāk punktu Intam Vilkam - 4 (3+1). Labākā spēlētāja balvu komandā "Talsi/Irlava" saņēma Renārs Austrums, kurš izcēlās ar vienu rezultatīvu metienu. Viņa komandas biedrs Mareks Stančiks guva divus golus, bet Pēterim Freimanim 3 (1+2) punkti. "Valmierai" pēc šīs uzvaras ir jau 37 punkti. Turnīra tabulā valmierieši pakāpās uz 3.vietu, panākot Cēsu komandu "Lekrings", kam tieši tikpat punktu.

Favorītu - neveiksminieku cīņā "Lielvārde/FatPipe" uzvar "Lekringu"

Kā Cēsu "Lekrings", tā arī "Lielvārde/FatPipe", pirms šīsdienas savstarpējā mača šomēnes jau bija piedzīvojušas pa trim zaudējumiem. Spēli, kas notika Cēsīs, ļoti veiksmīgi sāka lielvārdieši - Sandris Virsnītis jau 28.sekundē atklāja rezultātu (1:0), bet Toms Akmeņlauks un Antons Žuks līdz 7.minūtei iemeta vēl pa golam, piespiežot mājiniekus veikt vārtsarga maiņu. 10.minūtē savus pirmos vārtus guva arī cēsnieki, kad precīzi meta Andris Malkavs (1:3), bet pēc pirmā perioda viesiem bija divu vārtu pārsvars (5:3). Otrajā trešdaļā Lielvārdes komanda turpināja attīstīt savu panākumu un ieguva jau piecu vārtu handikapu - 8:3. Toties pēdējā periodā "Lielvārds/FatPipe" uzbrukums apstājas, bet "Lekrings" sāka izmisīgu pakaļdzīšanos, samazinot pretinieku pārsvaru līdz minimumam - 7:8. Laukuma saimniekiem bija vēl vairāk nekā trīs minūtes laika, tomēr lielvārdiešu aizsardzība izturēja - viesi svinēja ļoti svarīgu uzvaru ar 8:7.

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma Gints Klēģers, kurš ar 4 (3+1) punktiem bija arī rezultatīvākais. Viņa komandas biedram Atim Blindam trīs rezultatīvas piespēles, bet pa 2 (1+1) punktiem guva Sandis Mihailovskis, Toms Akmeņlauks un Sandris Virsnītis. Par labāko starp cēsniekiem atzina Pēteri Trekši, kura kontā 3 (2+1) punkti, tieši tikpat punktu arī Andrim Malkavam, bet Aleksandra Abramova kontā "hat-trick". Pēc šī panākuma komandai "Lielvārde/FatPipe" turnīra tabulā jau 44 punkti, lielvārdieši tikai par diviem punktiem atpaliek no līderes "Triobet/Ulbroka".

"Lekrings" - "Lielvārde/FatPipe" 7:8 (3:5, 0:3, 4:0)
Metienu attiecība:
34:28 (12:10, 6:11, 16:7)
Rezultatīvākie:
"Lekrings" – Aleksandrs Abramovs 3 (3+0), Andris Malkavs 3 (2+1), Pēteris Trekše 3 (2+1), Toms Rīsmanis 1 (0+1), Kaspars Bernāts 1 (1+0), Andris Rajeckis 1 (0+1), Artis Savins 1 (0+1).
"Lielvārde/FatPipe" – Gints Klēģers 4 (3+1), Atis Blinds 3 (0+3), Sandis Mihailovskis 2 (1+1), Toms Akmeņlauks 2 (1+1), Sandris Virsnītis 2 (1+1), Artūrs Skadiņš 1 (1+0), Antons Žuks 1 (1+0), Ralfs Jonikāns 1 (0+1).

"Kurši" sagādā "Rubenei" pirmo zaudējumu uz jaunās grīdas

"Rubene" vairākas iepriekšējās savas mājas spēles bija spiesta aizvadīt citos laukumos, jo Kocēnu sporta namā tika mainīts grīdas segums. Nu jaunā grīda bija uzklāta, pirmie viesi, kuriem to bija lemts pārbaudīt, bija Liepājas florbolisti - komanda "Kurši". Tieši liepājnieki bija tie, kuri guva pirmos vārtus uz jaunās grīdas - 15.mīnūtē rezultātu atklāja Kaspars Klamers (1:0). Arī otrais gols "Kuršu" kontā - 37.minūtē rezultātu dubultoja Ričards Dēvits (2:0). Tikai spēles 51.minētē beidzot uzgavilēt varēja arī mājinieki, kad līdz tam nevainojami spēlējošo Liepājas komandas vārtsargu Kristiānu Ķīli pārspēja Mārtiņš Jēkabsons - 1:2. Tomēr izglābties "Rubenei" šoreiz nebija lemts - 58.minūtē Dēvits guva vēl vienus vārtus, FK "Kurši" varēja svinēt uzvaru ar 3:1.

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma vārtsargs Kristiāns Ķīlis, kurš atvairīja 15 no 16 pretinieku metieniem. Rezultatīvākais viņa komandā ar diviem vārtu guvumiem bija Ričards Dēvits. "Rubenes" rindās labākā spēlētāja balva tika goda vārtu autoram Mārtiņam Jēkabsonam. Liepājas komandai "Kurši" pēc šīs uzvaras turnīra tabulā ir 18 punktu un 9.vieta. Tikpat punktu ir arī astotās vietas īpašniecei "Rīgai".

Rīgas "Rockets" rezultatīvā cīņā pārspēj "Ķekavu"

Rīgas "Rockets", kas vakar savā laukumā zaudēja Cēsu "Lekringam", šovakar Rīgā uzņēma "Ķekavu", kas sestdien viesos atzina "Talsu/Irlavas" pārākumu. Šīsdienas cīņa izvērtās ļoti rezultatīva - pirmos vārtus 4.minūtē guva mājinieks Mārtiņš Brigmani (1:0), 7.minūtē ķekavietis Aivis Barkovskis atbildēja ar to pašu (1:1), neizšķirts rezultāts bija arī pēc pirmā perioda (3:3). Otrās trešdaļas laikā nedaudz veiksmīgāki bija "Ķekavas" florbolisti, kuri izvirzījās vadībā ar 7:6, bet pēdējā perioda sākumā "Rockets" veica nelielu izrāvienu, panākot 9:7 savā labā. Šo pārsvaru rīdzinieki ne tikai nosargāja, bet arī vēl nedaudz palielināja, svinot svarīgu uzvaru ar 11:8.

Rezultatīvākās starp uzvarētājiem ar 6 (3+3) punktiem bija Henrijs Uzraugs, bet par labāko spēlētāju tika atzīts Mārtiņš Brigmanis, kuram 4 (2+2) punkti. Trīs rezultatīvas piespēles izdarīja Raitis Ozols, divus golus iemeta Edžus Bunka, bet Dināra Vaitaiša kontā 2 (1+1) punkti. Labākā spēlētāja balvu "Ķekavas" sastāvā saņēma Endijs Kleistrovs, kuram 3 (2+1) punkti. 3 (1+2) punktus savāca Kristaps Laugalis, 2 (1+1) punktus - Ralfs Orste, bet Aivja Barkovska kontā jau otro maču pēc kārtas "hat-trick". Rīgas "Rockets" pēc šīs uzvaras turnīra tabulā ir 25 punkti un 7.vieta.

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...