Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Vai "Pārgauja" pārtrauks neveiksmju sēriju pret "Triobet/Ulbroka"?

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Vai "Pārgauja" pārtrauks neveiksmju sēriju pret "Triobet/Ulbroka"?
Stalbes "Pārgauja" sezonu sākuši pārliecinoši
Foto: SK Pārgauja

Stalbes "Pārgauja" svinēja uzvaras pirmajās desmit spēlēs Latvijas florbola čempionātā pret "Triobet/Ulbroka", tomēr pēdējos četros dueļos viņi piedzīvojuši zaudējumus, ieskaitot dramatisku 14:15 pērn savā laukumā. Šovakar viņiem būs iespēja šo sēriju pārtraukt, bet vai tas izdosies?

"Pārgauja" – "Triobet/Ulbroka"
Pulksten 20:00 Stalbē

Iepriekšējā spēļu kārtā Stalbes komanda turpināja savu sekmīgo sezonu, tiekot pie ceturtās uzvaras piecās aizvadītajās cīņās. Tiesa, panākums pār novājinātajiem Liepājas "Kuršiem" nāca ļoti smagā cīņā vien papildlaikā ar rezultātu 14:13. Vadībā bija te viena komanda, te otra, bet izlīdzinājumu nedaudz vairāk kā minūti pirms pamatlaika beigām panāca liepājnieku spēlējošais treneris Mihails Kostusevs. Papildlaikā mājiniekiem pietika ar 56 sekundēm, lai Oskars Balodis tiktu pie sava trešā vārtu guvuma un sestā punkta spēlē, atnesot uzvaru. Spilgta atgriešanās pēc viena mača diskvalifikācijas arī Gvido Laugam, kuram pieci vārti un divas piespēles. Lauga joprojām ir savas komandas rezultatīvākais spēlētājs (11+8), esot starp TOP-5 līgas labāko punktu guvējiem. Savukārt Oskars Balodis (6+9) turpina aizvadīt vienu no savām labākajām sezonām. Trešais rezultatīvākais ir Mārtiņš Rajeckis (3+6), bet komandas azotē joprojām ir tādi trumpji kā Lauris Ābols (6+2) un Emīls Eglītis (3+1), kuri izlaiduši attiecīgi divas un trīs spēles.

"Triobet/Ulbroka" līderis Kristers Eglītis joprojām ir rezultatīvs (15+4), bet rezultatīvāko spēlētāju sarakstā pabīdīts uz trešo vietu. Vairāk par desmit punktiem savākuši arī Juris Gribusts (2+10), Rihards Mallons (4+7) un Artūrs Jurševskis(5+5). Tikmēr Niks Ķuzulis ar septiņiem vārtu guvumiem ir komandas otrais labākais bombardieris. Kārlis Bulāns izlaidis vienu spēli diskvalifikācijas dēļ, bet pret cēsniekiem ar vārtu guvumu atzīmējās uzreiz pēc iesaistīšanās cīņā otrā perioda sākumā. Panākums pret cēsniekiem nodemonstrēja komandas patieso varēšanu, kas galīgi nebija novērojama dažas dienas iepriekš Valmierā. Ar 13 punktiem septiņās spēlēs ulbrokieši atrodas otrajā vietā turnīra tabulā, par pieciem atpaliekot no cēsniekiem.

Ar 45% realizāciju "Triobet/Ulbroka" ir trešā labākā komanda skaitliskā vairākuma realizācijā. Tikmēr "Pārgauja" spēj pretim likt vien 25% realizāciju, kas ir astotais rezultāts līgā. Mazākumā abas komandas ir ar daudz vājākām sekmēm – ulbrokiešiem 61.9% neitralizācija, kamēr Stalbes komanda savus vārtus nosargā vien katrā otrajā noraidījumā, esot trešā sliktākā komanda, cīnoties mazākumā.

"Triobet/Ulbroka" šosezon vāji sāk cīņas, pirmos periodus biežāk zaudējot nekā uzvarot (2-1-4), tomēr spēles vidējais nogrieznis šai komandai padodas lielisks (5-1-1), kas ļauj tikt pie vērtīgiem punktiem turnīra tabulā. Interesanti, ka arī "Pārgauja" mačus iesāk smagnēji (2-1-2), labāko sniegumu demonstrējot tieši spēles noslēdzošajā periodā (4-0-1). Šeit gan jāpiebilst, ka pirmajās četrās spēlēs noslēdzošās trešdaļas tika uzvarētas, bet tieši pēdējā mačā pret liepājniekiem šis nogrieznis tika pazaudēts, kas komandai maksāja vienu punktu turnīra tabulā.

Ja nevienādos sastāvos "Pārgaujai" spēle nevedas, tad spēlējot piecatā pret pieciem, viņi demonstrē ļoti pārliecinošu sniegumu (41:26), kamēr turnīra vicelīderiem šādā formātā bilance ir pat negatīva (34:36). Interesanti, ka no 14 aizvadītajām savstarpējām cīņām desmit mačus kā uzvarētāji noslēguši tieši Stalbes "Pārgauja" florbolisti, kuriem labākas sekmes arī Stalbes sporta namā (5-2). Šeit gan der piebilst, ka Ulbrokas komanda savas četras uzvaras izcīnījusi tieši pēdējās četrās spēlēs pēdējo divu sezonu laikā. Pērn Stalbē komandas parūpējās par īstu trilleri, no kura ulbrokieši aizbrauca ar 15:14 (5:7, 6:3, 4:4) uzvaru, bet savā laukumā panākums tika izcīnīts ar rezultātu 11:6 (5:1, 4:2, 2:3).