Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Autors: Dāvis Dedumets

Vakara centrālais mačs Stalbē starp divām TOP-4 vienībām

Vakara centrālais mačs Stalbē starp divām TOP-4 vienībām
"Ķekavas" vārtsargam Reinim Kirilko ir pašlaik labākais atvairīto metienu procents Rīgā
Foto: Ķekavas Bulldogs

Šovakar tiks aizvadītas piecas no sešām Elvi vīriešu florbola līgas trešās kārtas spēlēm. Centrālā cīņa tiks izspēlēta Stalbē, bet mačs no Lielvārdes būs pieejams Sportacentrs.com TV kanālā.

"FK Bauska" – "Latvijas Hipotēka/Oxdog Ulbroka" (pulksten 18:00 Bauskā)
Bauskas vienība palikusi par vienu no tikai trijām komandām, kas čempionāta pirmajās divās spēlēs palikusi bez izcīnītajiem punktiem turnīra tabulā. Pēc bezcerīgā zaudējuma mājās pret "Pārgauju" sekoja jau līdzvērtīga spēkošanās Ķekavā, kaut arī par uzvaru sapņot īsti nebija pamata ne uz brīdi. Bauskas vienībā neviens spēlētājs nav guvis vairāk par vieniem vārtiem un nevienam nav vairāk par diviem nopelnītajiem punktiem. Interesanti, ka līderi ar divām piespēlēm ir gados ļoti jaunais debitants Kaspars Čakāns, kā arī Mārtiņš Mickevičs, kurš starpsezonu periodā pievienojās no 1.līgas komandas FK "JeNo".

Raugoties no turnīra tabulas viedokļa, šodien baušķeniekiem varētu būt labas iespējas nopelnīt pirmos punktus tabulā, jo šodienas pretinieki kopvērtējumā ieņem vien devīto vietu ar vienu nopelnītu punktu. Taču problēma ir tā, ka pretim stāsies viena no pēdējo gadu titulētākajām vienībām "Latvijas Hipotēka/Oxdog Ulbroka", kuri čempionātu sākuši ar tikai vienu izcīnītu punktu, kas izrauts pašā pamatlaika izskaņā Lielvārdē. Sezonas sākums ulbrokiešiem nav padevies tas sekmīgākais, taču jāņem vērā, ka pretim stājās abas pārējās pērnās sezonas medaļnieces. Lielisku sniegumu demonstrējis Daniels Anis, kurš aizvadītajā sezonā kļuva par zēnu U-16 vecuma grupas rezultatīvāko spēlētāju, bet šīs sezonas ievadā aizvadījis divas teicamas spēles jau pieaugušo konkurencē, atzīmējoties ar pieciem vārtu guvumiem.

"Talsu NSS/Krauzers" – "FK Ķekava" (pulksten 18:00 Talsos un LFS Youtube kanālā)
Talsu florbolisti sezonas ievadā demonstrējuši mainīgas sekmes, aizvadot ļoti pārliecinošas pirmās 40 minūtes gan mačā pret "Ogres vilkiem" (5:1), gan labas 40 minūtes pret Stalbes "Pārgauju" (3:4). Taču gados jaunā komanda nav spējusi šādu sniegumu demonstrēt visa mača garumā, abās spēlēs ļoti vāji nospēlējot pēdējo spēles nogriezni, allaž ielaižot trīs bumbiņas savā cietoksnī, kamēr paši nav spējuši iekarot pretinieku ierakumus. Tas kurzemniekiem ar izcīnītajiem trim punktiem ļauj ieņemt septīto vietu čempionāta kopvērtējumā. Rezultatīvākais vienības spēlētājs ir pieredzējušais Artis Raitums, kuram vieni vārti un divas piespēles. Tikmēr Armands Budreika un Toms Bitmanis atzīmējušies ar diviem rezultatīviem metieniem.

Tieši virs saviem šodienas pretiniekiem kopvērtējumā atrodas FK "Ķekava", kuriem arī mainīgas sekmes pirmajās divās cīņās. Sezonas ievadā nekādi neizdevās uzlauzt cēsnieku aizsardzību, kad nācās samierināties ar vienu precīzu metienu. Savukārt mājās pret baušķeniekiem gana komfortabla 6:3 uzvara. Labu spēli pret savu bijušo komandu aizvadīja vārtsargs Reinis Kirilko, kurš ar 88.89% atvairīto metienu sezonas ievadā kļuvis par čempionāta labāko vārtsargu šajā vērtējumā. Starp rezultatīvākajiem visiem komandas biedriem priekšā ir Edžus Bunka, kuram 4 (1+3) punkti, bet Kristaps Laugalis un Everts Emīls Gertsons tikuši pie diviem vārtu guvumiem.

"Pārgauja" – "Kurši/Ekovalis" (pulksten 18:00 Stalbē)
Tieši maču mazajā, bet mājīgajā Stalbes sporta zālē varētu uzskatīt par dienas centrālo, jo savā starpā sacentīsies divas komandas, kas vēl nav izjutušas zaudējumu rūgtumu. "Pārgauja" turnīra ievadā bijusi ļoti pārliecinoši, sagraujot baušķeniekus un nospiežot uz ceļiem talsiniekus. Tas pašlaik ļauj gozēties turnīra tabulas galvgalī, bet šovakar gaidāma spēkošanās ar līdz šim nopietnāko sāncensi. Spilgti sacensību apritē atgriezies Lauris Ābols, kurš ar 7 (6+1) punktiem ir čempionāta trešais rezultatīvākais florbolists, bet vairāk vārtu par visu laiku rezultatīvāko Stalbes florbolistu pašlaik nav guvis neviens no viņa amata brāļiem. Rezultatīvi bijuši arī komandas biedri Olafs Zvīnis un Gvido Lauga, kuriem attiecīgi pieci un četri sakrātie punkti. Gana pārliecinoši un ar labām sekmēm vietu vārtos sadalījuši Dāvis Zvejnieks un Arvis Kalniņš, kas treneriem liks palauzīt galvu, kuram vārtu vīram uzticēt cietoksni katrā no nākamajām spēlēm.

Tikmēr tādi jautājumi nav jārisina liepājnieku trenerim Mārtiņam Krūmam, jo izteikts pirmais numurs vārtos ir Edgars RImarenko, kura pārliecinošā darbība vārtos sekmējusi uzvaras gan pār "Rubeni", gan pār ogrēniešiem. Labi jaunajā vienībā iejuties Toms Akmeņlauks, kurš ar 6 (1+5) punktiem ir čempionāta astotais rezultatīvākais florbolists un vienlaikus piecas viņa piespēles ļauj dalīt līderpozīcijas šajā spēles komponentā. Savu debiju liepājnieku rindās gaida vēl viens Lielvārdes florbola audzēknis, vārtsargs Normunds Krūmiņš. Bet par vārtu gūšanu vislabāk parūpējies cits bijušais Lielvārdes florbola komandas dalībnieks Mihails Kostusevs, kuram trīs precīzi raidījumi.

"Rubene" – "Ogres vilki" (pulksten 18:00 Kocēnos un LFS Youtube kanālā)
Aizvadītajā sezonā daudzus ar savu fantastisko rezultativitāti pārsteidza "Rubenes" florbolists Reinis Mirkšs, kurš līdzīgā garā turpinājis arī šīs sezonas ievadā, divās spēlēs iekrājot jau 6 (1+5) punktus. Pērn viņš vairāk rūpējās par uzbrukumu noslēgšanu, bet šosezon viņš vairāk apgādā partnerus. Vārtus gūst citi un tie ir Ingars Matisons (4+1), Ivo Balodis (4+1) un Dāvis Zēmelis (3+1) kuri ir starp labākajiem čempionātā. Kocēnu komanda pašlaik ar četriem izcīnītajiem punktiem atrodas piektajā vietā, pēc līdzvērtīgi aizvadītās spēles Liepājā, kurā tika zaudēts pēcspēles metienu sērijā, sekoja pārliecinoša uzvara Irlavā pār līgas jaunpienācējiem. "Rubenei" šī būs pirmā spēle šosezon, kas aizvadāma savā laukumā, turklāt ieplānoti trīs mājas mači pēc kārtas, kas rada pozitīvas cerības uz ļoti labu sezonas ievadu.

Jurija Fedulova vadītā komanda aizvadījusi divas pietiekami solīdas spēles sezonas ievadā, taču punktus tajās nopelnīt nav izdevies, kas "vilkus" atkal jau no sezonas sākuma nostūmis uz tabulas pašu lejasgalu. Taču potenciāls ir, par ko varēja pārliecināties kaut vai pēdējā mačā pret liepājniekiem, kad vēl 49.minūtē rezultāts bija neizšķirts, taču atlikušajā laikā četri zaudēti vārti lika samierināties ar nu jau 42. zaudējumu 44 aizvadītajās spēlēs virslīgā. Komandai ir divi līderi priekšējā līnijā – Markuss Januševskis un Elvijs Jankovskis, kuriem ir pa trim vārtu guvumiem un trim piespēlēm. Pārējiem ar punktu vākšanu klājas krietni bēdīgāk, jo neviens nav nopelnījis vairāk par vienu punktu. Ar vienu piespēli iepriekšējā kārtā komandas rindās debitēja kopumā rezultatīvais Edijs Hammers, kura rezultativitāte ogrēniešiem būs ļoti svarīga sezonas turpinājumā.

"Lielvārde/FatPipe" – "Irlava/Avant" (pulksten 19:30 Lielvārdē un Sportacentrs.com)
Neskatoties uz sastāva atjaunināšanu, sevi kā potenciāli vienu no vadošajām komandām sezonas startā pieteikusi "Lielvārde/FatPipe". Pašlaik gan punkti ir mazāk kā parādītais sniegums – pret ulbrokiešiem tika izlaista uzvara pamatlaika beigās, bet uzvara tika izcīnīta pagarinājumā. Savukārt Valmierā vēl piecas minūtes pirms spēles beigām "vardes" bija minimālā pārsvarā, taču trīs zaudētie vārti divu minūšu laikā neļāva tikt pie vēl kāda punkta. Tā rezultātā ar diviem punktiem pašreizējie čempioni ieņem vien astoto vietu turnīra tabulā. Mačā pret virslīgas jaunpienācējiem jācenšas tikt pie pirmās trīs punktu uzvaras, lai kāptu pa turnīra tabulas trepītēm. Pirmajā mačā ar piecām piespēlēm atzīmējies Niks Blumfelds, bet Aivis Kusiņš, kurš spēlēja tikai Valmierā, ar trim vārtu guvumiem ir labākais bombardieris vienībā.

Irlavnieki pašlaik saturīgāku sniegumu demonstrējuši izbraukuma mačā, jo savu līdzjutēju priekšā pret "Rubeni" sekoja ļoti smaga sagrāve. Taču šodien, spēlējot viesos, pie pirmajiem punktiem tikt būs ļoti sarežģīti. Viens no galvenajiem argumentiem šādām prognozēm ir fakts, ka irlavnieki maču būs spiesti aizvadīt bez Renāra Austruma, kurš iepriekšējā mačā nopelnīja Spēles sodu 3, saņemot vienas spēles diskvalifikāciju un 100 eiro soda naudu. Sezonu Austrums sācis spilgti, ar 8 (7+1) punktiem esot ne vien turnīra rezultatīvākais spēlētājs, bet arī labākais vārtu guvējs. No spēlētājiem, kas varēs palīdzēt šodien, rezultatīvākie ir Emīls Krūmiņš (0+3) un Krists Paulovičs (2+0) – abi ar gana lielu virslīgas spēļu pieredzi.


Liepājas FK "Kurši". Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
2

Liepājas FK "Kurši" sper soli ELVI līgas virzienā

Šovakar Liepājas Olimpiskajā centrā startēja pārspēļu sērija par tiesībām nākamajā sezonā spēlēt ELVI florbola līgā vīriešiem starp 1. līgas čempioni FK "Kurši" un Virslīgas desmito spēcīgāko komandu "Bauska". Sērijā līdz vienas komandas divām uzvarām vadībā ar 1:0 izvirzījās liepājnieki, kas savā laukumā baušķeniekus pieveica ar 5:3. Divus vārtus uzvarētāju labā guva Patriks Bliska.
"Masters"/"Ulbroka" florbolisti. Foto: LFS
9

"Masters"/"Ulbroka" florbolisti trešo reizi kļūst par Latvijas čempioniem

LETA. "Masters"/"Ulbroka" florbolisti sestdien Rīgā kļuva par "Elvi Florbola līgas" vīriešu turnīra uzvarētājiem. "Masters"/"Ulbroka" finālā ar 6:2 (2:1, 1:1, 3:0) pieveica Talsu NSS/"Krauzers", trešo reizi izcīnot čempionu titulu. Finālspēli "Arēnā Rīga" vēroja 4517 skatītāju.
"Lekringa" spēlētājs Edgars Puriņš. Foto: LFS
4

"Lekrings" grauj un izcīna Latvijas čempionāta bronzas medaļas

LETA. Cēsu "Lekrings" sestdien Rīgā uzvarēja cīņā par "Elvi Florbola līgas" vīriešu turnīra bronzas medaļām. "Lekrings" ar 8:1 (2:0, 1:1, 5:0) sagrāva "Valmieru"/"Betsafe".