Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Autors: Dāvis Dedumets

Niedre: "Pašlaik izdodas realizēt savas iespējas"

Niedre: "Pašlaik izdodas realizēt savas iespējas"
Toms Niedre tika atzīts par komandas labāko spēlētāju uzvarētajā mačā Ogrē
Foto: Floorball.lv

Pēc pirmās Elvi florbola līgas spēļu nedēļas patīkamākais pārsteigums ir "Bauskas" atrašanās turnīra tabulas galvgalī, pateicoties divām izcīnītajām uzvarām. Viens no komandas līderiem Toms Niedre atzīst, ka pašlaik lieliski izdodas izmantot pašu radītās iespējas, turklāt vārtos nevainojami darbojas Elvis Holsts.

"Mūsu pirmajā spēlē Valmierā galvenais iemesls mūsu uzvarai bija spēles disciplīnas ievērošana un sakārtota aizsardzība, jo nenopelnījām nevienu noraidījumu. "FBK Valmiera" uzbruka daudz vairāk, taču spējām laicīgi atgriezties aizsardzībā, novērsšot pretuzbrukumus un pozicionāli nospēlēt pareizi. Noteikti jāuzteic vārtsarga Elvja Holsta spēle vārtos, kas daudzkārt mums ļoti palīdzēja," par sezonas pirmo maču atmiņās dalās Toms Niedre. Spēlē pret "Ogres vilkiem" tieši viņš tika atzīts par savas komandas labāko spēlētāju: "Mača sākums bija diezgan haotisks, ogrēniešiem bija daudz pretuzbrukumu un spēle bija līdzīga. Ar otro periodu sakārtojām savu spēli un pārņēmām spēles iniciatīvu, kas mums piederēja atlikušo mača laiku. Izdevās realizēt savus momentus, kas deva vēlamo rezultātu uz tablo, lai novadītu spēli līdz galam bez liekas intrigas."

Bauskas klubam sezonas kalendārs ir ļoti smags, jo pirmās deviņas spēles jāaizvada viesos, savas mājas arēnas remonta dēļ. Tādēļ vēl jo svarīgāk ir krāt punktus turnīra tabulā. "Šī nav pirmā sezona, kad mums gandrīz visas izbraukuma spēles ir sezonas sākumā un man tas nav nekas jauns. Protams, nav patīkams grafiks, bet mēs to nevaram iespaidot," sarunu noslēdz Niedre, kurš Ogrē guva divus vārtus un izdarīja vienu rezultatīvu piespēli.

"Atmosfēra arēnā kā jau vienmēr mājas sienās bija fantastiska, fanu atbalsts bija lielisks pat neskatoties uz nelabvēlīgo rezultātu," pēc mača atzina ogrēniešu vārtsargs Edgars Engelbergs, kurš tika atzīts par mača labāko spēlētāju. Interesanti, ka turnīra pirmajā spēlē par kluba labāko spēlētāju tika nosaukts viņa kolēģis Guntis Balodis. "Spēlē pret "Bausku" cerējām gūt pirmos punktus sezonā, kā nekā šī bija pirmā mājas spēle savu fanu priekšā. Tomēr kļūdas aizsardzībā, nerealizētie momenti dzēsa mūsu cerības." Engelbergs šajā mačā tika galā ar 22 no 29 pretinieku metieniem.

Bauskas klubs panākumu sēriju centīsies turpināt 30. septembrī, izbraukumā tiekoties ar "Betsafe/Ulbroka", kamēr ogrēnieši 1. oktobrī beidzot mēģinās pārtraukt neveiksmju joslu, savu līdzjutēju priekšā uzņemot "Talsu NSS/Krauzers".


Toms Akmeņlauks ar komandu un faniem, foto: Monta Učelniece (FK Talsi)

Akmeņlauks sasniedz 1000 punktus, neizslēdz iespēju paspēkoties par Blinda rekordu

Svētdien vakarā tiekot pie divām piespēlēm Cēsīs, “Talsu NSS/Krauzers” komandas kapteinis ne vien sekmēja savas komandas pārliecinošu 10:2 uzvaru, bet arī kļuva vien par sesto spēlētāju līgas vēsturē, kurš iekrājis 1000 rezultativitātes punktus.
"FS Masters/Ulbroka" galvenais treneris Andris Pīlups un uzbrukuma līderis Rolands Kovaļevskis, foto: Floorball.lv

Arī “Masters” spēj pārliecinoši revanšēties

“FS Masters/Ulbroka” komanda Elvi florbola virslīgas pusfināla ceturtajā mačā izbraukumā komfortabli ar rezultātu 7:3 apspēlēja “FBK Valmiera/Betsafe”, tādējādi sērijā izvirzoties vadībā ar rezultātu 3:1 un nākamajā nedēļas nogalē savās mājās varēs nodrošināt vietu lielajā finālā.
"Talsu NSS/Krauzers" šoreiz bija neapturami, foto: Oskars Sidra (FK Talsi)

“Krauzers” grauj un nonāk uzvaras attālumā no fināla

Elvi vīriešu florbola virslīgas lielajam Superfinālam platu soli tuvāk spēruši “Talsu NSS/Krauzers”, kas šovakar izbraukuma mačā ar 10:2 sagrāva Cēsu “Lekringu”, tādējādi sērijā līdz četrām uzvarām panākot 3:1 vadību.