Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Cēsīs norisināsies "FAA Superkauss" florbolā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Sestdien, 29. augustā, Cēsu sporta kompleksā visas dienas garumā norisināsies saistošas florbola cīņas, jo četras Elvi florbola līgas vienības cīnīsies par "FAA Superkausu"

"Oxdog Ulbroka", "SK Pārgauja", "Lekrings" un "Talsu NSS/Krauzers" komandas vienojušās par kopīgi aizvadāmu turnīru, Cēsu sporta kompleksā sacenšoties viena apļa turnīrā ar spēles laiku 2x20 minūtes, lai noskaidrotu pirmos "FAA Superkauss" uzvarētājus.

"Ņemot vērā, ka esmu Florbola Attīstības aģentūras vadītājs, šāda pasākuma izveidošana bija arī manis vadītās Ulbrokas komandas interesēs, lai varētu piedalīties laba līmeņa pirmssezonas turnīrā," sarunā ar portālu Sportacentrs.com atzinis turnīra organizators Andris Pīlups.

Sākotnējā ideja gan esot bijusi par pavisam savādāka turnīra aizvadīšanu: "Ņemot vērā, ka aizvadītajā sezonā Latvijas čempionāts tā arī netika aizvadīts līdz beigām globālās pandēmijas radīto seku dēļ, ideja bija uz šo turnīru uzaicināt visas septiņas komandas, kas sezonas pārtraukšanas brīdī vēl turpināja cīņu par valsts čempionu titulu. Doma bija komandas sarindot tādos pāros, kā tās spēlēja Elvi čempionāta ceturtdaļfinālā, Ulbrokas vienībai turnīrā iesaistoties no pusfināla. Domāju, ka tas būtu interesants formāts, uzvarētājus noskaidrojot vienā spēlē un tādējādi nospēlējot savdabīgu Latvijas čempionāta noslēgumu."

Beigās gan plānoto septiņu komandu vietā par Superkausu sacentīsies četras vienības. "Diemžēl vairākas komandas no mūsu piedāvājuma atteicās. Sevišķi neiedziļinājos atteikumu iemeslos, taču domāju, ka ar četru apstiprināto komandu līdzdalību tik un tā sanāks lielisks turnīrs," prāto Pīlups.

Interesanti, ka turnīru organizē Ulbrokas florbola kluba pārstāvji, bet spēles tiks izspēlētas Cēsīs: "Pēc sākotnējā plāna turnīrā vajadzēja piedalīties ne vien Cēsu "Lekringam" un Stalbes "Pārgaujai", bet arī Kocēnu "Rubenei" un "FBK Valmiera", līdz ar to šīs četras komandas bāzētas pietiekami tuvu viena otrai, kā rezultātā skatītājiem būtu parocīgāk ierasties uz šiem mačiem, turklāt Cēsīs ir lieliska plaša arēna, kur līdzjutējiem būs gana daudz vietas, lai ievērotu visus noteiktos drošības un piesardzības faktorus," turnīra norises vietas izvēli skaidro sacensību organizators. "Tāpat jāsaprot, ka Cēsu komandai allaž bijusi laba fanu bāze, kas varētu apmeklēt šīs spēles klātienē." Jāpiezīmē, ka Cēsu "Lekrings" komandas vadība un Cēsu pašvaldība nāca pretim organizatoriem, atvēlot spēļu arēnu uz labākiem nosacījumiem.

Superkausa vārda lietošana varētu vedināt uz domām par kādu taustāmu labumu sacensību dalībniekiem, taču pašreizējā ekonomiskā situācija valstī un samērā īsā laikā realizētā ideja nav veicinājusi sponsoru piesaisti šim pasākumam. "Komandas cīnīsies par prestižu uzvarēt pirmajā šāda veida turnīrā, tiekot pie laba līmeņa spēlēm. Protams, čempioni tiks pie uzvarētāju kausa. Pašlaik grūti ko prognozēt par nākotni, taču šāds turnīrs sezonas priekšvakarā varētu būt dzīvotspējīgs, jo ideja ir laba un mums ir jāveicina komandas aizvadīt laba līmeņa spēles. Salīdzinot, piemēram, ar Somiju, kur klubi pirms sezonas aizvada līdz pat desmit spēlēm, mūsu klubiem ir daudz kur tiekties. Runājot par nākotni nedomāju, ka iesim "Latvian Open" vai "Riga Floorball Cup" turnīru virzienā ar daudzām komandām. Drīzāk turnīrā varētu būt uzaicinātas atsevišķas komandas, kas aizvada kvalitatīvu sagatavošanos ar labām spēlēm."

Pretēji "Latvian open" turnīram, kas pagājušajā nedēļas nogalē norisinājās Valmierā un Kocēnos bez skatītāju klātbūtnes, Cēsīs florbola draugiem būs iespēja vērot mačus klātienē: "Gribētu aicināt līdzjutējus uz mačiem klātienē. Pašlaik neesam tik finansiāli nodrošināti, lai varētu piedāvāt video translācijas. Biļetes cena uz visām dienas spēlēm, manuprāt, ir ļoti demokrātiska (3 EUR, aut.), tādēļ ceru, ka uz mačiem ieradīsies visu četru komandu fani."

FAA Superkauss 2020 spēļu kalendārs (29. augusts):

LaiksKomandasRezultāts
11:30Lekrings - SK Pārgauja
13:00Oxdog Ulbroka - Talsu NSS/Krauzers
14:30SK Pārgauja - Oxdog Ulbroka
16:00Talsu NSS/Krauzers - Lekrings
17:30SK Pārgauja - Talsu NSS/Krauzers
19:00Lekrings - Oxdog Ulbroka