Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

"Mogo-RTU/Rockets" grauj un izslēdz "Valmieru/ViA", pārējie turpina cīņu

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Mogo-RTU/Rockets" grauj un izslēdz "Valmieru/ViA", pārējie turpina cīņu
"Mogo-RTU/Rockets" florbolisti guvuši kārtējos vārtus
Foto: floorball.lv

Par pirmo ELVI florbola līgas vīriešiem pusfinālisti kļuvusi Rīgas komanda "Mogo-RTU/Rockets", kas šovakar Vidzemes Olimpiskajā centrā ar 8:3 sagrāva FBK "Valmiera/ViA" florbolistus, sērijā svinot pārliecinošu uzvaru ar 4:0. Pārējos trijos ceturtdaļfināla pāros uzvarētāji tiks noskaidroti ne ātrāk kā nākamās nedēļas nogalē.

"Mogo-RTU/Rockets" pārliecinoši iesoļo pusfinālā

Tikai vienā no četrām ceturtdaļfināla sērijām uzvarētāju noskaidrošanai pietika ar minimālo spēļu skaitu - par pirmo pusfinālisti kļuva pašreizējā vicečempione "Mogo-RTU/Rockets" (Rīga), kas šovakar pretinieku laukumā ar 8:3 sakāva "Valmieru/ViA". Līdz mača vidum gan nekas vēl neliecināja par rīdzinieku kārtējo uzvaru, jo pēc pirmā perioda rezultāts bija neizšķirts (1:1), pie tam valmieriešu spēlējošajam trenerim Aigaram Belasovam neizdevās realizēt soda metienu. Neizšķirts (2:2) bija arī otrās trešdaļas vidū, bet pēc tam viesi, kuri, starp citu, pa pretinieku vārtiem meta ievērojami mazāk, sāka pārņemt iniciatīvu. Pirms pēdējā perioda "Mogo-RTU/Rockets" bija divu vārtu pārsvars (5:3), bet atlikušajā laikā rīdzinieki iemeta vēl trīs golus, savus vārtus nosargājot neskartus - 8:3.

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma Dinārs Vaitaitis, kuram šajā mačā trīs vārtu guvumi. Divus golus iemeta Aivis Hammers, bet pa 2 (1+1) punktiem savāca Andris Blumbahs un Juris Gribusts. Par labāko starp valmieriešiem atzina Aigaru Belasovu, kurš ar 2 (1+1) punktiem bija arī rezultatīvākais. FBK "Valmiera/ViA" kļuvusi par ELVI florbola līgas vīriešiem pirmo komandu, kurai šī sezona jau beigusies, bet "Mogo-RTU/Rockets" tagad gaidīs savus pusfināla pretiniekus, kas tiks noskaidroti ceturtdaļfināla sērijā starp "Ulbroku/FS Masters" un FK "Rīga". Šobrīd vadībā ar 3:1 atrodas ulbrokieši.

"Rīgai" pirmā uzvara pār "Ulbroku/FS Masters", sērijā 1:3

Pirms šīsdienas mača starp FK "Rīga" un "Ulbroku/FS Masters" trīs uzvaras bija izcīnījuši ulbrokieši, lai gan katrs nākamais panākums viņiem rokā devās arvien grūtāk. Šodien Spuņciemā, kur laukuma saimnieku lomā bija rīdzinieki, rezultātu jau 3.minutē Kaspara Šķēla personā atklāja viesi (1:0), bet vēl līdz pirmajam pārtraukumam ar diviem precīziem metieniem atbildēja Jānis Belasovs un Toms Bitmanis - 2:1. Otrās trešdaļas sākumā "Rīga" ieguva pat divu vārtu pārsvaru (3:1), bet pirms pēdējā perioda rezultāts bija kļuvis neizšķirts - 4:4. 50.minūtē pēc ilgāka pārtraukuma vadībā pēc Krišjāņa Zepa raidījuma vadībā izvirzījās "Ulbroka/FS Masters" - 6:5. Mājiniekiem izdevās atbildēt ar diviem vārtu guvumiem (7:6), bet viesi nepadevās - vienu (!) sekundi pirms pamatlaika beigām ulbrokietis Kārlis Bulāns atjaunoja neizšķirtu - 7:7. Pagarinājumā vārti netika gūti, bet pēcspēles metienos uz rīdzinieku Jāņa Belasova un Toma Bitmaņa gūtajiem goliem "Ulbroka/FS Masters" nespēja attiecīgi atbildēt - 8:7.

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma Alvis Dāle, kuram 3 (2+1) punkti. Rezultatīvāki par viņu bija Toms Bitmanis ar 4 (2+2) punktiem un Lauris Zaicevs, kuram 5 (2+3) punkti. Par labāko starp ulbrokiešiem jau trešo (!) maču pēc kārtas atzina Kārli Bulānu, kuram atkal "hat-trick". 2 (1+1) punktus savāca Artūrs Jurševskis. Sērijā līdz vienas komandas četrām uzvarām vadībā ar 3:1 atrodas ulbrokieši, nākamā spēle paredzēta 5.martā viņu laukumā.

"Lekrings" bullīšos pieveic "Rubeni", sērijā 2:2

Čempione "Lekrings" pirms otrās savā laukumā paredzētās spēles pret Kocēnu "Rubeni" bija nonākusi nepatīkamā situācijā, jo pretinieki sērijā līdz četrām uzvarām bija izvirzījušies vadībā ar 2:1. Šovakar abu komandu starpā notika kārtējā saspringtā cīņa - lai arī Aleksandrs Abramovs un Gints Bērtulis vadībā ar 2:0 izvirzīja cēsniekus, pēc pirmā perioda rezultāts bija neizšķirts (2:2), jo ar precīziem metieniem atbildēja Mārtiņš Jēkabsons un Matīss Mālnieks. Otrajā trešdaļā, pateicoties diviem Arta Savina metieniem, minimālu pārsvaru (4:3) ieguva "Lekrings", bet 50.minūtē kocēnietis Ritvars Bērziņš panāca jau 5:4 savas komandas labā. 52.minūtē rezultāts pēc Andra Rajecka metiena atkal kļuva neizšķirts (5:5) un vairs nemainījās līdz pat pēcspēles metieniem. Bullīšu sērijā savas iespējas izmantoja cēsnieki Andris Malkavs, Andris Rajeckis un Pēteris Trekše, kamēr nevienam no kocēniešiem tā arī neizdevās pārspēt "Lekringa" vārtsargu Normundu Krūmiņu - 6:5.

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma tieši vārtsargs Normunds Krūmiņš, kurš šajā mačā atvairīja 31 no 36 pretinieku metieniem. Ar trim rezultatīvām piespēlēm viņa komandā izcēlās Kaspars Bernāts, divi goli Arta Savina kontā, bet Andrim Rajeckim 2 (1+1) punkti. Par labāko starp kocēniešiem atzina triju piespēļu autoru Ati Stepānu, divi goli Matīsam Mālniekam, bet 2 (1+1) punkti Ritvaram Bērziņam. Sērijā rezultāts atkal kļuvis neizšķirts (2:2), abu komandu nākamais duelis notiks 5.martā Kocēnos.

"Lielvārde" pamatīgi revanšējas "Kuršiem", sērijā 3:1

Vakar pie pirmās uzvaras ceturtdaļfināla sērijā tika Liepājas "Kurši", kuri savā laukumā ar 5:4 pārspēja "Lielvārdi". Šodien abas komandas vēlreiz tikās Liepājas Olimpiskajā centrā - uzreiz bija redzams, ka regulārā turnīra uzvarētāji lielvārdieši pamatīgi noskaņojušies nepieļaut vēl vienu liepājnieku panākumu. Pirmajā periodā pēc Toma Akmeņlauka un Ata Blinda metieniem viesi izvirzījās vadībā ar 2:0, pēc otrās trešdaļas rezultāts bija jau 6:0. Piecas minūtes pirms pamatlaika beigām mājiniekam Gintam Siliņam izdevās gūt vismaz goda vārtus (1:6), bet spēle noslēdzās ar pārliecinošu "Lielvārdes" uzvaru - 7:1. Jāpiebilst, ka lielvārdieši šajā mačā sapelnīja 19 soda minūtes, bet liepājnieki pat 31, tostarp arī "Kuršu" galvenais treneris Mārtiņš Krūms, kura kontā spēles sods 3.

Labākā spēlētāja balva uzvarētāju sastāvā tika pasniegta vārtsargam Armandam Puķītim, kurš atvairīja 31 pretinieku metienu. Rezultatīvākie viņa komandā ar četriem punktiem katram bija Toms Akmeņlauks un Atis Blinds, bet Mikum Valēteram 2 (1+1) punkti. Par labāko starp liepājniekiem atzina Mihailu Kostusevu, kurš ar rezultativitāti gan šoreiz neizcēlās. "Lielvārde" sērijā izvirzījusies vadībā ar 3:1, abu komandu nākamā spēle notiks 5.martā Lielvārdē.

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...