Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Orlovs: "Spēlēt virslīgā vienmēr bijis mans sapnis"

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Orlovs: "Spēlēt virslīgā vienmēr bijis mans sapnis"
Kristers Orlovs (#10)
Foto: Latvian Open

Stalbes “Pargaujas” komanda starpsezonu periodā šķīrusies no pieredzējušā Mārtiņa Rajecka, kurš esot beidzis spēlētāja karjeru. Viņa vietā (un ar viņa ierasto desmito numuru) komandai izdevies piesaistīt Kalsnavas florbola audzēkni Kristeru Orlovu.

Kristers Orlovs, kurš pirms dažām dienām nosvinēja savu 16. dzimšanas dienu, karjeras lielāko daļu aizvadījis tieši ar 10. numuru, tādējādi gana zīmīgi, ka tieši brīdī, kad notiek pāreja uz Stalbes komandu, “Pārgaujas” vienībai atbrīvojusies spēļu forma ar šo numuru. Pieaugušo florbolā Orlovs debitēja 2018./19. gada sezonā, kad “Kalsnavas” rindās 2.līgas turnīrā 23 spēlēs atzīmējās ar 48 (33+15) punktiem. Tāpat viņam bija iespēja debitēt arī 1.līgā, pārstāvot “Madonu”, kuras sastāvā viņam 15 spēlēs cienījama 22 (14+8) punktu statistika. Ļoti rezultatīvi Orlovs spēlēja arī aizvadītajā sezonā, kad 2.līgā savāca 61 (40+21) punktu, bet līmeni augstāk iekrāja 40 (25+15) punktus, aizvadot savas individuāli sekmīgākās sezonas. Jaunajā sezonā viņam būs iespēja spēlēt jau spēcīgākajā florbola līgā, jo līdz sezonas beigām viņš tiek izīrēts uz “Pārgauju”.

“Spēlēt virslīgā bijis mans mērķis jau kopš mazotnes,” sarunā ar Sportacentrs.com atzina gados jaunais florbolists. “Stalbes komandā spēlē mans draugs Arvis (vārtsargs Kalniņš, kurš arī savu florbolista karjeru sāka Kalsnavā, bet “Pārgaujas” komandai pievienojās 2018./19. gada sezonas vidū, aut.), kurš par mani ieminējās šīs komandas treneriem un tad es saņēmu piedāvājumu no “Pārgaujas” trenera Ingus Laiviņa. Domāju, ka šādu iespēju nevarēju laist garām, tādēļ piedāvājumu pieņēmu.”

No Kalsnavas līdz Stalbei mērojams garš ceļš, kas varētu radīt apgrūtinājumus gados jaunajam spēlētājam, apmeklējot treniņu procesu. Tomēr situācija neesot tik sarežģīta. “Turpmāk mācīšos vidusskolā RĪgā un uz treniņiem braukāšu ar komandas biedriem no Rīgas. Stalbes komanda man allaž ir patiksui un ceru, ka jaunajā sezonā kopīgiem spēkiem spēsim izcīnīt ceļazīmi uz Arēnu Rīga.”

Pēdējā laikā portālam Sportacentrs.com gan Ričards Dēvits, gan Emīls Krūmiņš atzina, ka pēc komandu maiņas centīsies uzlabot savu sniegumu, lai atgrieztu par sevi interesi Latvijas valstsvienības treneru korpusam. Līdzīgs mērķis ir arī Orlovam, kurš gan pašlaik lūko junioru izlases virzienā: “Centīšos maksimāli palīdzēt sasniegt komandas izvirzītos mērķus, bet individuāli gribētos iekļūt starp Latvijas U-19 izlases kadidātiem.”

Laba pieredze izmēģināt savus spēkus uz vadošo florbolistu fona Orlovam radās “Latvian Open” turnīrā, kurā viņš jau bija kopā ar Stalbes “Pārgauju”, spēlējot vīriežu Elites divīzijā.”Turnīrs man sniedza lielāku priekšstatu par virslīgas florbola līmeni, jo pirms tam esmu spēlējis tikai 1. un 2. līgā. Žēl, ka neizdevās komandai palīdzēt tā, lai varētu cīnīties par godalgotām vietām, taču jebkurā gadījumā uzskatu, ka šis bija labs pārbaudījums pirms gaidāmās sezonas.”