Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Autors: Ritvars Raits

"Ulbroka/FS Masters" un "Mogo-RTU/Rockets" tikai soli no pusfināla

"Ulbroka/FS Masters" un "Mogo-RTU/Rockets" tikai soli no pusfināla
Kocēnu "Rubene"
Foto: Raivo Sarelainens, floorball.lv

Pastāv iespēja, ka jau rīt varam uzzināt divas pirmās ELVI florbola līgas vīriešiem pusfinālistes, jo šodien trešo uzvaru sērijā svinēja "Ulbroka/FS Masters", kas ar 6:5 pārspēja "Rīgu", un "Mogo-RTU/Rockets", kas ar 10:5 sakāva "Valmieru/ViA". Ne tik raiti viss iet abiem pārējiem pāriem - "Lielvārde" šovakar viesos ar 4:5 piekāpās Liepājas "Kuršiem" (sērijā 2:1), bet Kocēnu "Rubene" ar 3:2 pieveica Cēsu "Lekringu" (sērijā 2:1).

Bulāns nokārto ulbrokiešiem trešo uzvaru pār FK "Rīga"

FK "Rīga" var spēlēt, cik vien labi grib, bet uzvaru gūst "Ulbroka/FS Masters". Tā bija gan sērijas pirmajās divās spēlēs, gan arī šovakar rīdzinieku laukumā, lai gan ulbrokiešiem droši vien jāatzīst, ka panākumi ar katru reizi nāk smagāk. Sērijas trešā mača rezultātu 4.minūtē atklāja rīdzinieki - Edgars Taube golu iemeta brīdī, kad viņa komanda atradās skaitliskajā mazākumā (1:0). Otrā perioda laikā vadībā ar vienu vārtu pārsvaru izvirzījās "Ulbroka/FS Masters - 3:2. Pēdējās trešdaļas sākumā pēc Toma Niedres metiena ulbrokieši ieguva pat divu vārtu pārsvaru (4:2), bet tad ar trim pēc kārtas gūtiem vārtiem atbildēja mājinieki - 5:4. Pēc "Rīgas" pēdējā gola paspēja aizritēt tikai 12 sekundes, kad ar precīzu metienu neizšķirtu rezultātu atjaunoja ulbrokietis Kārlis Bulāns - 5:5. Vēlreiz Bulāns izcēlās pamatlaika pēdējā minūtē, kad pēc vārtsarga Ivara Dišereita piespēles realizēja savas komandas skaitlisko vairākumu - "Ulbroka/FS Masters" šajā spēlē uzvarēja ar 6:5, bet sērijā līdz četriem panākumiem atrodas vadībā ar 3:0.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts izšķirošo vārtu autors Kārlis Bulāns, kuram šajā mačā "hat-trick". Trīs piespēles Ērika Akulova kontā, bet ar diviem goliem izcēlās Toms Niedre. Labākā spēlētāja balvu FK "Rīga" sastāvā saņēma Edgars Taube, kuram 2 (1+1) punkti. Rezultatīvāks par viņu bija Toms Bitmanis ar 3 (1+2) punktiem. Rīt abas komandas krustos nūjas jau ceturto reizi šajā sērijā, spēle notiks Spuņciemā.

"Mogo-RTU/Rockets" uzvar arī Valmierā, sērijā 3:0

"Mogo-RTU/Rockets" sērijas pirmajā spēlē "Valmieru/ViA" pārspēja tikai papildlaikā (6:5), bet otrajā uzvarēja jau pamatlaikā un ar divu vārtu pārsvaru - 4:2. Šovakar abas komandas tikās Valmierā, Vidzemes Olimpiskajā centrā, kur pirmais periods pagāja sīvā un ļoti rezultatīvā cīņā - to ar 4:3 uzvarēja rīdzinieki. Otrajā trešdaļā abas komandas iemeta pa vienam golam, tāpēc joprojām ar vienu vārtu handikapu vadībā atradās rīdzinieki (5:4). Pēdējā periodā abas komandas pa pretinieku vārtiem izdarīja teju vienādu metienu skaitu, taču to realizācijas procents nesalīdzināmi augstāks bija "Mogo-RTU/Rockets" florbolistiem, kuri ieguva piecu vārtu pārsvaru, ko nosargāja līdz spēles beigām - 10:5. Sērijā līdz četrām uzvarām Rīgas komandai pārliecinoša vadība - 3:0.

Par labāko spēlētāju starp uzvarētājiem tika atzīts "hat-trick" autors Mārtiņš Brigmanis. Rezultatīvāks par viņu ar 4 (2+2) punktiem bija tikai komandas spēlējošais treneris Jānis Jansons. Pa 3 (2+1) punktiem savāca Dinārs Vaitaitis un Gvido Lauga. Labākā spēlētāja balvu Valmieras komandā saņēma Ričards Eglītis, kuram 4 (2+2) punkti, 2 (1+1) punkti Kasparam Janēvičam. Rīt abas komandas turpat Vidzemes Olimpiskajā centrā spēkosies vēlreiz.

"Kurši" izkapā vēl vienu biļeti uz Lielvārdi

"Lielvārde" Liepājā ieradās ar divām uzvarām kabatā, lai gan viegli tās nenāca, sevišķi otrā, kurā "Kurši" piekāpās tikai spēles izskaņā (3:6). Šīvakara mačā nebija vēl pagājušas piecas minūtes, kad viesi jau izvirzījās vadībā ar 2:0. Tas gan liepājniekus nesalauza - vēl pirmā perioda laikā viņi rezultātu izlīdzināja (2:2), bet spēles vidū izvirzījās vadībā ar 4:2. Pēc otrās trešdaļas mājiniekiem bija vienu vārtu pārsvars (4:3), bet pēdējais periods sākās ar Rolanda Kovaļevska vārtu guvumu - 5:3. Lielvārdieši izmisīgi centās atspēlēties, bet spēja atgūt tikai vienus vārtus - 55.minūtē precīzs tālmetiens padevās Ervīnam Torsteram. "Kurši" svinēja pirmo uzvaru - 5:4, sērijā panākot cerīgo 1:2.

Labākā spēlētāja balvu Liepājas komandā saņēma vienu vārtu autors Kristers Osis, bet rezultatīvākais ar divām piespēlēm bija Miķelis Krūms. Par labāko starp lielvārdiešiem atzina Tomu Akmeņlauku, kurš ar 2 (1+1) punktiem bija arī rezultatīvākais. Sērijas ceturtais mačs notiks rīt Liepājas Olimpiskajā centrā, bet jau skaidrs, ka abām komandām vēl vismaz vienu reizi būs jātiekas arī Lielvārdē.

"Rubene" uzvar "Lekringu" arī Cēsīs, sērijā 2:1

Sērija starp "Rubeni" un "Lekringu" sākās ar cēsnieku pārliecinošu uzvaru Kocēnos (9:3), bet jau nākamajā mačā kocēniešiem pietika ar diviem goliem, lai revanšētos čempioniem (2:1) un sērijā panāktu izlīdzinājumu. Šovakar abas komandas tikās Cēsis, arī šajā mačā dominēja vārtsargi. Pirmajā periodā ne cēsnieks Normunds Krūmiņš, ne kocēnietis Āris Aldiņš netika pārspēti ne reizi. Otrajā trešdaļā tikai viens vārtu guvums - aizturētā soda laikā precīzs metiens padevās "Lekringa" florbolistam Andrim Malkavam - 1:0. Toties pēdējā perioda pirmajā pusē trīs veiksmīgi uzbrukumi padevās "Rubenei" - pēc Jura Zilberta, Ārnija Kuratņika un Ritvara Bērziņa metieniem rezultāts kļuva 3:1. 52.minūtē cēsnieks Pēteris Trekše realizēja savas komandas skaitlisko vairākumu (2:3), bet atlikušajā laikā rezultāts vairs nemainījās. Kocēnu "Rubene" varēja svinēt uzvaru ar 3:2, sērijā līdz vienas komandas četriem panākumiem pirmo reizi izvirzoties vadībā - 2:1.

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma Ārnijs Kuratņiks, kuram 2 (1+1) punkti. Tieši tikpat punktu arī viņa komandas biedram Ritvaram Bērziņam. Par labāko starp cēsniekiem atzina Andi Višņevski, kurš šajā mačā ar rezultativitāti neizcēlās. 2 (1+1) punkti Andra Malkava kontā. Jau rīt turpat Cēsīs abas komandas aizvadīs sērijas ceturto spēli.

"Bauska" uzvar talseniekus un attālinās no pēdējās vietas

Papildturnīrs vēl tikai pusē, bet divas komandas - "Talsi/Krauzers" un SK "Pārgauja" - jau nodrošinājušas sev tiesības arī nākamajā sezonā spēlēt Virslīgā. No pēdējās vietas mēģina izvairīties "Ķekavas Bulldogs" un "Bauska", šovakar baušķenieki savā laukumā uzņēma Talsu florbolistus. Spēles rezultātu pirmā perioda vidū atklāja baušķenieks Ģirts Laugalis (1:0), bet pirms došanās pārtraukumā vadībā ar 2:1 izvirzījās viesi. Otrās trešdaļas sākumā talsenieks Mārtiņš Lapsiņš panāca jau 3:1, bet pēc otrā perioda vienu vārtu pārsvars jau bija "Bauskai" - 6:5. Pēdējā "Bauska" savu pārsvaru palielināja un varēja svinēt uzvaru pār "Talsiem/Krauzeru" - 8:6.

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma vārtsargs Reinis Kirilko, kurš atvairīja 27 no 33 pretinieku metieniem. Rezultatīvākais viņa komandā ar 4 (2+2) punktiem bija Gints Velmunskis, divus golus iemeta Romualds Paulovičs, bet pa 2 (1+1) punktiem savāca Uģis Ritvars Jirgensons, Ģirts Laugalis, Valdis Vāvers un Pēteris Zeltiņš. Par labāko starp talseniekiem atzina vienu vārtu autoru Viesturu Rubeni, bet pa 2 (1+1) punktiem guva Matīss Jansons un Krišs Treimanis.

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...


, 2016-02-27 23:10, pirms 8 gadiem
Vai nu jāpaaugstina tiesnešu kvalifikācija, vai jāievieš video atkārtojums.
, 2016-02-27 23:14, pirms 8 gadiem
Video atkārtojums, tas būs objektīvāk..!!!
, 2016-02-27 23:26, pirms 8 gadiem
Pilnīgi un galīgi piekrītu. Tiesneši laukumā vispār brīnumus rāda
, 2016-02-28 00:03, pirms 8 gadiem
Tā ir karma
, 2016-02-28 08:20, pirms 8 gadiem
Šosezon Lekrings sastāvā nespēlē trīs vadošie spēlētāji,Martins Rajeckis,Jānis Rajeckis,Artūrs Jursevskis....Visi Sk pargaujas audzēkni !!!!!!!!! Kas notiktu,ja nākošgad
Nespēlētu vēl trīs,Andris Rajeckis,Emīls Dzalbs,Pauls Erenbots???????Arī visi Sk pargauja audzēkni!!!!!
Cīnīsies par palikšanu virslīgā.....
, 2016-02-28 08:20, pirms 8 gadiem
J
, 2016-02-28 12:03, pirms 8 gadiem
Kas ir ar Mārtiņu Rajecki?
, 2016-02-28 14:25, pirms 8 gadiem
Mednieks
Liepājas FK "Kurši". Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Liepājas FK "Kurši" sper soli ELVI līgas virzienā

Šovakar Liepājas Olimpiskajā centrā startēja pārspēļu sērija par tiesībām nākamajā sezonā spēlēt ELVI florbola līgā vīriešiem starp 1. līgas čempioni FK "Kurši" un Virslīgas desmito spēcīgāko komandu "Bauska". Sērijā līdz vienas komandas divām uzvarām vadībā ar 1:0 izvirzījās liepājnieki, kas savā laukumā baušķeniekus pieveica ar 5:3. Divus vārtus uzvarētāju labā guva Patriks Bliska.
"Masters"/"Ulbroka" florbolisti. Foto: LFS
9

"Masters"/"Ulbroka" florbolisti trešo reizi kļūst par Latvijas čempioniem

LETA. "Masters"/"Ulbroka" florbolisti sestdien Rīgā kļuva par "Elvi Florbola līgas" vīriešu turnīra uzvarētājiem. "Masters"/"Ulbroka" finālā ar 6:2 (2:1, 1:1, 3:0) pieveica Talsu NSS/"Krauzers", trešo reizi izcīnot čempionu titulu. Finālspēli "Arēnā Rīga" vēroja 4517 skatītāju.
"Lekringa" spēlētājs Edgars Puriņš. Foto: LFS
4

"Lekrings" grauj un izcīna Latvijas čempionāta bronzas medaļas

LETA. Cēsu "Lekrings" sestdien Rīgā uzvarēja cīņā par "Elvi Florbola līgas" vīriešu turnīra bronzas medaļām. "Lekrings" ar 8:1 (2:0, 1:1, 5:0) sagrāva "Valmieru"/"Betsafe".