Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Talsu un Stalbes komandas dalīs sava laukuma priekšrocības

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Talsu un Stalbes komandas dalīs sava laukuma priekšrocības
Vakar atstātais punkts Ogrē noteikti "Rubenei" dos papildus motivāciju spēlē pret "Lekringu"
Foto: Floorball.lv

Elvi vīriešu florbola līgā šovakar tiks aizvadītas pēdējās četras spēles pirms nelielā pārtraukuma. Centrālā spēle tiks aizvadīta Talsos, kur viesosies "Pārgauja". Tikpat spraigai vajadzētu būt florbola klasikai starp "Rubeni" un "Lekringu".

"Lielvārde/FatPipe" – "Ogres vilki" pulksten 16:00 Lielvārdē
Lielvārdes florbolistiem turpinās regulārās sezonas vājākais posms. Pēc diviem piedzīvotajiem zaudējumiem komanda veica pamatīgas pārmaiņas virknējumos un gana pārliecinoši tika galā ar "Rubeni", taču pēc tam sekojušas neveiksmes Liepājā un Valmierā. Tā rezultātā komanda no pirmās pozīcijas atkritusi jau līdz pat sestajai vietai ar ļoti minimālām iespējām atgriezties galvgalī. Pēdējā spēlē Valmierā izdevās atgūties no vājā cīņas sākuma, taču pēdējās minūtēs no zaudējuma paglābties neizdevās. Bez punktiem palika Toms Akmeņlauks (17+16), bet Juris Gribusts (17+11) uz Valmieru nemaz nebija devies. Par rezultatīvāko ar vārtu guvumu un rezultatīvu piespēli kļuva Artūrs Skadiņš (7+3), kurš atgriezies ierindā pēc vairāku spēļu izlaišanas.

"Ogres vilki" pēc 2:19 sagrāves Liepājā, aizvadīja kvalitatīvu cīņu mājās pret "Rubeni". Šoreiz sekmīgi izdevās nospēlēt pat visas 60 minūtes, nevis 40 kā tas viņiem nereti gadās. Sākoties pēdējai trešdaļai, ogrēnieši atradās vadībā ar 5:3, taču tad čempionāta rezultatīvākais spēlētājs Reinis Mirkšs realizēja vairākumu, bet nepilnas divas minūtes pirms mača beigām "Rubene" tomēr izglābās, vēlāk izraujot uzvaru papildlaikā. Lai arī piedzīvots zaudējumus, ogrēnieši tika pie pirmā punkta šajā sezonā. Par labāko spēlētāju atzina Kristeru Januševski, bet komandas līderis Elvijs Jankovskis (26+11) bija rezultatīvākais arī šoreiz ar diviem vārtu guvumiem un vienu piespēli. Kaut arī izcīnīts pirmais punkts, trīs cīņas pirms regulārās sezonas beigām ogrēnieši zaudējuši jebkādas iespējas izvairīties no pēdējās vietas turnīra tabulā.

Divu ģeogrāfisko kaimiņu divcīņa pirmajā aplī Ogrē līdzvērtīga izvērtās 30 minūtes. Pirmajā periodā ogrēnieši trīs reizes izvirzījās vadībā, bet viesi allaž rezultātu līdzsvaroja. Trešajā periodā uz viesu izrāvienu mājinieki spēja atbildēt ar to pašu, taču Rinalda Oša piecu minūšu noraidījums dzēsa jebkādas izredzes uz izglābšanos, ļaujot "Lielvārde/FatPipe" tikt pie 11:6 panākuma.

"Rubene" – "Lekrings" pulksten 18:00 Kocēnos
Arī "Rubenes" sniegums pēdējos mačos bijis gluži kā pa kalniem un lejām, kā rezultātā komanda ar 30 punktiem 16 spēlēs pašlaik ieņem otro vietu. No līderiem viņi atpaliek par deviņiem punktiem, taču vienībai ir divas spēles rezervē. Pašlaik gan izskatās, ka vairāk jālūkojas uz aizmuguri, kur ar tikpat punktiem seko abas Kurzemes komandas, bet "Pārgauja" un "Lielvārde/FatPipe" atpaliek par diviem punktiem. Tieši "Rubene" kļuva par pirmo komandu sezonā, kas zaudēja tik vērtīgo punktu cīņā ar "Ogres vilkiem". Kārtējos trīs punktus nopelnīja Reinis Mirkšs (35+21),bet par labāko atzina Ati Stepānu (20+14). Komandai joprojām nav izdevies nokārtot pāreju Arnijam Kuratņikam, kurš tādējādi nevar atgriezties vienībā pēc nepilnu divu sezonu pārtraukuma.

Cēsu "Lekrings" vakar nesagaidīja palīdzību no Lielvārdes florbolistiem, kuri zaudēja Valmierā, tādējādi "lēcējpeles" atkal izkritušas no labāko astotnieka, 14 spēlēs iekrājot 22 punktus. Par punktu vairāk ir Ķekavas un Valmieras komandām, taču tās nospēlējušas attiecīgi par diviem un trim mačiem vairāk. Līdz ar to viss ir cēsnieku rokās un labāko astotniekā viņi var atgriezties jau šovakar. Komanda pašlaik demonstrē lielisku sniegumu, izcīnot uzvaras pēdējās trijās spēlēs. Pēdējais mačs bija pirms divām nedēļām, kad tika pārvesta 9:2 uzvara no Bauskas. Ar trim punktiem atzīmējās komandas līderis Emīls Dzalbs (15+10), bet Pēteris Trekše (10+10) pievienoja divus vārtu guvumus.

Abu komandu pirmā cīņa notika brīdī, kad cēsnieki biežāk zaudēja nekā uzvarēja, taču, neskatoties uz to, piecas minūtes pirms pamatlaika beigām rezultāts bija 5:5. Tad divus vārtus guva Mirkšs, nosverot svaru kausus par labu savai komandai. Tomēr tā spēle kārtējo reizi pierādīja, ka abu komandu cīņas ir ļoti spraigas un neprognozējamas un kaut ko līdzīgu var sagaidīt arī no šīvakara mača.

"Kurši/Ekovalis" – "Ķekava" pulksten 18:00 Liepājā
Liepājnieki līdz šim ne reizes regulārajā sezonā nav finišējuši augstāk par septīto pozīciju. Pašlaik viņi atrodas trešajā vietā un palikšana labāko sešu komandu pulkā ir pat ļoti ticama. Pēc 1:11 sagrāves Kocēnos, liepājnieki izcīnījuši panākumus trijos mačos pēc kārtas un pašlaik viņu sniegums ir tāds, kas liek prognozēt palikšanu starp četrām labākajām komandām, kas nodrošinātu sava laukuma priekšrocības izslēgšanas turnīrā. Bet savā laukumā liepājnieki šosezon spēlējuši ļoti sekmīgi, piedzīvojot tikai vienu neveiksmi, kad pēcspēles metienos zaudēts Ulbrokai. Pēdējā cīņā komandas florbolisti varēja uzlabot savu individuālo statistiku, kad ar 19:2 tika sagrauti ogrēnieši. Tajā mačā ar hat-trick atzīmējās Mihails Kostusevs (17+25), bet viņa tuvākais sekotājs komandā Edgars Freimanis (17+20) pievienoja pat septiņus rezultativitātes punktus. Spēlē pret Ķekavas komandu liepājniekiem nāksies iztikt bez Ingara Jansona, kuram piešķirta vienas spēles diskvalifikācija un 150 eiro soda nauda par pārkāpumu spēlē pret "Ogres vilkiem".

Šodien tik viegla pastaiga liepājniekiem nebūs iespējama, jo jāuzņem Ķekava, kas nokļuvusi aizas malā cīņā par labāko astotnieku. Pašlaik viņiem 23 punkti 16 spēlēs un septītā pozīcija, taču neganti pakausī elpo Valmieras un Cēsu komandas. Šādā situācijā komanda tika pie vērtīgiem diviem punktiem pēdējā cīņā pret talsiniekiem, lai gan var diskutēt vai tomēr viens punkts netika pazaudēts, jo tika izsēts divu vārtu pārsvars, pēdējos vārtus ielaižot pēdējā minūtē. Pret talsiniekiem par labāko tika atzīts vārtsargs Jānis Bramanis, kurš neitralizēja 37 no 42 metieniem, bet Klāvs Jansons (16+18) nopelnīja kārtējos četrus punktus. Viņš ir pārliecinoši rezultatīvākais komandā, apsteidzot Endiju Kleistrovu (12+10) un Edžu Bunku, kurš atgriezies sastāvā pēc diskvalifikācijas izciešanas.

Abu komandu savstarpējā cīņa Ķekavā pierādīja, ka liepājnieki savā laukumā un pretinieku ierakumos vēl nav viens un tas pats. Ātri ieguvuši divu vārtu pārsvaru, liepājnieki nokļuva 3:9 iedzinējos. Kaut arī trešajā periodā, spēlējot bez vārtsarga, izdevās strauji tuvoties rezultātā, beigās tik un tā nācās samierināties ar gana smagu 8:13 neveiksmi. Toreiz lieliski "Ķekavas" komandā atgriezās Gints Klēģers, atzīmējoties ar četriem vārtu guvumiem. Liepājniekiem Kostusevam divi vārti un divas piespēles.

"Talsu NSS/Krauzers" – "Pārgauja" pulksten 18:00 Talsos
Dienas centrālā cīņa tiks izspēlēta Talsos, kur pie mājiniekiem viesosies "Pārgauja". Ja komandas turnīra tabulā pozīcijas nemainīs, tad tieši šīs vienības veidos vienu ceturtdaļfināla pāri, jo talsinieki ar 30 punktiem 16 spēlēs pašlaik ieņem ceturto vietu, kamēr Stalbes komandai ir par diviem punktiem mazāk un piektā vieta. Uzvarot šodien, "Pārgauja" var apsteigt konkurentus turnīra tabulā. Talsu komanda pēdējā spēlē izrāva vienu punktu Ķekavā, kur komandas uzbrukuma līderis Toms Bitmanis (19+11) atzīmējās ar vienu vārtu guvumu, bet Jānis Ragovskis (14+7) ar trim punktiem bija trešais rezultatīvākais komandā.

Stalbes komanda pirms divām dienām atkal aizvadīja līdzvērtīgu un rezultatīvu spēli ar "Betsafe Oxdog Ulbroka", taču bija spiesti samaksāt par vājo spēles pirmo pusi (2:7), piedzīvojot 9:10 neveiksmi. Nelīdzēja arī Olafa Zvīņa (18+15) rezultatīvā spēle, kuram četri vārti un viena piespēle. Tikmēr sezonas līderis Gvido Lauga (29+14) šoreiz atzīmējās tikai ar vienu precīzu metienu.

Interesanti, ka arī mājas spēlē pret Talsu komandu "Pārgauja" sāka švaki, 46.minūtē vēl atrodoties zaudētājos ar 3:6. Turpinājumā izdevās atspēlēties, pateicoties trim Zvīņa vārtu guvumiem, vēlāk triumfējot arī pēcspēles metienu sērijā ar 9:8. Zvīnim kopumā tajā spēlē četri rezultatīvi metieni, bet Bitmanis tika pie trim vārtu guvumiem un rezultatīvu piespēli.