Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Autors: Dāvis Dedumets

Virslīgā principiāli dueļi

Virslīgā principiāli dueļi
Irlava/Avant uzvarējuši pēdējās divas spēles, iesaistoties cīņā par TOP-8
Foto: lekrings.lv

Elvi vīriešu florbola līgā šovakar paredzētas trīs spēles. Ulbrokā savā starpā sacentīsies divas no vadošajām komandām, savukārt Lielvārdē nūjas krustos komandas, kas pērn spēlēja pusfinālā, bet pašlaik cīnās par iekļūšanu labāko astotniekā. TIkmēr Irlavā labo sēriju turpināt centīsies vietējie florbolisti.

"Latvijas Hipotēka/Oxdog Ulbroka" – "Rubene" pulksten 17:00 Ulbrokā
Ulbrokas vienība piecās aizvadītajās spēlēs iekrājusi desmit punktus, kas pašlaik turnīra tabulā ļauj atrasties visnotaļ necilajā sestajā pozīcijā. Jāņem gan vērā, ka trim priekšā esošajām komandām ir par vienu nospēlētu cīņu vairāk. Tikmēr "Rubenes" komanda, arī aizvadot piecas spēles, ar 12 punktiem atrodas ceturtajā pozīcijā.

Ulbrokas komanda pēdējās spēlēs cīnījusies nepilnā sastāvā, dažādu iemeslu dēļ ārpus pieteikuma paliekot vairākiem florbolistiem. Pārtraukums čempionātā domājams būs ļāvis atgriezties pie optimālāka virknējuma. Komandas rezultatīvākais spēlētājs šosezon ir Lauris Zaicevs, kura rēķinā 11 (5+6) punkti. Tikmēr Daniela Aņa rēķinā ir 9 (8+1) punkti. Vienīgi pēdējā cīņā pie sava pirmā vārtu guvuma sezonā tika Edžus Ceriņš, bet Rolands Kovaļevskis, kurš pērn bija visa turnīra rezultatīvākais florbolists, šosezon pie vārtu guvumiem vēl nav ticis, izceļoties tikai ar divām rezultatīvām piespēlēm.

"Rubene" pēc zaudējuma sezonas pirmajā spēlē, izcīnījusi uzvaras pēdējos četros mačos, tādējādi atrodoties tuvu turnīra tabulas galvgalim. Ivo Balodis šajos mačos savācis 9 (6+3) punktus, esot savas komandas labākais punktu guvējs. Turpat netālu atrodas Dāvis Zēmelis (6+2) un ierastais kluba uzbrukuma līderis Atis Stepāns (3+4).

Spēles video tiešraide būs pieejama Latvijas Florbola savienības Youtube kanālā.

"Irlava/Avant" – "Pārgauja" pulksten 18:00 Irlavā
Virslīgas jaunpienācēji "Irlava/Avant" sezonu sāka ar trim zaudējumiem pēc kārtas, taču pēc tam uzvarēja vienus no turnīra pastarīšiem "Ogres vilkus", bet pēdējā kārtā pirms pārtraukuma parūpējās par vienu no šīs sezonas lielākajiem pārsteigumiem, izbraukumā apspēlējot Cēsu "Lekringu". Turnīra tabulā tas gan nav ļāvis pakāpties augstāk par desmit pozīciju, taču vēl kāds panākums situāciju var ievērojami uzlabot. Stalbes vienība uzvarēja sezonas pirmās trīs spēles, bet pēc tam pēcspēles metienu sērijā piekāpās "Rubenei". Tomēr pēdējā cīņā viesos spēja salauzt ogrēniešu pretestību, kas tabulā dod 12 punktus un trešo pozīciju.

Irlavnieku rindās rezultatīvākais spēlētājs joprojām ir Renārs Austrums, kurš savācis 11 (10+1) punktus. Turpat netālu ir arī Emīls Krūmiņš (4+6) un Mareks Stančiks (5+3). "Irlava/Avant" ir komanda, kas savas rindas pastiprina jau sezonas gaitā. Ar lielisku spēli vārtos klubā iesaistījās vārtsargs Māris Ronis, bet pēdējās dienās komandai pievienojies arī pieredzējušais Aivis Hammers, kurš arī varētu būt labs papildinājums. Tāpat pieteikumā Iekļauts Ričards Riekstiņš, kurš pērn 1.līgā kluba rindās iekrāja 16 (5+11) punktus, bet vēl pirms sezonas savāca par 33 punktus.

"Pārgaujas" rindās nekas neliecina, ka veselu sezonu bez florbola bija izticis Lauris Ābols, kurš ar 13 (9+4) punktiem ir kluba šīs sezonas rezultatīvākais florbolists. Viņam seko Olafs Zvīnis (8+3) un Artūrs Jurševskis (5+2, bet pēdējā cīņā rezultatīvākais ar trim punktiem bija Edgars Puriņš. Savas rindas "Pārgauja" papildinājusi ar Cēsu pilsētas sporta skolas audzēkni, 15 gadus jauno Jēkabu Berkoltu, kurš gatavojas savai debijas cīņai pieaugušo florbolā.

"Lielvārde/FatPipe" – "Talsu NSS/Krauzers" pulksten 19:30 Lielvārdē
Lielvārdes komanda sezonas ievadā spēlē kā pa amerikāņu kalniņiem, kad pēc uzvaras allaž sekojusi neveiksme. Pēdējā spēlē Lielvārde pietiekami grūtā mačā ar 6:4 viesos uzvarēja "Bausku". Turpinot tādā grafikā, šodien komandai būtu jāzaudē… Tabulā "Lielvārde/FatPipe" ar astoņiem punktiem piecās spēlēs atrodas septītajā pozīcijā. Interesanti, ka identiskā grafikā spēlē arī Talsu komanda, kas arī pēdējā mačā spējusi izcīnīt uzvaru. Tas nozīmē, ka viena no komandām šovakar beidzot izcīnīs uzvaru otrajā spēlē pēc kārtas, bet otra turpinās ierastajā grafikā. Talsiniekiem arī ir astoņi punkti piecās spēlēs, kas dod astoto vietu kopvērtējumā.

Lielvārdes komandas sezonas rezultatīvākais spēlētājs ir Sandris Virsnītis, kuram 10 (6+4) punkti. Labs palīgs bijis arī Niks Blumfelds, kuram 9 (4+5) punkti, bet trešais rezultatīvākais ar pieciem precīziem metieniem bijis Juris Sandis Jēgers. Kopš pēdējās spēles vienībai ir labs pastiprinājums aizsardzībā, jo komandas rindas papildinājis pieredzējušais Bauskas florbola audzēknis, aizsargs Dinārs Vaitaitis, kurš sezonu iesāka Ķekavas komandas rindās.

Ja Lielvārde kopš pēdējās spēles ir pastiprinājusies, tad talsinieki šķīrušies no uzbrucēja Kriša Treimaņa, kurš pievienojies Cēsu komandai. Treimanis četrās spēlēs šosezon bija paspējis atzīmēties ar vienu precīzu metienu. Sezonas ievadā patīkami pārsteigusi Andreja Šķerbera rezultatīvā spēle, kurš piecās spēlēs iekrājis 10 (5+5) punktus, esot rezultatīvākais komandā. Viņam seko Matīss Fogelis ar 7 (3+4) punktiem un Toms Bitmanis, kurš iekrājis 6 (2+5) punktus. Savukārt aizsargs Armands Budreika ar pieciem vārtu guvumiem ir vienības labākais vārtu guvējs.


Toms Akmeņlauks ar komandu un faniem, foto: Monta Učelniece (FK Talsi)

Akmeņlauks sasniedz 1000 punktus, neizslēdz iespēju paspēkoties par Blinda rekordu

Svētdien vakarā tiekot pie divām piespēlēm Cēsīs, “Talsu NSS/Krauzers” komandas kapteinis ne vien sekmēja savas komandas pārliecinošu 10:2 uzvaru, bet arī kļuva vien par sesto spēlētāju līgas vēsturē, kurš iekrājis 1000 rezultativitātes punktus.
"FS Masters/Ulbroka" galvenais treneris Andris Pīlups un uzbrukuma līderis Rolands Kovaļevskis, foto: Floorball.lv

Arī “Masters” spēj pārliecinoši revanšēties

“FS Masters/Ulbroka” komanda Elvi florbola virslīgas pusfināla ceturtajā mačā izbraukumā komfortabli ar rezultātu 7:3 apspēlēja “FBK Valmiera/Betsafe”, tādējādi sērijā izvirzoties vadībā ar rezultātu 3:1 un nākamajā nedēļas nogalē savās mājās varēs nodrošināt vietu lielajā finālā.
"Talsu NSS/Krauzers" šoreiz bija neapturami, foto: Oskars Sidra (FK Talsi)

“Krauzers” grauj un nonāk uzvaras attālumā no fināla

Elvi vīriešu florbola virslīgas lielajam Superfinālam platu soli tuvāk spēruši “Talsu NSS/Krauzers”, kas šovakar izbraukuma mačā ar 10:2 sagrāva Cēsu “Lekringu”, tādējādi sērijā līdz četrām uzvarām panākot 3:1 vadību.