Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Autors: Ritvars Raits

"Lielvārde" uzvar Līgatnē un pakāpjas uz 3. vietu

"Lielvārde" uzvar Līgatnē un pakāpjas uz 3. vietu
"Lielvārde"
Foto: Ritvars Raits

Šovakar Līgatnē notika Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgas spēle, kurā vietējā "Latgranula/Līgatne" uzņēma "Lielvārdes" florbolistus. Viesi izcīnīja samērā pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 10:6, M.Valpēters un T.Akmeņlauks guva pa trim vārtiem.

Lielvārdieši spēli pretinieku laukumā uzsāka pārliecinoši, līdz mača vidum iegūstot četru vārtu handikapu – 4:0. Tikai 31. minūtē savu gūto vārtu rēķinu atklāja arī līgatnieši – 1:4. Tomēr nekādu nopietnu intrigu radīt viņiem neizdevās – pēc otrā perioda "Lielvārde" vadībā ar 5:2, bet visu spēli uzvarēja ar 10:6. Mača izskaņā lielvārdietis Mihails Kostusevs par protestēšanu un nesportisku uzvedību saņēma noraidījumu uz 12 minūtēm. Lielvārdes komandas rindās ar "hat-trick" izcēlās Mikus Valpēters un Toms Akmeņlauks, bet spēlējošajam trenerim Jānim Jansonam šoreiz trīs rezultatīvas piespēles. "Latgranula/Līgatne" sastāvā divus vārtus guva Pēteris Freimanis. Labākie spēlētāji: Mikus Valpēters (Lielvārde) un Ronalds Arājs (Latgranula/Līgatne). Pēc šī panākuma "Lielvārde" turnīra tabulā pakāpās uz 3. vietu, tikai sliktākas vārtu attiecības dēļ neapsteidzot arī "RTU/Inspecta".

"Lielvārdes" treneris Jānis Jansons pēc spēles gan atzina, ka tik viegli tā uzvara nemaz nenāca. Jau pirms mača bija skaidrs, ka līgtanieši spēlēs parupji – tā arī bija, bet Lielvārdes florbolistiem bija dots uzdevums uz provokācijām neatbildēt. Puiši kopumā nospēlēja labi, tikai tad, ja sāka vaļīgāk segt pretinieku līderi Pēteri Freimani, dodot viņam vairāk plašuma, uzreiz bija problēmas. Bija arī lūzuma punkts – 3. periodā, kad pretinieki rezultāta starpību samazināja līdz 5:7. Tad gan nostrādājusi vecā viltība ar bumbiņas nomainīšanu, pajokoja Jansons. Minūtes laikā lielvārdieši guva trīs vārtus un spēles liktenis bija izšķirts. Par savas komandas vārtsargu Igoru Ivanovu treneris izteicās, ka viņš pēc atveseļošanās spēlē stabili. Šodien gan ielaisti seši vārti, bet ne visos viņu var vainot, bija gan gols, spēlējot skaitliskajā mazākumā, gan arī Skadiņš vienu bumbiņu nejauši ieraidīja savos vārtos.

Florbola čempionāta vīriešu Virslīga, 26. oktobris

"Latgranula/Līgatne" – "Lielvārde" 6:10 (0:2, 2:3, 4:5)

Metienu attiecība:
36:42 (11:11, 12:14, 13:17)
Rezultatīvākie:
"Latgranula/Līgatne" – Pēteris Freimanis 2 (2+0), Dāvis Mintiks 2 (1+1), Toms Bitmanis 1 (1+0), Ronalds Arājs 1 (1+0), Jānis Levanovičs 1 (1+0), Matīss Kligins 1 (0+1).
"Lielvārde" – Mikus Valpēters 3 (3+0), Toms Akmeņlauks 3 (3+0), Jānis Jansons 3 (0+3), Artis Savins 2 (2+0), Juris Gribusts 2 (1+1), Mihails Kostusevs 1 (1+0), Toms Delviņš 1 (0+1), Jānis Virsnītis 1 (0+1), Kaspars Mudelis 1 (0+1), Ivans Abramovs 1 (0+1).

Izmantotie resursi:
floorball.lv


"Masters"/"Ulbroka" florbolisti. Foto: LFS
9

"Masters"/"Ulbroka" florbolisti trešo reizi kļūst par Latvijas čempioniem

LETA. "Masters"/"Ulbroka" florbolisti sestdien Rīgā kļuva par "Elvi Florbola līgas" vīriešu turnīra uzvarētājiem. "Masters"/"Ulbroka" finālā ar 6:2 (2:1, 1:1, 3:0) pieveica Talsu NSS/"Krauzers", trešo reizi izcīnot čempionu titulu. Finālspēli "Arēnā Rīga" vēroja 4517 skatītāju.
"Lekringa" spēlētājs Edgars Puriņš. Foto: LFS
4

"Lekrings" grauj un izcīna Latvijas čempionāta bronzas medaļas

LETA. Cēsu "Lekrings" sestdien Rīgā uzvarēja cīņā par "Elvi Florbola līgas" vīriešu turnīra bronzas medaļām. "Lekrings" ar 8:1 (2:0, 1:1, 5:0) sagrāva "Valmieru"/"Betsafe".
Galvenā cīņa - par lielo čempionu kausu. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Šodien "Arēnā Rīga" lielā Superfinālu diena

Šodien no pulksten 11.00 un līdz pat vēlam vakaram "Arēnā Rīga" valdīs florbols – tur tiks aizvadītas četras aizraujošas spēles, kā arī notiks apbalvošanas ceremonijas. Pulksten 11.00 notiks finālspēles starp divām labākajām ELVI florbola līgas sievietēm komandām – Rīgas "NND/RJTC" un Kocēnu "Rubeni". Pulksten 14.00 sāksies vīriešu 1. līgas finālspēle starp komandām "SK Leģions/Grobiņas SC" un FK "Kurši". Pulksten 17.00 cīņā par bronzas medaļām dosies Cēsu "Lekrings" un "FBK Valmiera/Betsafe". Pulksten 20.00 mačā par čempionu kausu nūjas krustos "Talsu NSS/Krauzers" un "FS Masters/Ulbroka". Tiem, kuriem nebūs iespējas šīs spēles skatīties klātienē, atliek cīņu gaitai sekot līdzi televīzijas kanālā TV4.