Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Dēvits: "Pārvācoties, Ulbrokas komanda bija galvenie favorīti"

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Dēvits: "Pārvācoties, Ulbrokas komanda bija galvenie favorīti"
Ričards Dēvits
Foto: Floorball.lv

Ja pirms iepriekšējās sezonas Liepājas "Kuršu" florbola klubs necieta būtiskus sastāva zaudējumus, tad pirms gaidāmās sezonas no vienības atvadījies Ričards Dēvits, kurš līdz sezonas beigām izīrēts "Oxdog Ulbroka".

23 gadus vecais uzbrucējs Ričards Dēvits visu līdzšinējo karjeru bijis "Kuršu" komandas pārstāvis, tālajā 2011./12. gada sezonā aizvadot pirmo sezonu pieaugušo konkurencē, kad uzspēlēja "F.F.K. Livonija" sastāvā 2.līgā, 16 mačos atzīmējoties ar 16 (10+6) rezultativitātes punktiem. Jau nākamajā sezonā florbolists bija pieteikumā 21 virslīgas čempionāta spēlē "Kuršu" rindās, ar rezultativitātes punktiem gan neizceļoties. Otrajā sezonā viņam 11 (5+6) punkti, bet 2014./15. gada sezonā Dēvits spēlēja ne vien "Kuršu", bet arī Latvijas U-19 izlases kandidātu komandā, kas tajā sezonā spēlēja valsts stiprākajā līgā. Parādītais sniegums bija gana labs, lai 2015. gadā liepājnieks piedalītos pasaules junioru čempionātā, četrās spēlēs atzīmējoties ar diviem vārtu guvumiem.

Nākamajās sezonās Ričards atzīmējās ar aptuveni 30 rezultativitātes punktiem, bet labākās sezonas individuāli bijušas pēdējās divas. Tā, 2018./19. gada sezonā viņš uzstādīja savu individuālo rekordu, 25 mačos iekrājot 44 (24+20) punktus, bet aizvadītajā sezonā 24 spēlēs savāca 36 (16+20) punktus, kas bija otrs labākais rādītājs komandā. Diemžēl nevienā no sezonām liepājnieki tā arī nespēja tikt tālāk par ceturtdaļfinālu, arī aizvadītajā sezonā paspējot ar 0:4 ceturtdaļfinālā piekāpties Ulbrokas komandai.

Starpsezonu periodā Dēvits pārcēlies tieši uz Ulbrokas komandu. Lielā mērā tas bija saistīts ar dzīvesvietas maiņu: "Plāns ar dzīvesvietas maiņu man bija jau ilglaicīgs un beidzot visas lietas ir sakārtotas, lai varētu dzīvot Rīgā. Šajā situācija bija skaidrs, ka nepieciešams mainīt komandu un loģiski, ka kā primāro iespēju par karjeras turpināšanu izskatīju "Oxdog Ulbroka" komandu, kas ir viena no spēcīgākajām Latvijā." Pievienojoties Ulbrokas komandai Dēvitam varētu būt labas iespējas beidzot sasniegt godalgu Latvijas čempionātā: "Šī komanda ir ļoti talantīga un motivēta tikai uz vienu mērķi, kas, protams, ir uzvarēt, tādēļ uzskatu, ka šāds pavērsiens arī man pašam būs ar augšupejošu līkni. Ceru, ka ar Ulbrokas komandu varēšu augt un turpināt progresēt. Nākamajā sezonā vēlos uzlabot savu sniegumu abos laukuma galos un ja tas izdosies, domāju, ka varētu atriezties arī Latvijas izlases kandidātu pulkā."

Pirms vairākiem gadiem florbolists izteica varbūtību savu karjeru turpināt kādā no vadošajām florbola valstīm, bet pašlaik šādas domas neesot. "Pagaidām man nav plānu pārcelties uz ārvalstīm. Esmu priecīgs šeit, jaunajā komandā un saskatu sevi šīs vienības sastāvā ilgākā periodā."