Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Autors: Ritvars Raits

"Pārgauja" vēlreiz pārsteidz čempionus, sērijā atkal neizšķirts

"Pārgauja" vēlreiz pārsteidz čempionus, sērijā atkal neizšķirts
Ingus Laiviņš, SK "Pārgauja"
Foto: floorball.lv

ELVI florbola līgas vīriešiem pusfināla sērijā starp Stalbes "Pārgauju" un "Lielvārdi/FatPipe" rezultāts atkal kļuvis neizšķirts (2:2). Stalbieši pēc divām pēc kārtas piedzīvotām sagrāvēm šodien savā laukumā mača izskaņā izrāva uzvaru ar 3:2, izšķirošie vārti "Pārgaujas" spēlējošā trenera Ingus Laiviņa kontā.

Pirms šīsdienas mača komandas divas reizes bija tikušās Lielvārdes novada sporta centrā, bet vakar spēkojās Kocēnu sporta namā, kas uz izslēgšanas spēļu laiku kļuvis par "Pārgaujas" mājvietu. Stalbieši vislabāk aizvadīja sērijas pirmo maču, kurā sīksti turējās līdz čempioniem rezultātā, pēdējā periodā pat izvirzoties vadībā. Pamatlaiks gan noslēdzās neizšķirti (4:4), bet pagarinājumā uzvaru Stalbes komandai ātrā pretuzbrukumā nodrošināja Gvido Lauga - 5:4. Divas nākamās cīņas savā ziņā bija ļoti līdzīgas, jo "Lielvārde/FatPipe" jau spēles sākumā ieguva pārsvaru rezultātā, vadības grožus vairs neizlaižot no rokām ne uz brīdi, turklāt uzvaras bija vairāk nekā pārliecinošas - 10:4 un 9:3.

Šodien jau otro reizi pēdējās diennakts laikā abas pretinieces nūjas krustoja Kocēnu sporta namā. Mājiniece SK "Pārgauja" konsekventi vietu savos vārtos ceturto reizi pēc kārtas uzticēja Renāram Arājam. Lielvārdes komandas galvenais treneris Iļja Nazarovs darbojās pēc ticējuma, ka "zirgus uz pārceltuves nemaina", trešo reizi pēc kārtas savā cietoksnī sūtot Jāni Bramani, jo tieši viņš palīdzēja komandai gūt abus iepriekšējos panākumus. Pasteidzoties notikumiem pa priekšu, jāatzīst, ka šīsdienas mačā tieši abu komandu vārtsargiem bija ļoti liela loma cīņas iznākumā.

Lielvārdes komanda, kam pēc divām pārliecinošām uzvarām vēl vairāk nekā agrāk piederēja favorītes statuss, no pirmajām minūtēm centās pārņemt iniciatīvu. "Pārgauja" savā bruņojumā izmantoja pretuzbrukumus, turklāt ļoti veiksmīgi, jo izveidoja sev tik daudz vārtu gūšanas momentu, ka vienas rokas pirkstu to saskaitīšanai nepietiktu, tiesa, problēmas mājiniekiem bija ar iespēju realizēšanu, jo Bramanis darbojās pārliecinoši un nevainojami. Pirmie vārti tika gūti tikai 15. minūtē, kad perfekta kombinācija padevās lielvārdiešiem. Punktu par piespēli būtu pelnījis arī Aivis Kusiņš, kurš to iesāka, tomēr pēdējā piespēle Sandra Virsnīša kontā, pēc kuras bumbiņu jau praktiski tukšos Stalbes komandas vārtos ieraidīja Toms Akmeņlauks - 1:0. Viesu prieki nebija ilgi, jo pēc 20 sekundēm stalbieša Gvido Laugas piespēle atrada Oskaru Balodi, kurš piespieda pirmo reizi kapitulēt Bramanim - 1:1.

Nākamais vārtu guvums tika fiksēts tikai 29. minūtē, kad Matīss Pēteris Polis vēlreiz izvirzīja vadībā lielvārdiešus - 2:1. Līdz otrajam pārtraukuma vienu reizi skaitliskajā vairākumā spēlēja viesi, laukuma saimnieki pat divreiz, bet rezultāts nemainījās. Pēdējā trešdaļā turpinās spraiga cīņa, bet bez vārtu guvumiem. Klusuma brīdi 56. minūtes pirmajā sekundē pārtrauca Gvido Lauga, kurš no lielvārdiešu aizvārtes saņēma Laura Ābola piespēli, ko pārvērta vārtu guvumā - 2:2. Čempioni steidza glābt situāciju, bet vēl vienu triecienu saņēma pamatlaika priekšpēdējās minūtes izskaņā, kad Lielvārdes komandas priekšā iznira Ingus Laiviņš un labi pacīnījās, ar otro mēģinājumu raidīdams bumbiņu garām Bramanim - 3:2. Viesi nekavējoties nomainīja savu vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, bet tuvāk vārtu guvumam bija mājinieki, kad Laiviņa no laukuma otras puses mestā bumbiņa trāpīja par "Lielvārdes/FatPipe" vārtu stabiņu. SK "Pārgauja" un tās līdzjutēji varēja līksmot par otro panākumu (3:2) un sērijā līdz četrām uzvarām atjaunoto neizšķirtu - 2:2.

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju sastāvā saņēma Lauris Ābols, kurš izcēlās ar divām rezultatīvām piespēlēm. 2 (1+1) punkti viņa komandas biedram Gvido Laugam. Par labāko starp lielvārdiešiem atzina Matīsu Pēteri Poli, kura kontā viens gols. Sērijas piektā spēle notiks 1. aprīlī pulksten 19.00 Lielvārdes novada sporta centrā.

SK "Pārgauja" - "Lielvārde/FatPipe" 3:2 (1:1, 1:0, 0:2), sērijā 2:2
Metienu attiecība:
24:33 (6:9, 8:12, 10:12)
Rezultatīvākie:
SK "Pārgauja" – Gvido Lauga 2 (1+1), Lauris Ābols 2 (0+2), Oskars Balodis 1 (1+0), Ingus Laiviņš 1 (1+0).
"Lielvārde/FatPipe" – Toms Akmeņlauks 1 (1+0), Matīss Pēteris Polis 1 (1+0), Sandris Virsnītis 1 (0+1), Kaspars Mudelis 1 (0+1).

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...


Liepājas FK "Kurši" šosezon ne tikai kļuva par 1. līgas čempioni, bet arī izcīnīja tiesības spēlēt ELVI līgā vīriešiem. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
2

"Kurši" uzvar "Bausku" bullīšos un spēlēs ELVI līgā

Ar Liepājas FK "Kurši" panākumu pēcspēles metienos (4:3) noslēdzās izslēgšanas spēļu sērija pret "Bausku" par tiesībām nākamajā sezonā spēlēt ELVI florbola līgā vīriešiem. Sērijā ar 2:0 pārāki izrādījās liepājnieku 1. līgas komanda, kas nu atgriezīsies augstākajā sabiedrībā, bet baušķeniekiem, kas Virslīgā bija kopš tās pirmsākumiem, nu jādodas uz vīriešu 1. līgu.
Liepājas FK "Kurši". Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
3

Liepājas FK "Kurši" sper soli ELVI līgas virzienā

Šovakar Liepājas Olimpiskajā centrā startēja pārspēļu sērija par tiesībām nākamajā sezonā spēlēt ELVI florbola līgā vīriešiem starp 1. līgas čempioni FK "Kurši" un Virslīgas desmito spēcīgāko komandu "Bauska". Sērijā līdz vienas komandas divām uzvarām vadībā ar 1:0 izvirzījās liepājnieki, kas savā laukumā baušķeniekus pieveica ar 5:3. Divus vārtus uzvarētāju labā guva Patriks Bliska.
"Masters"/"Ulbroka" florbolisti. Foto: LFS
9

"Masters"/"Ulbroka" florbolisti trešo reizi kļūst par Latvijas čempioniem

LETA. "Masters"/"Ulbroka" florbolisti sestdien Rīgā kļuva par "Elvi Florbola līgas" vīriešu turnīra uzvarētājiem. "Masters"/"Ulbroka" finālā ar 6:2 (2:1, 1:1, 3:0) pieveica Talsu NSS/"Krauzers", trešo reizi izcīnot čempionu titulu. Finālspēli "Arēnā Rīga" vēroja 4517 skatītāju.