Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

"Rubenes" punkts paliek "Ogres Vilku" zobos

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Rubenes" punkts paliek "Ogres Vilku" zobos
Labākie spēlētāji: Kristers Januševskis (Ogres Vilki) un Atis Stepāns (Rubene. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Pirmajā no trim šodien paredzētajām ELVI florbola līgas vīriešiem spēlēm sagaidīta sensācija – turnīra pastarīte "Ogres Vilki" savā laukumā uzņēma vienu no līgas favorītēm "Rubeni" (Kocēni) un līdz pat priekšpēdējai pamatlaika minūtei vēl pretendēja uz uzvaru. Kocēnieši laimīgi izglāba punktu (5:5), bet pēc tam arī svinēja uzvaru pamatlaikā ar 6:5, tiesa, ogrēnieši bija daudz priecīgāki par viņiem, jo izcīnīja pirmo punktu šajā sezonā. Abās pārējās spēlēs uzvarēja mājinieki: FBK "Valmiera" ar 6:3 pieveica "Lielvārdi/Fat Pipe", bet "Betsafe Oxdog Ulbroka" ar 12:3 sakāva "Bausku".

"Ogres Vilki" ELVI florbola līgā spēlē otro sezonu, bet joprojām ir izteiktas pastarītes statusā. Šajā sezonā ogrēnieši līdz šim bija piedzīvojuši zaudējumus visās 16 spēlēs. Šodien Ogres florbolisti savā laukumā uzņēma Kocēnu "Rubeni", kas viņiem turnīra pirmajā aplī bija sagādājusi paša smagāko sagrāvi – 0:19. Skaidrs, ka kocēnieši bija ieradušies pakaļ vēl trim teju garantētiem punktiem, turklāt ogrēniešiem bija jāiztiek bez sava otrā rezultatīvākā spēlētāja Markusa Januševska, kurš izcieta vienas spēles diskvalifikāciju, taču viesi bija spiesti vilties. Rezultātu 9.minūtē atklāja kocēnietis Oskars Keišs (1:0), taču līdz pirmajam pārtraukumam laukuma saimnieki pamanījās atbildēt ar trim vārtu guvumiem – 3:1. Pa golam iemeta Rihards Zvirgzdiņš, Stefans Roberts Dimza un Elvijs Jankovskis. Divu vārtu pārsvars ogrēniešiem bija arī pēc otrās trešdaļas – 5:3. Pēdējā perioda sākumā viesi Reiņa Mirkša personā izmantoja skaitlisko vairākumu, samazinot ogrēniešu pārsvaru līdz minimumam – 4:5. Laiks ritēja, bet gūt vēl kādus vārtus "Rubenei" nekādi neizdevās. Tikai pamatlaika priekšpēdējā minūtē, kad viesi jau bija nomainījuši savu vārtsargu pret sesto laikuma spēlētāju, pēc pacietīgas izspēles vārtus gūt izdevās Ingaram Matisonam – 5:5 un papildlaiks. Arī pagarinājumā veiksme bija "Rubenes" pusē – tā 4.minūtē uzvaras vārtus guva Atis Stepāns (6:5). Kocēnu komanda no Ogres aizveda divus punktus, bet vienu, turklāt pirmo šosezon, turnīra tabulā sev ierakstīja "Ogres Vilki".

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās atzina izšķirošo vārtu autoru Ati Stepānu, kuram šajā mačā tas bija vienīgais gols. Rezultatīvākie viņa komandā ar trim punktiem katram bija Ingars Matisons un Reinis Mirkšs, bet 2 (1+1) punkti Dāvim Zēmelim. Labākā spēlētāja balvu Ogres komandā saņēma Kristers Januševskis, kurš izcēlās ar vienu rezultatīvu piespēli. Elvijam Jankovskim 3 (2+1) punkti. Kocēnu "Rubenei" pēc šīs uzvaras turnīrac tabulā ir 30 punktu un vieta labāko četriniekā, bet ogrēniešiem, lai arī gūts pirmais punkts, pamest savu pēdējo vietu nav pat teorētisku cerību.

FK "Ogres Vilki" – "Rubene" 5:6 ET (3:1, 2:2, 0:2, 0:1)
Metienu attiecība:
22:35 (9:10, 7:11, 6:13, 0:1)
Rezultatīvākie:
FK "Ogres Vilki" – Elvijs Jankovskis 3 (2+1), Stefans Roberts Dimza 1 (1+0), Rinalds Osis 1 (1+0), Rihards Zvirgzdiņš 1 (1+0), Toms Rislings 1 (0+1), Mārtiņš Ansons 1 (0+1), Kristers Januševskis 1 (0+1), Heinrihs Siliņš 1 (0+1).
"Rubene" – Ingars Matisons 3 (2+1), Reinis Mirkšs 3 (1+2), Dāvis Zēmelis 2 (1+1), Oskars Keišs 1 (1+0), Atis Stepāns 1 (1+0), Ilgvars Caune 1 (0+1), Mārcis Bērziņš `1 (0+1).

"Valmiera" savā laukumā izmanto lielvārdiešu bedri

"Lielvārde/Fat Pipe" vēl pērnā gada nogalē pabija līgas līderes godā, bet pēdējās sešās spēlēs bija izcīnījusi tikai piecus punktus un turnīra tabulā strauji slīd uz leju. Savukārt FBK "Valmiera" kopš sezonas sākuma izmisīgi cīnās par vietu labāko astotniekā, bet komandas kvalificēšanās izslēgšanas spēlēm kļūst arvien sarežģītāks uzdevums. Abu komandu pirmajā tikšanās reizē, kas notika Lielvārdē, mājinieki izcīnīja ļoti pārliecinošu uzvaru ar 10:3. Šovakar Valmierā bija paredzēts revanša mačs. Jau 27.sekundē rezultātu atklāja lielvārdietis Juris Sandis Jēgers (1:0), bet viesu prieki nebija ilgi, jo līdz pirmajam pārtraukumam viņu vārtos pa golam iemeta valmierieši Daniels Urbanovičs, Ričards Eglītis, Gatis Liepiņš un Lauris Alvis Stiprais – 4:1. Otrajā trešdaļā abu komandu vārtsargi palika nepārspēti, bet pēdējā perioda sākumā "Lielvārde/Fat Pipe" laukuma saimnieku pārsvaru samazināja līdz minimumam – 3:4. Kaut izlīdzināt rezultātu Lielvārdes florbolistiem gan neizdevās, jo atlikušajā laikā vārtus guva tikai Valmieras komandas spēlētāji, kuri varēja svinēt revanša uzvaru ar 6:3.

Par labāko spēlētāju starp uzvarētājiem atzina vārtsargu Agri Rogaini, kurš atvairīja 25 no 28 pretinieku metieniem. Starp citu, pa Lielvārdes komandas vārtsarga Jāņa Salceviča cietoksni fiksēti tikai desmit metieni, no kuriem viņš neitralizējis piecus… Rezultatīvākas starp valmieriešiem ar diviem vārtu guvumiem bija Ričards Eglītis. Labākā spēlētāja balvu Lielvārdes komandā saņēma Kaspars Mudelis, kurš izcēlās ar vienu vārtu guvumu, bet rezultatīvākais ar 2 (1+1) punktiem bija Artūrs Skadiņš. Pēc šīs uzvaras "Valmierai" turnīra tabulā ir 23 punkti un kāpiens uz 8.vietu, bet "Lielvārdei/Fat Pipe" joprojām 28 punkti un sestā pozīcija.

FBK "Valmiera" – "Lielvārde/Fat Pipe" 6:3 (4:1, 0:0, 2:2)
Metienu attiecība:
11:28 (4:8, 2:9, 5:11)
Rezultatīvākie:
FBK "Valmiera" – Ričards Eglītis 2 (2+0), Aigars Belasovs 2 (0+2), Mārtiņš Broks 1 (1+0), Lauris Alvis Stiprais 1 (1+0), Gatis Liepiņš 1 (1+0), Daniels Urbanovičs 1 (1+0), Edvards Voldemārs Kažmers 1 (0+1), Arvis Kārkliņš 1 (0+1).
"Lielvārde" – Artūrs Skadiņš 2 (1+1), Juris Sandis Jēgers 1 (1+0), Kaspars Mudelis 1 (1+0), Valters Cīrulis 1 (0+1), Sandris Virsnītis 1 (0+1).

Čempioni mačā pret "Bausku" gūst savu šīs sezonas pārliecinošāko uzvaru

Čempione "Betsafe Oxdog Ulbroka", kas nu jau kādu laiku ir arī līgas līdere, šovakar savā laukumā uzņēma priekšpēdējās vietas īpašnieci "Bausku", ko pirmā riņķa mačā viesos bija pārspējusi ar tikai divu vārtu pārsvaru (6:4). Šīsdienas mačā vēl nebija aizvadītas ne pilnas sešas minūtes, bet ulbrokieši jau bija izvirzījušies vadībā ar 3:0, pa golam viesu vārtos iemeta Eduards Stūre, Daniels Tvoronovičs un Matīss Kristians Morozovs. 7.minūtē baušķenieki Jāņa Akmentiņa personā realizēja skaitlisko vairākumu (1:3), bet atgriezt intrigu viņiem nebija pa spēkam. Pēc pirmā perioda Ulbrokas komanda atradās vadībā ar 6:1, pēc otrā – ar 8:2, bet visā spēlē guva savu pārliecinošāko uzvaru šajā sezonā – 12:3.

Par labāko starp uzvarētājiem atzina Kristeru Eglīti, kura kontā 3 (1+2) rezultativitātes punkti. Viņa komandas biedriem Edžum Ceriņam un Matīsam Kristianam Morozovam pa četriem punktiem, pa diviem goliem iemeta Daniels Tvoronovičs un Eduards Stūre, bet pa 2 (1+1) punktiem sakrāja Lauris Zaicevs, Kaspars Šķēls un Rolands Kovaļevskis. Labākā spēlētāja balvu Bauskas komandā saņēma vārtsargs Reinis Kirilko, kurš atvairīja 24 no 36 pretinieku metieniem, bet rezultatīvākais ar diviem vārtu guvumiem bija Jānis Akmentiņš. Ulbrokieši pēc šīs uzvaras ar 39 punktiem vēl vairāk nostiprinājās turnīra tabulas galvgalī, bet baušķeniekiem joprojām 13 punktu, priekšpēdējā vieta un nu zudusi pat teorētiska iespēja kvalificēties izslēgšanas spēlēm.

"Betsafe Oxdog Ulbroka" – "Bauska" 12:3 (6:1, 2:1, 4:1)
Metienu attiecība:
36:12 (14:3, 7:3, 15:6)
Rezultatīvākie:
"Betsafe Oxdog Ulbroka" – Edžus Ceriņš 4 (2+2), Matīss Kristians Morozovs 4 (1+3), Kristers Eglītis 3 (1+2), Daniels Tvoronovičs 2 (2+0), Eduards Stūre 2 (2+0), Lauris Zaicevs 2 (1+1), Kaspars Šķēls 2 (1+1), Rolands Kovaļevskis 2 (1+1), Kārlis Jānis Petrovskis 1 (1+0), Kārlis Vitkovskis 1 (0+1), Daniels Anis 1 (0+1).
"Bauska" – Jānis Akmentiņš 2 (2+0), Māris Akmentiņš 1 (1+0), Ģirts Laugalis 1 (0+1), Kristers Tiltiņš 1 (0+1).

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...

     [+] [-]

, 2019-01-27 20:26, pirms 5 gadiem
Kāpēc Kuratņiks nav laukumā pie Rubenes,kāda trauma, vai Valmiera var rīkoties tik nekrietni un nelaist spēlētāju?