Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Pastarīšu divcīņa par vērtīgiem punktiem

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Pastarīšu divcīņa par vērtīgiem punktiem
"Ķekava" atzīmē panākumu
Foto: "Ķekava"

Lielākā daļa Elvi vīriešu florbola līgas komandu jau ir devušās pārtraukumā, lai čempionātu atsāktu pēc pasaules čempionāta. Tomēr tabulas pašlaik divas vājākās komandas cīnīsies par to, lai ielauztos plya-off zonā.

Pirmspēdējā vietā esošā "Ķekava" savā laukumā uzņems FK "Bauska", kas savākusi tikpat (astoņus) punktus, taču ir ar sliktāku vārtu attiecību. Laukuma saimnieki pēdējā laikā cīnījušies atzīstami, Lielvārdē pret valsts čempioniem piedzīvojot zaudējumu ar 7:12, kamēr baušķenieki no turienes mājup devās ar apkaunojošu 7:21 un internetā jau smēja, ka viens no baušķenieku pāridarītājiem Toms Akmeņlauks gandrīz tika pie "double-double", kas raksturīgs basketbola, bet ne florbolam. Tāpat Ķekavas komanda izcīnīja vērtīgus trīs punktus viesos pret FK "Rīga", kā arī neizdevās pagarināt "Rubenes" zaudējumu sēriju (8:10). Rezultatīvākais komandas spēlētājs ir Klāvs Jansons (25+4), kurš guvis teju pusi no komandas vārtiem šajā sezonā. Matīss Jansons iespējis 19 (8+11) punktus, bet pēdējā laikā arvien labāku sniegumu demonstrē arī kluba jaunākais spēlētājs Kristaps Laugalis (4+3). Iespēlēties nepieciešams Aivim Barkovskim, kurš pirmajā spēlē palika bez punktu guvumiem, bet tagad priekšā mačs pret savu bijušo komandu.

"Ķekava" - "FK Bauska"
Pulksten 20:00 Ķekavā
FK "Bauska" jau ne pirmo sezonu ir visgrūtāk saprotamā komanda. Kad lielākā daļa jau noraksta komandas iespējas, viesos tiek apspēlēti ambiciozie "Pārgaujas" florbolisti. Tas rada optimismu par komandas "restartēšanos", bet jau nākamajos mačos pilnīga bezspēcība mājās pret valmieriešiem (3:12) un jau pieminētā kapitulācija Lielvārdē, kas bija baušķenieku smagākā kapitulācija kluba pastāvēšanas vēsturē – līdzšinējie smagākie pliķi bija piedzīvoti 2006. gadā Kocēnos pret "Rubeni" (2:15) un gadu vēlāk Rīgā pret nu jau neeksistējošo "Latvijas Avīzi" (5:18). Šķiet, ka pēc šīs spēles pacietība beigusies arī galvenajam trenerim Ingum Panteļejevam, kurš jau vairākkārt bija izteicies, ka plāno pamest komandu, bet pēc spēles Lielvārdē tas kļuvis oficiāli.Rezultatīvākie komandas spēlētāji ir Toms Niedre (13+9) un Pēteris Zeltiņš (10+10), kuri savus punktus savāc, bet ar to ir izrādījies stipri par maz.

Kopējā situācija gan abām komandām nebūt nav bezcerīga, jo, uzvara pamatlaikā kā vienus tā otrus iecels astotajā vietā jeb play-off zonā, no tās izstumjot FK "Rīga", kuri iekrājuši desmit punktus, turklāt nospēlējot par vienu spēli vairāk kā "Ķekava" un par divām – nekā "Bauska".

"Ķekava" pašlaik pārsteidzoši ieņem pirmo vietu skaitliskā vairākuma realizācijā, izmantojot 44.83% iespēju, kamēr baušķenieki ar 32.14% atrodas astotajā vietā. Arī mazākumā "Ķekava" spēlējusi labāk, ar 74.07% esot piektajā vietā, kamēr baušķenieki savus vārtus nosargājuši neskartus vien 62.5% gadījumu, kas ir otrais sliktākais rādītājs vēsturē.

Ņemot vērā faktu, ka pēdējās sezonās komandas nespēj kvalificēties izslēgšanas turnīram, sanācis diezgan bieži krustot nūjas savā starpā. No 12 aizvadītajām spēlēm astoņās uzvaras izcīnījusi "Bauska", bet, spēlējot Ķekavā, bilance ir neizšķirta 3:3. Šeit gan der piezīmēt, ka pēdējās trijās reizēs baušķenieki mājup bija spiesti doties ar zaudējumu kabatā.