Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Autors: Ritvars Raits

Čempioniem sakāve Ulbrokā, līderi izglābjas Valmierā

Čempioniem sakāve Ulbrokā, līderi izglābjas Valmierā
"Ulbroka/FS Masters"
Foto: floorball.lv

Šodien ELVI florbola līgā vīriešiem notika piecas spēles. Viegli neklājās līderiem - "Lielvārde" viesos uzvarēja "Valmieru/ViA" tikai ar 5:4, bet čempione un nu jau bijusī vicelīdere "Lekrings" (Cēsis) bija bezspēcīga viesos pret "Ulbroku/FS Masters" - 2:5. Citās spēlēs "Bauska" ar 5:4 pārspēja "Ķekavas Bulldogs" florbolistus, Kocēnu "Rubene" ar 9:4 sagrāva Stalbes "Pārgauju", bet "Mogo-RTU/Rockets" ar 9:5 uzvarēja "Talsus/Krauzeru".

"Ulbroka/FS Masters" sakauj čempionus

Cēsu "Lekrings" pie "Ulbrokas/FS Masters" ieradās ar triju uzvaru sēriju un turnīra vicelīderes godā. Ulbrokieši, kuri vakar bija piedzīvojuši negaidītu zaudējumu Talsos, titulēto pretinieci šoreiz nemaz nerespektēja – pēc Kristera Eglīša un Kaspara Šķēla metieniem mājinieki izvirzījās vadībā ar 2:0. Pēc pirmā perioda Ulbrokas florbolistu pārākums gan minimāls, jo ar golu atbildēja cēsnieks Kaspars Bernāts – 1:2. Tomēr jau otrajā trešdaļā "Ulbroka/FS Masters" ielika labu pamatu savam panākumam, izvirzoties vadībā ar 5:1. Pēdējā periodā Cēsu komanda vienus vārtus atguva, bet no šosezon otrā zaudējuma (2:5) izvairīties nespēja.

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma Artūrs Jurševskis, kurš ar 4 (2+2) punktiem bija arī rezultatīvākais. Viņa komandas vārtsargs Ivars Dišereits atvairīja 28 pretinieku metienus. Par labāko starp cēsniekiem atzina Arti Jansonu, kurš ar rezultativitātes punktiem gan neizcēlās. "Ulbroka/FS Masters" pēc šī panākuma pakāpās uz 4.vietu turnīra tabulā.

"Lielvārde" izglābjas Valmierā

Čempionāta līdere "Lielvārde" pie "Valmiera/ViA" florbolistiem devās ar sešām pēc kārtas izcīnītām uzvarām bagāžā. Toties valmierieši saviem viesiem sagādāja pamatīgu šoku – 16 minūšu laikā pēc viena Inta Vilka un diviem Mārtiņa Broka precīziem metieniem "Valmiera/ViA" izvirzījās vadībā ar 3:0. Tikai pirmā trešdaļas pēdējās trijās minūtēs pamodās lielvārdieši, ļoti ātri atbildot ar trim vārtu guvumiem – 3:3. Tomēr vadībā pirms otrā perioda atradās laukuma saimnieki – 4:3. Otrajā trešdaļā vārti netika gūti, bet pēdējā viesiem izdevās lauzt cīņas gaitu – 46.minūtē Kristers Puķītis izlīdzināja rezultātu (4:4), bet 48.minūtē Kārlis Vitkovskis guva, kā vēlāk izrādījās, uzvaras vārtus – 5:4. Līgas rezultatīvākajam spēlētājam Tomam Akmeņlaukam, kurš šajā mačā bija palicis tukšā, 57.minūtē tika dota iespēja izpildīt soda metienu, bet šī tiešām nebija viņa diena, tāpēc rezultāts nemainījās (5:4), bet mača izskaņa līderiem bija samērā nervoza.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās atzina Sandri Virsnīti, kurš ar 3 (2+1) punktiem bija arī rezultatīvākais. Labākā spēlētāja balvu Valmieras komandā saņēma divu vārtu autors Mārtiņš Broks, Intam Vilkam 2 (1+1) punkti. Pēc šīs uzvaras "Lielvārde" ar 22 punktiem vēl vairāk nostiprinājās turnīra tabulas 1.vietā.

"Bauska" pret buldogiem pārtrauc zaudējumu sēriju

"Bauska", kas šosezon pagaidām demonstrē ne pārāk pārliecinošu sniegumu, kā rezultātā nupat bija piedzīvojusi jau ceturto zaudējumu pēc kārtas, šovakar savā laukumā uzņēma kaimiņus turnīra tabulā - "Ķekavas Bulldogs" florbolistus. Pirmajā perioda abas komandas apmainījās ar vārtu guvumiem uz ķekavieša Matīsa Kligina metienu ar to pašu atbildēja baušķenieks Rolands Kovaļevskis – 1:1. Arī pēc otrās trešdaļas rezultāts bija neizšķirts (2:2), bet pēdējā perioda pirmajā pusē mājinieki izvirzījās vadībā ar 4:2. 57. un 58.minūtē rezultatīvi uzbrukumi padevās viesiem, kuri panāca izlīdzinājumu (4:4). Tomēr līdz pagarinājumam cīņa nenonāca, jo pamatlaika pēdējā minūtē, kad Bauskas komanda spēlēja skaitliskajā mazākumā, uzvaru nesošs metiens padevās tās uzbrukuma līderim Rolandam Kovaļevskim – 5:4.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju sastāvā tika atzīts Rolands Kovaļevskis, kuram šajā mačā četri goli. Ar 2 (1+1) rezultativitātes punktiem izcēlās viņa komandas biedrs Valdis Vāvers. Labākā spēlētāja balvu Ķekavas komandā saņēma vārtsargs Jāni Bramanis, kurš atvairīja 14 metienus. Rezultatīvākie viņa komandā bija Oskars Repke un Matīss Jansons – pa diviem punktiem katram. "Bauska" pēc šīs uzvaras ar deviņiem punktiem pakāpās uz 9.vietu turnīra tabulā.

"Rubene" pārliecinoši pārāka par "Pārgauju"

"Rubene" savā Kocēnu sporta namā šovakar uzņēma Stalbes "Pārgauju". Lai arī spēles rezultātu 9.minūtē atklāja stalbietis Olafs Zvīnis, kocēnieši ātri vien nodemonstrēja, kurš šajā laukumā ir īstais saimnieks – pēc pirmā perioda mājinieki atradās vadībā ar 2:1, bet pēc otrā – jau ar 7:1. Spēles liktenis praktiski bija izšķirts, tāpēc pēdējā trešdaļa, kuru nedaudz rezultatīvāk aizvadīja "Pārgauja", nespēja viesus glābt no samērā smaga zaudējuma – 4:9.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju komandā nosauca Ingaru Matisonu, kurš izcēlās ar "hat-trick", pa 3 (1+2) punktiem viņa komandas biedriem Ritvaram Bērziņam un Atim Stepānam, bet divus golus iemeta Oskars Keišs. Labākā spēlētāja balvu Stalbes komandā saņēma divu vārtu autors Olafs Zvīnis. "Rubenei" pēc šīs uzvaras 11 punktu un kāpiens uz turnīra tabulas 5.vietu.

"Mogo-RTU/Rockets" aptur talseniekus

"Talsi/Krauzers", kas dažu nedēļu laikā bija spējusi no turnīra tabulas zemākās rindiņas pakāpties līdz 4.vietai, šodien viesojās Spuņciema sporta hallē "Pīlādzītis", kur to uzņēma vicečempione "Mogo-RTU/Rockets". Pirmā perioda vidū vadībā ar 2:1 bija izvirzījušies talsenieki, bet vēl pirms pirmā pārtraukuma vadības grožus pārņēma laukuma saimnieki – 3:2. Otrās trešdaļas laikā rīdzinieki savu pārsvaru ievērojami palielināja (6:2). Pēdējais periods sākās a diviem viesu gūtiem vārtiem (4:6), tomēr tuvāk laukuma saimnieki viņus nepielaida - "Mogo-RTU/Rockets" svinēja uzvaru ar 9:5.

Par labāko starp uzvarētājiem tika atzīts Edijs Hammers, kurš ar 6 (4+2) punktiem bija arī rezultatīvākais. 3 (1+2) punkti Rīgas komandas spēlējošajam trenerim Jānim Jansonam, bet Edžus Bunka iemeta divus golus. Par labāko starp talseniekiem atzina vārtsargu Kārli Švampi, kurš sev atvēlētājā laikā atvairīja 20 pretinieku metienus. Pēc šīs uzvaras "Mogo-RTU/Rockets" turnīra tabulā apsteidza Cēsu "Lekringu", ar 16 punktiem pakāpjoties uz 2.vietu.

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-10-25 21:45, pirms 8 gadiem
#MyLittlePony rakstīja: un FC Barcelona spēle, kas beidzās pirms 30min joprojām nav pieminēta,
un kāds tam sakars ar florbolu?
, 2015-10-25 21:47, pirms 8 gadiem
Malkavs jau cik gadus spēlē, bet zaudēt tā arī nav iemācijies. Nekas, ka trīs gadus jau čempioni. Pirmstam diezgan lūzerojāt. Zaudēt jau tā kā bija jāiemācās. Ne pirmā reize. Saņemies.
, 2015-10-26 09:46, pirms 8 gadiem
#MyLittlePony rakstīja: un FC Barcelona spēle, kas beidzās pirms 30min joprojām nav pieminēta,
ej izguli dzērumu, izskatās esi pilnīgi apjucis!
Toms Akmeņlauks ar komandu un faniem, foto: Monta Učelniece (FK Talsi)

Akmeņlauks sasniedz 1000 punktus, neizslēdz iespēju paspēkoties par Blinda rekordu

Svētdien vakarā tiekot pie divām piespēlēm Cēsīs, “Talsu NSS/Krauzers” komandas kapteinis ne vien sekmēja savas komandas pārliecinošu 10:2 uzvaru, bet arī kļuva vien par sesto spēlētāju līgas vēsturē, kurš iekrājis 1000 rezultativitātes punktus.
"FS Masters/Ulbroka" galvenais treneris Andris Pīlups un uzbrukuma līderis Rolands Kovaļevskis, foto: Floorball.lv

Arī “Masters” spēj pārliecinoši revanšēties

“FS Masters/Ulbroka” komanda Elvi florbola virslīgas pusfināla ceturtajā mačā izbraukumā komfortabli ar rezultātu 7:3 apspēlēja “FBK Valmiera/Betsafe”, tādējādi sērijā izvirzoties vadībā ar rezultātu 3:1 un nākamajā nedēļas nogalē savās mājās varēs nodrošināt vietu lielajā finālā.
"Talsu NSS/Krauzers" šoreiz bija neapturami, foto: Oskars Sidra (FK Talsi)

“Krauzers” grauj un nonāk uzvaras attālumā no fināla

Elvi vīriešu florbola virslīgas lielajam Superfinālam platu soli tuvāk spēruši “Talsu NSS/Krauzers”, kas šovakar izbraukuma mačā ar 10:2 sagrāva Cēsu “Lekringu”, tādējādi sērijā līdz četrām uzvarām panākot 3:1 vadību.