Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Talsinieki var nodrošināt vietu izslēgšanas turnīrā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Talsinieki var nodrošināt vietu izslēgšanas turnīrā
Talsu NSS/Krauzers
Foto: Ralfs Štokmanis

Šovakar tiks aizvadītas divas spēles Elvi vīriešu florbola līgā un abās savā starpā sacentīsies komandas, kas pašlaik atrodas labāko astotniekā. Tādējādi šovakar iespējams vēl vairāk nostiprināt savas pozīcijas.

"Ķekava" – "Talsu NSS/Krauzers" pulksten 20:00 Ķekavā
Piecas spēļu kārtas pirms regulārās sezonas noslēguma "Ķekava" joprojām atrodas astotajā pozīcijā, devīto vietu apsteidzot tikai par vienu punktu. Tiesa, aiz Ķekavas komandas esošie valmierieši nospēlējuši par vienu spēli vairāk. Pēdējās astoņās spēlēs "Ķekava" piedzīvojusi sešus zaudējumus, uzvaras izcīnot vien pār abām vājākajām turnīra komandām. Ļoti iespējams, ka izšķirošā spēle par tikšanu labāko astotniekā tiks izspēlēta 16. februārī, kad pie viņiem viesosies "FBK Valmiera", taču līdz tam ir nepieciešams iekrāt punktus cīņās pār abām Kurzemes komandām, ar kurām jātiekas šajā nedēļas nogalē. Komandas rezultatīvākais spēlētājs ar 30 (13+17) punktiem ir Klāvs Jansons, kuram seko Endijs Kleistrovs (11+9), bet trešais joprojām ir Edžus Bunka (12+7), kurš beidzot varēs atgriezties laukumā pēc ilgstošas diskvalifikācijas izciešanas.

Pretējs noskaņojums noteikti ir "Talsu NSS/Krauzers", kuri vājuma brīdi pārdzīvoja sezonas vidū, bet pašlaik turpina izbaudīt četru uzvarēto spēļu sēriju. Pēdējā mačā gan nācās nedaudz pamocīties, lai viesos tiktu galā ar "Ogres vilkiem" (6:4), taču plānotie trīs punkti nekur nepalika. Talsinieki ar 29 punktiem 15 spēlēs turnīra tabulā atrodas augstajā trešajā vietā un panākums šovakar ļautu pakāpties vēl vienu pozīciju augstāk. Turklāt uzvara šovakar Ķekavā pilnīgi oficiāli nodrošinātu "vilkiem" ceļazīmi uz izslēgšanas spēļu turnīru, jo atlikušajā sezonas daļā devītajā vietā esošie valmierieši varētu vairs tikai noķert Talsu komandu, bet ne apsteigt, jo abās savstarpējās cīņās uzvaras izcīnījuši kurzemnieki. Komandas rezultatīvākais spēlētājs Toms Bitmanis (18+11) iekrājis par punktu mazāk kā viņa komandas biedrs Latvijas valstsvienībā Klāvs Jansons. Tomēr patīkamākais pārsteigums joprojām ir jaunā Emīla Krūmiņa (21+4) demonstrētais laukumā, esot komandas labākajam vārtu guvējam vienībā, kurā netrūkst labu uzbrukuma noslēdzēju.

Abu komandu pirmajā tikšanās reizē gan Talsiem tieši ar uzbrukuma noslēgšanu bija lielas problēmas, jo pa visu spēli tikai 20 reizes tika traucēts pretinieku vārtsargs Jānis Bramanis, tiekot pie diviem vārtu guvumiem. Arī "Ķekava" neizdarīja krietni vairāk metienu, taču tika pie 5:2 panākuma. Nepārsteidz, ka šādā spēlē par labākajiem tika atzīti abu komandu vārtsargi – Bramanis un jaunais Martins Rūsa Jansons, kurš tika galā ar 18 no 23 metieniem.

"Pārgauja" – "Betsafe Oxdog Ulbroka" pulksten 20:00 Stalbē
Ne mazāk interesanta cīņa gaidāma Stalbē, kur savā starpā sacentīsies divas komandas, kas pēdējās sezonās vienīgās abas tikušas labāko trijniekā. Pašlaik piektajā vietā esošie "Pārgaujas" florbolisti uzņems turnīra līderus "Betsafe Oxdog Ulbroka". Turnīra tabulā vienības šķir pieci punkti, taču čempioni nospēlējuši par vienu maču vairāk. Ja Ulbrokas komanda vietu izslēgšanas turnīrā jau ir nodrošinājusi, tad "Pārgauja" ir tuvu tam, lai arī varētu pēdējās cīņās neuztraukties par to vai sezona nebeigsies pēc 20 nospēlētām cīņām. To, ka komanda ir cienīga būt labāko astotniekā, pierādījušas pēdējās divas spēles, kurās uzvarētas vienības, kas cīnās par izdzīvošanu. Gvido Lauga ar 42 (28+14) punktiem ir pārliecinoši rezultatīvākais komandas florbolists, bet pa 28 punktiem iekrājuši Edgars Puriņš (23+5) un Olafs Zvīnis (14+14).

Divas uzvaras pēc kārtas izcīnītas arī "Betsafe Oxdog Ulbroka', kas arī tikuši galā ar čempionāta lejasgala komandām un šī vakara cīņa varētu sniegt atbildi, cik gatavi izslēgšanas turnīram pašlaik ir valsts čempioni. Komandā norisinās neformāla cīņa par kluba rezultatīvākā spēlētāja godu sezonā, jo Rolandam Kovaļevskim (23+18) pēdējā laikā strauji tuvojies Kaspars Šķēls (24+16).

Pirms abu komandu pirmās savstarpējās spēles neapskaužamā situācijā bija nonākusi Stalbes vienība, kura bija palikusi bez abiem pamatsastāva vārtsargiem. Tādēļ strauji tika nokārtota pāreja ar "Madonas" klubu par Arvja Kalniņa piesaisti. Virslīgas debitants aizvadīja labu spēli, taču komandu no 5:7 zaudējuma tomēr nespēja paglābt, cīņas gaitā atvairot 20 no 26 metieniem. Pēdējo bumbiņu cīņas pirmspēdējā sekundē mājinieki raidīja jau tukšos vārtos.