Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Autors: Dāvis Dedumets

Rajeckim vārti pret līderiem, iemet arī Melders, Tolmanis un Hartmanis

Rajeckim vārti pret līderiem, iemet arī Melders, Tolmanis un Hartmanis
Andris Rajeckis
Foto: Sandro Schmuki, Floorball Thurgau

Ar kārtējo vārtu guvumu Šveices NLB līgā atzīmējies Andris Rajeckis. Ne tik bieži vārtus gūst Raivis Melders Francijā, Jānis Tolmanis Igaunijā un Emīls Hartmanis Somijā, taču šoreiz viņiem tas ir izdevies.

Rajeckim vārtu guvums pret līderiem
Šveices NLB līgā divu līderkomanu cīņā Andra Rajecka pārstāvētais "Floorball Thurgau" savā laukumā uzņēma neapšaubāmos turnīra tabulas līderus "Unihockey Basel Regio", līdzīgā cīņā piedzīvojot neveiksmi ar rezultātu 5:7 (1:1, 3:3, 1:3). Pirmo divu trešdaļu laikā "Floorball Thurgau" četras reizes izvirzījās vadībā, taču konkurenti allaž atspēlējās. Pēdējā perioda ievadā vadībā jau bija Bāzeles komanda, taču 48.minūtē kārtējos vārtus sezonā guva latviešu florbola leģionārs, izlīdzinot rezultātu. Septiņas minūtes pirms pamatlaika beigām viesi vēlreiz izvirzījās vadībā, bet pēc četrām minūtēm pirmo reizi spēlē iekrāja arī divu vārtu pārsvaru, no kura Turgavas klubs nespēja atspēlēties. Pēc šīs neveiksmes "Floorball Thurgau" ar 42 punktiem atkāpās uz trešo vietu, par vienu palaižot garām "Ad Astra Sarnen".

Melders atgriežas laukumā ar vārtu guvumu
Pēc vairāku spēļu izlaišanas Francijas čempionāta spēcīgākajā līgā atgriezies Raivis Melders, kurš internacionālajai "IFK Paris" komandai palīdzējis savā laukumā ar rezultātu 6:2 (3:1, 2:1, 1:1) pieveikt "Marseille Floorball". Latviešu florbolists otrā perioda vidū atzīmējās ar precīzu metienu, tobrīd, panākot 4:1 savas komandas labā. Dienu vēlāk Parīzes klubs sacentās ar "Trolls d'Annecy", gana nerezultatīvā spēlē piedzīvojot zaudējumu ar rezultātu 2:4 (0:1, 2:2, 0:1). Šoreiz latviešu florbolists ar rezultativitātes punktiem neizcēlās, bet otrā perioda pēdējās sekundēs nopelnīja divu minūšu noraidījumu, ko drīz pēc pārtraukuma pretinieks pārvērta vārtu guvumā, gūstot ceturtos vārtus. Turnīra tabulā ziemeļu divīzijā "IFK Paris" ar 15 punktiem deviņās spēlēs atrodas gana komfortablā pirmajā pozīcijā. Jāpiezīmē, ka "Trolls d'Annecy" savukārt atrodas pirmajā vietā dienvidu konferencē. Latviešu florbolists piedalījies sešās spēlēs, sakrājot 3 (1+2) rezultativitātes punktus.

Tolmanim pirmie vārti Igaunijā
Jānis Tolmanis pērn aizvadīja 17 spēles Igaunijas spēcīgākajā florbola līgā EMU SK komandas sastāvā, ar rezultativitātes punktiem neizceļoties, bet palīdzot komandai kļūt par valsts čempionu. Šosezon Valkas florbola audzēknis pārsvarā spēlē vien Elvi florbola līgā, taču aizvadītajā nedēļas nogalē aizvadīja otro spēli arī Igaunijas Meistarlīgā, turklāt izdevās izcelties ar vārtu guvumu. Kārtējā spēlē EMU SK savā laukumā uzņēma "SK LINK/Saku", piedzīvojot sāpīgu zaudējumu papildlaikā ar 7:8 (3:1, 3:2, 1:4, 0:1). Latviešu florbolists mača 18.minūtē izcēlās ar vārtu guvumu, tobrīd panākot 3:1 savas komandas labā. Otrajā periodā latvietim arī divu minūšu noraidījums. Vēl nepilnas divas minūtes pirms pamatlaika beigām EMU atradās vadībā, taču pārsvaru nenosargāja, vēlāk zaudējot papildlaikā. Ar deviņiem punktiem astoņās spēlēs EMU atrodas ceturtajā vietā piecu komandu konkurencē.

Hartmanim trešais vārtu guvums sezonā
Savus trešos vārtus sezonā Somijas 2.divīzijā guvis Emīls Hartmanis, kurš palīdzējis savam PSS mājas arēnā izcīnīt kārtējo uzvaru, ar rezultātu 8:3 (3:0, 1:0, 4:3) pieveikt "Rangers II". Latviešu florbolists ar vārtu guvumu izcēlās mača 48. minūtē, tobrīd panākot 6:1 savas komandas labā. Turnīra tabulā PSS ar 23 punktiem 14 spēlēs joprojām ieņem trešo vietu, par vienu punktu atpaliekot no "SB Vantaa", bet par diviem no "Blackbirds". Nākamo maču PSS aizvadīs 26. janvārī, savā laukumā uzņemot vienu no tabulas lejasgala komandām "HaKi Visa". Hartmanis piedalījies deviņās spēlēs, atzīmējoties ar 5 (3+2) rezultativitātes punktiem.

Garbares "burves" atgriežas trijniekā
Šveices spēcīgākajā līgā pie kārtējā panākuma ticis vienas no Latvijas izlases līderēm Evelīnas Garbares pārstāvētais "Wizards Bern Burgdorf", kas viesos ar rezultātu 6:1 (4:0, 0:0, 2:1) pieveica "UH Red Lions Frauenfeld", izšķirošo pārsvaru iekrājot jau mača pirmajā trešdaļā. Garbare šajā cīņā ar rezultativitātes punktiem neizcēlās. Ņemot vērā, ka neveiksmi piedzīvoja "Skorpions" florbolistes, kuras atzina neapšaubāmo līderu "piranha chur" pārākumu, "Wizards" pakāpās uz trešo vietu turnīra tabulā. Līdz regulārās sezonas noslēguma atlikušas četras spēļu kārtas un nākamajā mačā "burves" sacentīsies tieši ar "skorpioniem".

Degina klubs zaudē spēli un līderpozīcijas
Šveices U-21 čempionātā otro neveiksmi sezonā piedzīvojis Renāta Degina pārstāvētais "Floorball Thurgau", kas divu līdervienību cīņā savā laukumā ar rezultātu 4:5 (1:0, 0:2, 3:3) piekāpās "Bassersdor Nurensdorf" vienībai. Sākuši spēli ar vārtu guvumu jau sestajā minūtē, Turgavas florbolisti līdz trešā perioda ievadam nonāca iedzinējos ar 1:3. Atlikušajā laikā tikvien izdevās, kā trīs reizes sadeldēt rezultātu līdz minimumam, pēdējo reizi to paveicot piecas sekundes pirms pamatlaika beigām. Degins šajā spēlē ar rezultativitātes punktiem neizcēlās. Sezonas ievadā abu komandu savstarpējā spēlē "Floorball Thurgau" bija pārāka viesos ar rezultātu 6:5, bet pēc šī zaudējuma trīs kārtas pirms regulārās sezonas beigām nācies atkāpties uz otro vietu, par punktu atpaliekot no pēdējiem pretiniekiem.

Līderu duelis notika arī U-18 vecuma grupā, kur "Floorball Thurgau" sacentās ar "UHC Uster", svinot panākumu ar rezultātu 6:3. Šajā mačā Degins laukumā nedevās. Līdz ar to šajā vecuma grupā trīs kārtas pirms priekšsacīkšu beigām "Floorball Thurgau" nodrošinājuši uzvaru savā apakšgrupā, savācot maksimāli iespējamos 33 punktus, kamēr Ušteras komandas rēķinā ir 20 punkti.


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Liepājas FK "Kurši" šosezon ne tikai kļuva par 1. līgas čempioni, bet arī izcīnīja tiesības spēlēt ELVI līgā vīriešiem. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
1

"Kurši" uzvar "Bausku" bullīšos un spēlēs ELVI līgā

Ar Liepājas FK "Kurši" panākumu pēcspēles metienos (4:3) noslēdzās izslēgšanas spēļu sērija pret "Bausku" par tiesībām nākamajā sezonā spēlēt ELVI florbola līgā vīriešiem. Sērijā ar 2:0 pārāki izrādījās liepājnieku 1. līgas komanda, kas nu atgriezīsies augstākajā sabiedrībā, bet baušķeniekiem, kas Virslīgā bija kopš tās pirmsākumiem, nu jādodas uz vīriešu 1. līgu.
Liepājas FK "Kurši". Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
3

Liepājas FK "Kurši" sper soli ELVI līgas virzienā

Šovakar Liepājas Olimpiskajā centrā startēja pārspēļu sērija par tiesībām nākamajā sezonā spēlēt ELVI florbola līgā vīriešiem starp 1. līgas čempioni FK "Kurši" un Virslīgas desmito spēcīgāko komandu "Bauska". Sērijā līdz vienas komandas divām uzvarām vadībā ar 1:0 izvirzījās liepājnieki, kas savā laukumā baušķeniekus pieveica ar 5:3. Divus vārtus uzvarētāju labā guva Patriks Bliska.
"Masters"/"Ulbroka" florbolisti. Foto: LFS
9

"Masters"/"Ulbroka" florbolisti trešo reizi kļūst par Latvijas čempioniem

LETA. "Masters"/"Ulbroka" florbolisti sestdien Rīgā kļuva par "Elvi Florbola līgas" vīriešu turnīra uzvarētājiem. "Masters"/"Ulbroka" finālā ar 6:2 (2:1, 1:1, 3:0) pieveica Talsu NSS/"Krauzers", trešo reizi izcīnot čempionu titulu. Finālspēli "Arēnā Rīga" vēroja 4517 skatītāju.