Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Vadošo komandu sadursmes Liepājā un Lielvārdē

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Vadošo komandu sadursmes Liepājā un Lielvārdē
"Kurši/Ekovalis" savā jaunajā mājas arēnā joprojām spēlē perfekti
Foto: Ģirts Gertsons

Šajā nedēļas nogalē tiks aizvadītas pēdējās piecas spēles Elvi vīriešu florbola līgā pirms pasaules čempionāta. Interesanti, ka divās no trim sestdien paredzētajām spēlēm savā starpā sacentīsies TOP-5 komandas.Abas spēles translēs Sportacentrs.com

"Kurši/Ekovalis" – "Betsafe Oxdog Ulbroka" pulksten17:00 Liepājā un Sportacentrs.com
Vienu kārtu pirms pirmā apļa noslēguma pēdējo divu sezonu čempioni "Betsafe Oxdog Ulbroka" tikai par punktu apsteidz "Kurši/Ekovalis" – vienību, kas pēdējos gados izmisīgi cīnījušies par iekļūšanu izslēgšanas turnīrā, ne vienmēr ar šo uzdevumu tiekot galā. Pašlaik Ulbrokas komanda atrodas trešajā pozīcijā, kamēr viņu konkurenti ir uzreiz aiz čempioniem. Abām komandām ir iespēja regulārās sezonas pirmo pusi noslēgt augstākās pozīcijās, taču tas ir vairāk teorētiski nekā praktiski iespējams, ņemot vērā, ka otrās vietas īpašnieki "Rubene" savā laukumā uzņems vienus no turnīra pastarīšiem. Tajā pašā laikā nav nereāli, ka liepājnieki izcīna uzvaru šī vakara spēlē, pirmo apli noslēdzot labāko trijniekā, kas šim klubam būtu nebijis panākums. "Kurši/Ekovalis" uzvarējuši pēdējās trīs spēles, demonstrējot fantastisku rezultativitāti, sametot 17 bumbiņas "Ogres vilku" vārtos, bet pret "Pārgauju" un "Bausku" gūstot attiecīgi 11 un deviņus vārtus. Noteikti vērts pieminēt faktu, ka šosezon notikušajās četrās spēlēs jaunatklātajā Liepājas Olimpiskā centra manēžā "Kurši/Ekovalis" izcīnījuši maksimāli iespējamos 12 punktus. Komandas uzbrukuma līderis Mihails Kostusevs šosezon ticis pie 32 (13+19) rezultativitātes punktiem, bet labākais vārtu guvējs ir Ričards Dēvits, kuram kopumā 21 (15+6) punkts. Jāpiezīmē, ka vismaz desmit vārtus guvuši pieci dažādi florbolisti, kas pretiniekiem rada vēl vairāk potenciālās briesmas.

Ja liepājnieki uzvarējuši pēdējos trīs mačus, tad čempioni pēc nedaudz negaidītā zaudējuma Ķekavā spējuši uzvarēt divās nākamajās spēlēs. Vispirms tika izcīnīts nepārliecinošs 6:4 panākums Bauskā, bet tad mājās ar 9:4 apspēlēti pērnie pretinieki ceturtdaļfinālā "Talsu NSS/Krauzers", kuri kā pirmie devušies ziemas brīvdienās, noslēdzot pirmo apli. Ulbrokas vienība šosezon nespēj demonstrēt čempionu cienīgu sniegumu, spēlējot pretinieku ierakumos, jo no četrām aizvadītajām spēlēm pie panākumiem izdevies tikt vien divos mačos, to paveicot pie abām vājākajām komandām. Rezultatīvākais spēlētājs ar 24 (12+12) punktiem ir vienu sezonu Liepājā pavadījušais Rolands Kovaļevskis. Tālāk seko veterāns Atis Blinds ar 18 (5+13) punktiem un komandas rekordists Kaspars Šķēls, kurš ticis pie 17 (9+8) punktiem.

"Rubene" – "Bauska" pulksten 18:00 Kocēnos
Vienīgā dienas spēle, kurā ir izteikts favorīts, šo lomu piedēvējot laukuma saimniekiem, kuri ar 21 punktu atrodas turnīra tabulas galvgalī un teorētiski pirmo apli var noslēgt arī kā valsts labākā komanda. Komandas uzvaru sērija sasniegusi jau piecus mačus, kad gan pēdējos divos dueļos pret "Lekringu" un "Ķekavu" panākumi devās rokās spraigās spēlēs, abas uzvarot ar 7:6. Tās spēles gan aizvadītas teju pirms mēneša. Tādēļ vēl jo interesantāk būs pavērot kādu sniegumu pēc pārtraukuma spēs demonstrēt Reinis Mirkšs, kurš ar 34 (25+9) joprojām ir turnīra rezultatīvākais spēlētājs. Pēdējā cīņā viņš atzīmējās ar diviem precīziem metieniem. Labs papildinājums bijis gana pieredzējušā Leo Lapiņa personā, kurš aizvadījis sezonas pirmo spēli virslīgā, uzreiz atzīmējoties ar vārtu guvumu.

Lai gan priekšā vien pirmā apļa pēdējā spēle, tā vien izskatās, ka "Bauska" jau piekto čempionātu pēc kārtas noslēgs februāra izskaņā, paliekot bez izslēgšanas turnīra spēlēm. Atsevišķās spēlēs demonstrējot pietiekami atzīstamu sniegumu, komanda joprojām tikusi pie tikai vienas uzvaras, to izcīnot pašā čempionāta ievadā, kam sekojuši jau astoņi zaudējumi pēc kārtas. Līdz ar to komanda jau par septiņiem punktiem atpaliek no astotās vietas, bet no septītās pozīcijas vienību šķir jau četru uzvaru tiesa. Komandai nav izdevies atrast līderi pēc tam, kad Toms Niedre aizbraucis krāt punktus Norvēģijas virslīgā. Dinārs Vaitaitis pārcēlies uz Ķekavu, bet Romualds Paulovičs, kurš gan šosezon bijis ļoti pieticīgs, karjeru turpina Lielbritānijā. TĀ rezultātā par līderiem statistikas ailītēs kļuvuši Pēteris Zeltiņš (6+7) un Gints Velmunskis (7+3), kuri gan rezultatīvāko spēlētāju sarakstos atrodas tālu no līderiem. Tāpat kā visa komanda kopumā. Kocēnos baušķenieki pēdējo reizi uzvarējuši 2010. gadā, pēc tam ciešot septiņas neveiksmes pēc kārtas un šo sēriju pārtraukt šovakar būs ļoti sarežģīts uzdevums.

"Lielvārde/FatPipe" – "Pārgauja" pulksten 19:00 Lielvārdē un Sportacentrs.com
Dienas pēdējā spēlē tiksies komandas, kas pēdējās sezonās parūpējušās par ļoti aizraujošām izslēgšanas spēļu sērijām. Pirms diviem gadiem "Lielvārde/FatPipe" bija pārāki pusfināla izšķirošajā mačā, bet pērn "Pārgauja" saldi revanšējās ceturtdaļfinālā, aizsūtot vienu no titulētākajām Latvijas florbola komandām priekšlaicīgās brīvdienās. Arī šosezon regulārajā sezonā pārliecinošāku sniegumu pašlaik demonstrē "Lielvārde/FatPipe", kuri var lepoties ar garāko uzvaru sēriju pašlaik, pēc zaudējuma sezonas ievadā, uzvarot jau astoņus mačus pēc kārtas. Tas viņiem ar 23 punktiem ļauj atrasties tabulas galvgalī. Stalbes komandai sekmes ir labākas kā pērn, kad ar milzu grūtībām izdevās izcīnīt astoto vietu, taču sniegums joprojām ir diezgan nestabils. Tabulā bronzas komanda pašlaik ar 16 punktiem atrodas piektajā vietā.

"Lielvārde/FatPipe" komandā ierasti rezultatīvākais ar 28 (13+15) punktiem ir Toms Akmeņlauks, kuram seko Juris Gribusts (13+7) un Niks Blumfelds (9+7). Viesu komandas rezultatīvākais spēlētājs Gvido Lauga ar30 (19+11) punktiem turpina cīnīties par sezonas rezultatīvākā spēlētāja godu, bet Olafs Zvīnis un Artūrs Jurševskis iekrājuši pa 18 rezultativitātes punktiem.