Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Autors: Ritvars Raits

"RTU/Inspecta" aptur "Ķekavu", "Lielvārde" atgūst līderes godu, "Rubene" turpina kā pēc grafika

"RTU/Inspecta" aptur "Ķekavu", "Lielvārde" atgūst līderes godu, "Rubene" turpina kā pēc grafika
Uzbrukumā dodas lielvārdietis Mihails Kostusevs
Foto: Ritvars Raits

Noslēgušās visas piecas šodien paredzētās Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgas spēles: "RTU/Inspecta" izcīnīja pirmo uzvaru trenera Normunda Zvejnieka vadībā, pagarinājumā ar 7:6 pārspējot "Ķekavu", ķekaviešu klupienu izmantoja "Lielvārde", kas savā laukumā ar 9:4 sakāva Cēsu "Lekringu" un atguva līderes godu, Kocēnu "Rubene", kurai uzvaras pilnīgi precīzi mijas ar zaudējumiem, ar 8:4 pieveica "Bausku", "Ulbroka/FS Masters" ar 9:4 izrēķinājās ar "Valmieru", bet SK "Pārgauja" pirmā uzvara viesos - ar 16:7 sagrauta tika sagrauta "Ķekavas Bulldogi".

Rīgas Olimpiskajā centrā šovakar spēkojās "RTU/Inspecta", kas divās pēdējās spēlēs bija piedzīvojusi zaudējumus, un čempionāta līdere "Ķekava", kas pēdējās astoņās spēlēs laukumu bija atstājusi kā uzvarētāja. Ne pirmo reizi apstiprinājās, ka ir spēles, kurās iepriekšējais statistikai nav nekādas nozīmes – jau 14.minūtē "RTU/Inspecta" bija izvirzījusies vadībā ar 5:1. Ķekavieši uzsāka pretinieku ķeršanu, kas viņiem samērā labi padevās – jau 37.minūtē pēc Ērika Akulova trāpīga metiena uz rezultāta tablo atkal bija neizšķirts – 6:6. lai arī līdz pamatlaika beigām bija samērā daudz laika, neviena no komandām pie vārtu guvuma vairs netika, bet pagarinājuma 2.minūtē varēja uzgavilēt rīdzinieki - Edžus Ceriņa piespēle atrada Edžu Bunku, kurš nekavējās to raidīt Ivara Dišereita sargāto vārtu tīklā – 7:6. Par labāko spēlētāju "RTU/Inspecta" rindās tika atzīts "gandrīz ideālais" Atis Blinds, kurš tāpat kā Oskars Fīrmanis guva divus vārtus, bet rezultatīvākais ar 3 (1+2) punktiem bija Jānis Jansons. "Ķekavas" labā Ēriks Akulovs guva 3 (2+1), Alvis Dāle – 3 (1+2) punktus, bet par labāko tika atzīts Gints Klēģers, kura kontā viens precīzs raidījums.

"RTU/Inspecta" rindās par labāko spēlētāju atzītais uzbrucējs Atis Blinds atzina, ka viņa komandu pēdējā laikā skārušas nopietnas pārmaiņas, tāpēc, protams, ir vajadzīgs laiks, lai florbolisti panāktu saprašanos laukumā un saspēlētos. Kā rāda notikumu attīstība, šis process notiek sekmīgi – Rīgas komanda nekādā gadījumā nav norakstāma, ja reiz spēj atņemt punktus Virslīgas līderiem. Runājot par spēli, A.Blinds uzsvēra, ka tā bijusi ļoti atklāta un asa, bet liels paldies mača tiesnešiem, kuro lieliski tikuši galā ar saviem pienākumiem. Arī viss turnīrs šosezon esot ārkārtīgi interesants, jo ir ļoti daudz neprognozējamu rezultātu. Rītdienas mačā pret Kocēnu "Rubeni" rīdzinieki noteikti mēģināšot pagarināt savu uzvaru sēriju.

"RTU/Inspecta" – "Ķekava" 7:6 (5:3, 1:3, 0:0, 1:0)

Metienu attiecība:
34:35 (13:11, 7:15, 12:9, 2:0)
Rezultatīvākie:
"RTU/Inspecta" – Jānis Jansons 3 (1+2), Oskars Fīrmanis 2 (2+0), Atis Blinds 2 (2+0), Edžus Ceriņš 2 (1+1), Miķelis Dravnieks 2 (0+2), Edžus Bunka 1 (1+0), Aleksandrs Mahortovs 1 (0+1), Kristians Lisovskis 1 (0+1).
"Ķekava" – Ēriks Akulovs 3 (2+1), Alvis Dāle 3 (1+2), Gunārs Klēģers 2 (0+2), Gints Timoško 1 (1+0), Jānis Peičs 1 (1+0), Gints Klēģers 1 (1+0), Jānis Belasovs 1 (0+1).

Lielvārdes novada sporta centrā pirmie varēja uzgavilēt mājinieku – 6.minūtē pēc skaista caurgājiena spēles rezultātu atklāja "Lielvārde" spēlējošais treneris Mihails Kostusevs – 1:0. Pēc pirmā perioda gan kaujiniecisks neizšķirts – 1:1. Līdzsvars uz rezultātu tablo arī otrā perioda vidu (2:2), bet tad lieliska ofensīva padevās mājiniekiem, kuri līdz otrajam pārtraukumam guva vēl piecus vārtus, kamēr "Lekrings" atbildēja ar tikai vienu precīzu raidījumu – 7:3. Pēdējā trešdaļā lielvārdieši vēl vairāk nostiprināja savu pārsvaru, kas viņiem ļāva uzvarēt ar 9:4. Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts Mihails Kostusevs, kurš guva četrus vārtus un divas reizes rezultatīvi asistēja. Pa 3 (2+1) punktiem guva Juris Gribusts un Toms Akmeņlauks. Viesu sastāvā rezultatīvākais bija Toms Rīsmanis, kura kontā divi gūti vārti, bet par labāko spēlētāju tika atzīts vārtsargs Normunds Krūmiņš, kurš vēl pērn spēlēja Lielvārdē.

"Lielvārdes" spēlējošais treneris Mihails Kostusevs, analizējot aizvadīto spēli, teica: "Pirmajā periodā "Lekrings" ļoti daudz un bīstami uzbruka mūsu vārtiem, taču šo spiedienu mēs izturējām. 2. un 3.periodā Lielvārdes komanda sāka spēlēt savu spēli, un tas deva rezultātu. Bez tam mums izdevās izmantot rupjas pretinieku kļūdas. Jāsaka, ka šodien "Lielvārde" uzvarēt gribēja vairāk nekā mūsu pretinieki. Lieliski mūsu komandas vārtos šodien darbojās Armands Puķītis, kurš arī bija viens no galvenajiem uzvaras kaldinātājiem. Liels paldies arī "Lielvārdes" līdzjutējiem, kuri mūs atbalstīja ik brīdi, kad tas bija visvairāk nepieciešams!"

"Lielvārde" – "Lekrings" 9:4 (1:1, 6:2, 2:1)

Metienu attiecība:
33:38 (8:13, 15:14, 10:11)
Rezultatīvākie:
"Lielvārde" – Mihails Kostusevs 6 (4+2), Juris Gribusts 3 (2+1), Toms Akmeņlauks 3 (2+1), Aivis Kusiņš 2 (1+1), Artūrs Skadiņš 2 (0+2).
"Lekrings" – Toms Rīsmanis 2 (2+0), Mārtiņš Rajeckis 1 (1+0), Andris Rajeckis 1 (1+0), Andris Malkavs 1 (0+1), Kaspars Bernāts 1 (0+1), Artūrs Jurševskis 1 (0+1).

Savā iepriekšējā spēlē "Rubene" viesos ar 4:5 pēcspēles metienos piekāpās "Valmierai", tāpēc vismaz teorētiski šodien Kocēnu sporta namā bija jāizcīna uzvara. Kocēnieši teoriju praksē īstenoja samērā pārliecinoši – pēc pirmā perioda 3:1, pēc otrā – 6:3, bet, skanot finālsvilpei – 8:4. Uzvarētāju labā 4 (2+2) punktus guva Reinis Mirkšs, ar 3 (2+1) punktiem izcēlās Andris Jēkabsons, bet par labāko spēlētāju tika atzīts vārtsargs Āris Aldiņš, kurš atvairīja 30 no 34 pretinieku metieniem. Baušķenieku sastāvā rezultatīvākais ar 2 (0+2) punktiem bija Ģirts Laugalis, kuram arī labākā spēlētāja gods.

"Rubenes" galvenais treneris Ainārs Zelčs pēc uzvarēts spēles uzteica savas komandas otro maiņu, kura guvusi sešus no astoņiem kocēniešu vārtiem, laukumā pašaizliedzīgi cīnoties par katru tā centimetru. Ļoti labu spēli aizvadījis arī "Rubenes" vārtsargs Āris Aldiņš. Jautāts vai nākamajā mačā, kas notiks jau rīt Kocēnos pret "RTU/Inspecta" netiks piedzīvots zaudējums, Zelčs solīja, ka kocēnieši sakodīs zobus, bet izdarīs visu, lai neparādītos virsraksti, ka "Rubene" turpina spēlēt kā pēc grafika, piedzīvojot zaudējumu...

"Rubene" – FK "Bauska" 8:4 (3:1, 3:2, 2:1)

Metienu attiecība:
45:34 (13:10, 13:12, 19:12)
Rezultatīvākie:
"Rubene" – Reinis Mirkšs 4 (2+2), Andris Jēkabsons 3 (2+1), Ritvars Bērziņš 1 (1+0), Mārtiņš Larinovs 1 (1+0), Toms Kirmužs 1 (1+0), Mārtiņš Zelčs 1 (1+0), Ivars Jēkabsons 1 (0+1), Lauris Niezers 1 (0+1).
FK "Bauska" – Ģirts Laugalis 2 (0+2), Edgars Liepa 1 (1+0), Toms Niedre 1 (1+0), Gints Velmunskis 1 (1+0), Pēteris Zeltiņš 1 (1+0).

Ulbrokas sporta kompleksā notikušajā mačā mājinieki jau pirmajā periodā uzskatāmi nodemonstrēja, "kurš te ir saimnieks" – 5:2. Pēc otrā perioda 7:3 "Ulbroka/FS Masters" labā, bet visā spēlē ulbrokieši uzvarēja ar 9:4. Par labāko spēlētāju Ulbrokas komandā tika atzīts vārtsargs Indriķis Siliņš, bet rezultatīvākais ar 4 (2+2) punktiem bija Kārlis Bulāns. Tikai par vienu punktu no viņa atpalika "Ulbroka/FS Masters" spēlējošais treneris Ainārs Juškēvičs, kuram šoreiz 3 (2+1) punkti. "Valmieras" sastāvā rezultatīvākais ar diviem gūtiem vārtiem bija Ronalds Arājs, bet par labāko spēlētāju atzina Gati Liepiņu, kura kontā viens precīzs raidījums.

"Ulbroka/FS Masters" jaunieguvums Pēteris Freimanis atklāja, ka komanda pirms mača ar valmieriešiem ļoti labi noskaņojusies spēlei – tas atspoguļojās laukumā – pretiniekiem šoreiz nebija praktiski nekādu izredžu uz panākumu. Pats Freimanis savā jaunajā komandā iejuties labi, spēlējis vienā maiņā ar Aināru Juškēviču un Kristu Pauloviču. Protams, vēl jāatgūst sportiskā forma, jo, kā atcerējās Freimanis, spēlējis viņš nebija jau deviņus mēnešus – kopš izslēgšanas spēlēm, kad viņa toreizējā komanda "Latgranula/Līgatne" spēkojās tieši ar ulbrokiešiem.

"Ulbroka/FS Masters" – "Valmiera" 9:4 (5:2, 2:1, 2:1)

Metienu attiecība:
34:24 (17:7, 6:7, 11:10)
Rezultatīvākie:
"Ulbroka/FS Masters" – Kārlis Bulāns 4 (2+2), Ainārs Juškēvičs 3 (2+1), Pēteris Freimanis 2 (1+1), Kaspars Šķēls 2 (1+1), Krists Paulovičs 2 (1+1), Krišjānis Zeps 2 (0+2), Dāvis Šmitiņš 1 (1+0), Dmitrijs Dmitrijevs 1 (1+0), Edgars Zeidlers 1 (0+1).
"Valmiera" – Ronalds Arājs 2 (2+0), Gatis Liepiņš 1 (1+0), Matīss Kligins 1 (1+0), Dāgs Rozenbahs 1 (0+1), Kārlis Dedumietis 1 (0+1).

Ķekavas sporta namā notikušajās spēlē 14.minūtē laukuma saimnieki zaudēja minimāli – tikai ar 2:3. Tomēr jau līdz pirmajām pārtraukuma SK "Pārgauja" guva vēl četrus vārtus, nodrošinot sev komfortabli pārsvaru – 7:2. Lai arī "Ķekavas Bulldogi" šovakar aizvadīja vienu no savām rezultatīvākajām spēlēm Virslīgā, katrā trešdaļā gūstot par 2 – 3 vārtiem, stalbieši acīmredzami spēlēja pēc principa - "metiet, cik gribat – mēs tāpat iemetīsim vairāk". Pēc otrā perioda viesi atradās vadībā ar 11:4, bet visā spēlē uzvarēja ar 16:7. Par labāko spēlētāju SK "Pārgauja" sastāvā tika atzīts Gvido Lauga, kurš kopā ar Lauri Ābolu bija rezultatīvākie – pa 6 (4+2) punktiem. 5 (3+2) punkti Gata Grāveļa kontā. Par "Ķekavas Bulldogu" labāko spēlētāju tika atzīts Oskars Eglītis, kuram 4 (3+1) punkti, ar 3 (2+1) punktiem izcēlās Henrijs Uzraugs.

SK "Pārgauja" galvenais treneris Ilvars Balodis pēc uzvaras pār Virslīgas pastarīšiem bija ļoti paškritisks, teikdams, ka viņa vadītā komanda šo spēli aizvadījusi uz "3 ar +" (pēc vecās sistēmas). Ar aizsardzības līniju stalbiešiem ir nopietnas problēmas – pēc statistikas datiem tā ir viena no vājākajām visā Virslīgā. Pozitīvi ir tas, ka pret ķekaviešiem laukumā tikuši un uzspēlējuši visi "Pārgaujas" florbolisti, tomēr vairāk būtu jāpacenšas arī aizsardzībā...

"Ķekavas Bulldogi" – SK "Pārgauja" 7:16 (2:7, 2:4, 3:5)

Metienu attiecība:
33:64 (12:28, 11:15, 10:21)
Rezultatīvākie:
"Ķekavas Bulldogi" – Oskars Eglītis 4 (3+1), Henrijs Uzraugs 3 (2+1), Uģis Savickis 2 (0+2), Kristaps Logins 1 (1+0), Intars Labsvārds 1 (1+0).
SK "Pārgauja" – Lauris Ābols 6 (4+2), Gvido Lauga 6 (4+2), Gatis Grāvelis 5 (3+2), Ivo Balodis 3 (0+3), Edijs Vents 2 (1+1), Mārtiņš Šķesteris 2 (0+2), Gatis Gailis 1 (1+0), Aivis Ādminis 1 (1+0), Atvars Kalniņš 1 (1+0), Dainis Ozoliņš 1 (1+0), Matīss Klaviniuss 1 (0+1).

Izmantotie resursi:
floorball.lv


, 2012-11-24 21:35, pirms 11 gadiem
Es par Lekrings
Bet viņi mani pievīla
Aiziet Lekring aizet !!!!!
Aiziet Ingus Laiviņ !!!!!
Liepājas FK "Kurši". Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
3

Liepājas FK "Kurši" sper soli ELVI līgas virzienā

Šovakar Liepājas Olimpiskajā centrā startēja pārspēļu sērija par tiesībām nākamajā sezonā spēlēt ELVI florbola līgā vīriešiem starp 1. līgas čempioni FK "Kurši" un Virslīgas desmito spēcīgāko komandu "Bauska". Sērijā līdz vienas komandas divām uzvarām vadībā ar 1:0 izvirzījās liepājnieki, kas savā laukumā baušķeniekus pieveica ar 5:3. Divus vārtus uzvarētāju labā guva Patriks Bliska.
"Masters"/"Ulbroka" florbolisti. Foto: LFS
9

"Masters"/"Ulbroka" florbolisti trešo reizi kļūst par Latvijas čempioniem

LETA. "Masters"/"Ulbroka" florbolisti sestdien Rīgā kļuva par "Elvi Florbola līgas" vīriešu turnīra uzvarētājiem. "Masters"/"Ulbroka" finālā ar 6:2 (2:1, 1:1, 3:0) pieveica Talsu NSS/"Krauzers", trešo reizi izcīnot čempionu titulu. Finālspēli "Arēnā Rīga" vēroja 4517 skatītāju.
"Lekringa" spēlētājs Edgars Puriņš. Foto: LFS
4

"Lekrings" grauj un izcīna Latvijas čempionāta bronzas medaļas

LETA. Cēsu "Lekrings" sestdien Rīgā uzvarēja cīņā par "Elvi Florbola līgas" vīriešu turnīra bronzas medaļām. "Lekrings" ar 8:1 (2:0, 1:1, 5:0) sagrāva "Valmieru"/"Betsafe".