Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Autors: Ritvars Raits

"Rubene" uzvar "Pārgauju" un kļūst par līderi

"Rubene" uzvar "Pārgauju" un kļūst par līderi
Kocēnu "Rubene"
Foto: Raivo Sarelainens, floorball.lv

Par ELVI florbola līgas vīriešiem vienīgo līderi kļuvusi Kocēnu "Rubene", kas šodien savā laukumā ar 6:3 pārspēja Stalbes "Pārgauju". Vēl viena komanda, kura nav izjutusi zaudējuma rūgtumu, ir "Bauska", kas šovakar svinēja otro uzvaru, viesos ar 7:1 sakaujot "Ogres Vilkus".

"Lielvārde/Fat Pipe" rāda raksturu Tartu - atspēlējas un uzvar

Latvijas vicečempione "Lielvārde/Fat Pipe" tikai vakar vakarā izcīnīja savu šosezon pirmo uzvaru, ne bez grūtībām ar 8:5 pārspējot Liepājas komanda "Kurši/Ekovalis", bet jau šorīt agri no rīta lielvārdiešiem bija jādodas uz Tartu, lai tur krustotu nūjas ar Igaunijas čempionvienību "EMU SK". Arī igauņi vakar aizvadīja spēli un pirmo uzvaru, savā laukumā ar 10:6 pārspējot "Ogres Vilkus". Tālais ceļš darīja savu - pēc pirmā perioda Lielvārdes komanda bija nonākusi iedzinējos ar 0:2, pa golam iemeta Svens Ūe un ELVI līgas rezultatīvākais spēlētājs Pāvels Semjonovs. Spēles vidū "EMU SK" bija panākusi jau 3:0 savā labā. Tikai 32. minūtē pirmos vārtus guva "Lielvārde/Fat Pipe" - 1:3, ar precīzu metienu izcēlās Rūdis Žukelis. Pēdējo periodu lieliski sāka lielvārdieši, kuri iemeta trīs vārtus pēc kārtas, izvirzoties vadībā ar 4:3. Igauņi gan vēl nebija padevušies - laukuma saimnieki atbildēja ar diviem goliem, divas minūtes un 16 sekundes pirms pamatlaika beigām atgūstot vadību - 5:4. Tomēr latviešiem šī laika bija pietiekami, lai izdarītu teju neiespējamo - 59. minūtē Sandris Virsnītis atjaunoja neizšķirtu (5:5), bet 12 sekundes pirms pamatlaika beigām "Lielvārdei/Fat Pipe" radās iespēja izpildīt soda metienu, ko teicami izmantoja Toms Akmeņlauks - uzvara ar 6:5.

Par labāko starp lielvārdiešiem atzina Sandri Virsnīti, kurš ar 3 (2+1) punktiem bija rezultatīvākais. Pa 2 (1+1) punktiem guva Rūdis Žukelis un Toms Akmeņlauks. Labākā spēlētāja balvu "EMU SK" rindās saņēma Pāvels Semjonovs, kurš piedalījās visu piecu savas komandas vārtu guvumos - 5 (2+3) punkti. Semjonovs ar 14 (7+7) punktiem nostiprinājies turnīra rezultatīvāko spēlētāju saraksta galvgalī. 3 (2+1) punktus sakrāja viņa komandas biedrs Svens Ūe.

"EMU SK" - "Lielvārde/Fat Pipe" 5:6 (2:0, 1:1, 2:5)
Rezultatīvākie:
"EMU SK" - Pāvels Semjonovs 5 (2+3), Svens Ūe 3 (2+1), Aleksandrs Avtušenko 1 (1+0), Aleksandrs Petrovs 1 (0+1).
"Lielvārde/Fat Pipe" - Sandris Virsnītis 3 (2+1), Rūdis Žukelis 2 (1+1), Toms Akmeņlauks 2 (1+1), Niks Blumfelds 1 (1+0), Sandis Mihailovskis 1 (1+0), Antons Žuks 1 (0+1), Atis Blinds 1 (0+1).

"Talsu NSS/Krauzers" pagarinājumā pārspēj "Ķekavu"

"Talsu NSS/Krauzers" jauno sezonu sāka ar uzvaru Liepājā, kur tikai papildlaikā ar 5:4 tika pārspēta komanda "Kurši/Ekovalis", bet vakar savā laukumā talsinieki bija bezspēcīgi pret Stalbes "Pārgaujas" ofensīvu (4:10). "Ķekava" sezonas ievadā bija piedzīvojusi divus zaudējumus, lai gan vakar savā laukumā lika nopietni panervozēt čempionei "Betsafe/Ulbroka", kam piekāpās tikai ar 2:3. Šodien abas komandas nūjas krustoja Talsos, bet pirmajā periodā pie vārtu guvuma netika neviena no tām. Rezultāts tika atklāts tikai 30. minūtē, kad ar precīzu metienu izcēlās Talsinieks Oskars Bergmanis - 1:0. 38. minūtē ķekavietis Klāvs Jansons atjaunoja neizšķirtu (1:1), bet pēdējā trešdaļā abi vārtsargi atkal nebija pārspējami - 1:1. Pagarinājuma pēdējā minūtē Toma Bitmaņa piespēli uzvaras vārtu guvumā pārvērta Krišs Treimanis - "Talsu NSS/Krauzers" pārspēja savus viesus ar 2:1, turnīra tabulā ierakstot divus punktus.

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju komandā saņēma vārtsargs Valters Kasjaņenko, kurš atvairīja 26 no 27 pretinieku metieniem. Par labāko starp ķekaviešiem atzina Edžu Bunku, kurš ar rezultativitāti šoreiz gan neizcēlās.

"Talsu NSS/Krauzers" - "Ķekava" 2:1 ET (0:0, 1:1, 0:0, 1:0)
Metienu attiecība:
36:27 (10:5, 9:12, 13:9, 4:1)
Rezultatīvākie:
"Talsu NSS/Krauzers" - Oskars Bergmais 1 (1+0), Krišs Treimanis 1 (1+0), Toms Bitmanis 1 (0+1), Viesturs Mārtiņš Rubenis 1 (0+1).
"Ķekava" - Klāvs Jansons 1 (1+0), Ēriks Akulovs 1 (0+1).

"Rubene" aptur "Pārgauju"

Kā Kocēnu "Rubene", tā arī Stalbes "Pārgauja" jauno sezonu bija sākušas ar divām uzvarām katra, bet šodien abas satikās Kocēnu sporta namā, lai noskaidrotu savstarpējās attiecības. Pirmajā periodā tika gūti tikai vieni vārti - 3. minūtē rezultātu atklāja kocēnietis Matīss Celms (1:0). Otrās trešdaļas pirmajās četrās minūtēs vadības grožus pārņēma stalbieši, kuru labā pa golam iemeta Emīls Eglītis un Edmunds Zandersons (2:1). Līdz otrajam pārtraukuma laukuma saimnieki atbildēja ar trim vārtu guvumiem, kas viņiem ļāva izvirzīties vadībā ar 4:2. Pēdējā periodā "Rubene" vienubrīd bija ieguvusi pat četru vārtu pārsvaru (6:2), bet finālsvilpe vēstīja par Kocēnu komandas uzvaru ar 6:3.

Par labāko starp uzvarētājiem atzina Dāvi Zēmeli, kurš šajā mačā izcēlās ar trim rezultatīvām piespēlēm. Viņa komandas biedra Reiņa Mirkša kontā "hat-trick", bet 2 (1+1) punkti Ivaram Jēkabsonam. Labākā spēlētāja balvu "Pārgaujas" rindās saņēma pirmo vārtu autors Emīls Eglītis. Pēc šīs spēles Kocēnu "Rubene" ar deviņiem punktiem kļuva par turnīra tabulas vienīgo līderi.

"Rubene" - "SK Pārgauja" 6:3 (1:0, 3:2, 2:1)
Metienu attiecība:
21:23 (6:6, 6:9, 10:8)
Rezultatīvākie:
"Rubene" - Reinis Mirkšs 3 (3+0), Dāvis Zēmelis 3 (0+3), Ivars Jēkabsons 2 (1+1), Gatis Akūlovs 1 (1+0), Matīss Celms 1 (1+0), Atis Stepāns 1 (0+1).
"SK Pārgauja" - Edmunds Zandersons 1 (1+0), Edijs Vents 1 (1+0), Emīls Eglītis 1 (1+0), Oskars Balodis 1 (0+1), Kristers Jansons 1 (0+1), Miķelis Koknesis Roops 1 (0+1).

"Valmiera" sagādā pirmo zaudējumu čempioniem

Šodien čempione "Betsafe/Ulbroka" ar divās spēlēs izcīnītām divām uzvarām ieradās ciemos pie FBK "Valmiera", kas aizvakar savā laukumā ļoti negaidīti ar 4:6 atzina "Bauskas" pārākumu. Pret favorītiem valmierieši nospēlēja daudz atbildīgāk, jau pirmajā periodā pēc Matīsa Salmiņa metiena izvirzoties vadībā ar 1:0. Otrajā trešdaļā ulbrokieši, pateicoties Kaspara Šķēla metienam, realizēja skaitlisko vairākumu, atjaunojot neizšķirtu rezultātu - 1:1. Pēdējā perioda sākumā "Betsafe/Ulbrokai" vajadzēja tikai sešas sekundes, lai pēc Jura Gribusta raidījuma pirmo reizi izvirzītos vadībā - 2:1. Valmieriešus gan tas nesalauza - perioda vidū viņi īsā laika sprīdī iemeta divus vārtus, atgūstot vadības grožus (3:2). Trīs minūtes pirms pamatlaika beigām rezultāts vēl bija neizšķirts (3:3), bet tad Arnija Kuratņika piespēli lietderīgi izmantoja Krišs Lužinskis, gūstot Valmieras komandas labā uzvaras vārtus - 4:3.

Par labāko starp valmieriešiem atzina pirmo vārtu autoru Matīsu Salmiņu, bet rezultatīvākais ar 2 (1+1) punktiem bija Arnijs Kuratņiks. Ulbrokas komandas labā 2 (1+1) punktus guva Kaspars Šķēls, bet labākā spēlētāja balvu saņēma vārtsargs Emīls Ērglis, kurš atvairīja 14 no 18 pretinieku metieniem.

FBK "Valmiera" - "Betsafe/Ulbroka" 4:3 (1:0, 0:1, 3:2)
Metienu attiecība:
18:24 (4:8, 5:8, 9:8)
Rezultatīvākie:
FBK "Valmiera" - Arnijs Kuratņiks 2 (1+1), Krišs Lužinskis 1 (1+0), Lauris Alvis Stiprais 1 (1+0), Matīss Salmiņš 1 (1+0), Aigars Belasovs 1 (0+1), Gatis Liepiņš 1 (0+1).
"Betsafe/Ulbroka" - Kaspars Šķēls 2 (1+1), Kārlis Bulāns 1 (1+0), Juris Gribusts 1 (1+0), Krišjānis Zeps 1 (0+1), Edžus Ceriņš 1 (0+1).

"Bauska" otro uzvaru gūst pār debitantiem ogrēniešiem

"Ogres Vilki", kas tikai pagājušajā nedēļā debitēja ELVI florbola līgā, pirms šīvakara mača jau bija aizvadījusi divas spēles, abās piedzīvojot zaudējumu. Toties šīsdienas mačs bija pirmais savā laukumā "Bauskas" kontā bija tikai viens mačs, toties tajā tika izcīnīta uzvara, aizvakar viesos ar 6:4 pārsteidzot "Valmieru". Spēle sākās ar ogrēniešu ofensīvu, tomēr viesu aizsardzība izturēja. Turpinājumā ogrēnieši sāka pelnīt noraidījumus, bet viesi tos manīgi izmantoja - 5. minūtē rezultātu atklāja Edgars Lujāns (1:0), bet 13. minūtē viņš Bauskas komandas pārsvaru jau dubultoja - 2:0. Perioda izskaņā iespēju spēlēt skaitliskajā vairākumā ieguva Ogres komanda - 17. minūtē Stefans Roberts Dimza beidzot pārspēja "Bauskas" vārtsargu - 1:2. Otrajā periodā vārtus guva tikai viesi. Sevišķi neveiksmīga "Ogres Vilkiem" bija 35. minūte, kuras laikā pretinieki iemeta trīs golus pēc kārtas - 6:1. Pēdējā trešdaļā aktīvāk uzbruka laukuma saimnieki, bet vienīgos vārtus iemeta baušķenieki, kuri varēja svinēt otro uzvaru divās spēlēs - 7:1.

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma Toms Niedre, kura kontā 3 (2+1) punkti. Tieši tikpat punktu arī Justam Baltmanim, bet Edgars Lujāns izcēlās ar diviem goliem. Par labāko starp ogrēniešiem atzina vārtsargu Edgaru Engelbergu, kurš atvairīja 22 no 29 pretinieku metieniem.

FK "Ogres Vilki" - "Bauska" 1:7 (1:2, 0:4, 0:1)
Metienu attiecība:
20:29 (8:8, 3:15, 9:6)
Rezultatīvākie:
FK "Ogres Vilki" - Stefans Roberts Dimza 1 (1+0), Toms Rislings 1 (0+1).
"Bauska" - Toms Niedre 3 (2+1), Justs Baltmanis 3 (2+1), Edgars Lujāns 2 (2+0), Māris Akmentiņš 2 (0+2), Artūrs Dulbe 1 (1+0), Romualds Paulovičs 1 (0+1).

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...


Toms Akmeņlauks ar komandu un faniem, foto: Monta Učelniece (FK Talsi)

Akmeņlauks sasniedz 1000 punktus, neizslēdz iespēju paspēkoties par Blinda rekordu

Svētdien vakarā tiekot pie divām piespēlēm Cēsīs, “Talsu NSS/Krauzers” komandas kapteinis ne vien sekmēja savas komandas pārliecinošu 10:2 uzvaru, bet arī kļuva vien par sesto spēlētāju līgas vēsturē, kurš iekrājis 1000 rezultativitātes punktus.
"FS Masters/Ulbroka" galvenais treneris Andris Pīlups un uzbrukuma līderis Rolands Kovaļevskis, foto: Floorball.lv

Arī “Masters” spēj pārliecinoši revanšēties

“FS Masters/Ulbroka” komanda Elvi florbola virslīgas pusfināla ceturtajā mačā izbraukumā komfortabli ar rezultātu 7:3 apspēlēja “FBK Valmiera/Betsafe”, tādējādi sērijā izvirzoties vadībā ar rezultātu 3:1 un nākamajā nedēļas nogalē savās mājās varēs nodrošināt vietu lielajā finālā.
"Talsu NSS/Krauzers" šoreiz bija neapturami, foto: Oskars Sidra (FK Talsi)

“Krauzers” grauj un nonāk uzvaras attālumā no fināla

Elvi vīriešu florbola virslīgas lielajam Superfinālam platu soli tuvāk spēruši “Talsu NSS/Krauzers”, kas šovakar izbraukuma mačā ar 10:2 sagrāva Cēsu “Lekringu”, tādējādi sērijā līdz četrām uzvarām panākot 3:1 vadību.