Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Kurzemes klubi centīsies tikt pie otrajiem panākumiem

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Kurzemes klubi centīsies tikt pie otrajiem panākumiem
Klāvs Jansons spēlē pret "Talsi/Irlava"
Foto: PPB photo

Elvi florbola līgā šodien paredzētas divas spēles un abās pie otrajiem panākumiem sezonā centīsies tikt Kurzemes komandas - "Talsi/Irlava" savā laukumā uzņems "Rockets" florbolistus, kuriem šī būs pirmā sezonas spēle. Savukārt Liepājas "Kurši" aizvadīs savu otro maču izbraukumā, šoreiz viesojoties Ķekavā.

"Talsi/Irlava" – "Rockets"
24.septembrī, 18:00 Talsos

Kā pirmspēdējie jauno sezonu uzsāks Rīgas "Rockets" komandas pārstāvji, kas viesos tiksies ar "Talsi/Irlava" florbolistiem. Florbola pazinēji pērnā gada vicečempionu novērtējumā izteikušies ļoti plašā diapazonā – vieni domā, ka komanda arī šosezon varētu cīnīties ne vien par medaļām, bet pat čempionu titulu. Tajā pašā laikā ir arī tādi, kas paredz izmisīgu cīņu vien par to, lai sezona neapraujas jau pēc regulārās sezonas. Lai vai kā, jācer, ka nepiepildīsies pesimistiskāko izteiktie minējumi, ka finansiālu iemeslu dēļ "Rockets" sezonas beigas nemaz nesagaidīs.

Salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, "Rockets" komandu atstājuši daudzi vadošo lomu spēlētāji – Gvido Lauga, Juris Gribusts, Andris Blumbahs, Henrijs Uzraugs, Oskars Fīrmanis, īsi pirms sezonas sākuma arī vārtsargs Andis Blinds. Tā rezultātā pašreizējā pieteikumā komandā ir vien 13 spēlētāji jeb nedaudz vairāk kā divas maiņas. Kluba vadība turpina strādāt un pastiprinājums neizpaliks. Jautājums ir par kvalitāti.

Tikmēr "Talsi/Irlava", kas arī starpsezonu periodā piedzīvojuši pamatīgas izmaiņas, jauno sezonu jau ir iesākuši un, kas vēl svarīgāk, iesākuši ar uzvaru un trim punktiem turnīra tabulā, viesos ar rezultātu 8:4 apspēlējot "Ķekavu. Talsiniekus favorītu pulkam neviens nepieskaita, bet šie punkti bija vērtīgi cīņā par ceturtdaļfinālu. Iespējams, pateicīgs ir spēļu kalendārs, ka jau nākamajā kārtā jātiekas ar "Rockets", kuri pašlaik noteikti nebūs formas virsotnē, lai gan gribēs pierādīt, ka ar viņiem nerēķināties nevar. Kurzemniekiem Ķekavā sevišķi izcelt vajadzētu Krišu Treimani (3+1) un pieredzējušo Normundu Jansonu, kā arī Kārli Švampi, kura pārliecinošais sniegums lielā mērā sekmēja panākumu. Ne velti Švampe pēc pirmās nedēļas ar 87.88% atvairīto metienu ieņem pirmo vietu šajā rādītājā starp visiem līgas vārtsargiem, kuri devušies laukumā.

Ja uzskatām, ka "Talsi/Irlava" ir "Talsu/Krauzers" mantinieki, bet "Rockets" turpina "Mogo-RTU/Rockets" vēsturi, tad abi klubi Latvijas čempionātā sacentušies 16 reizes, 12 gadījumos uzvaras svinot galvaspilsētas klubam, kurzemniekiem atvēlot trīs panākumus. Tomēr Talsos "studentiem" nebūt ne tik viegli nav klājies, jo no astoņiem mačiem trijos ir nācies atzīt mājinieku pārākumu. Pērn Rīgā "raķetes" bija pārākas ar 9:5 (3:2, 3:0, 3:3), bet Talsos uzvara nāca grūtā cīņā ar 6:5 (1:0, 2:0, 3:5).

"Ķekava" – "Kurši"
24.septembrī, 19:00 Ķekavā
Dienas otrajā spēlē savā starpā tiksies "Ķekava" un Liepājas "Kurši". Jau pēc sezonas pirmās spēles "Ķekava", neskatoties uz pastiprinājumiem, turnīra tabulā nonākusi pirmspēdējā vietā jeb pozīcijās, kur tā atradusies teju vienmēr kopš spēlē spēcīgāko sabiedrībā. Sezonas atklāšanas mačā "Ķekava" savā laukumā ar rezultātu 4:8 piekāpās "Talsi/Irlava" florbolistiem, kuriem lielisku sniegumu nodemonstrēja vārtsargs Kārlis Švampe. Ķekavas komandai izcēlās brāļi Matīss un Klāvs Jansoni, no kuriem daudz būs atkarīgs arī mačā pret otru Kurzemes komandu.

Tikmēr Liepājas "Kurši" trešajā trešdaļā nepilnu divu minūšu laikā guva četrus vārtus, pirmajā kārtā izcīnot uzvaru Rīgā pret FK "Rīga", lai gan spēles izskaņā pašu paviršību dēļ gandrīz nācās samaksāt ar punktu zaudējumu. Pa trim punktiem uzvarētāju rindās savāca gana pieredzējušie Miķelis Krūms un Mihails Kostusevs, bet potenciālais līderis Rolands Kovaļevskis Rīgā palika sausā un vēl ir pirmo punktu gaidās.

Latvijas čempionātā abas komandas savā starpā tikušās astoņas reizes un septiņos gadījumos triumfējuši Liepājas florbolisti. Tomēr pēdējā viesošanās reizē Ķekavā viņi cietuši vienīgo zaudējumu, pērnā gada oktobrī atzīstot sāncenšu pārākumu papildlaikā ar rezultātu 9:10 (6:2, 2:2, 1:5, 0:1). Kā redzams, liepājnieki pagalam neveiksmīgi nospēlēja cīņas trešo periodu, kas problēmas sagādāja arī šīs sezonas pirmajā mačā. Atbildes mačā savā laukumā liepājnieki vaļības nepieļāva, apspēlēt konkurentus ar rezultātu 10:2 (3:0, 4:1, 4:1).

Turnīra ievadā "Ķekava" nodemonstrēja labu sniegumu skaitliskajā mazākumā, izturot visus trīs noraidījumus, šajā rādītājā pašlaik ieņemot pirmo vietu līgā. Neskatoties uz kopumā blāvajiem rezultātiem, šis spēles komponents atzīstamā līmenī bija arī pērn, kad ķekavniekiem bija trešais labākais rādītājs vairākumu neitralizācijā. Tajā pašā laikā liepājnieki, kuriem pērn bija otrais labākais vairākums, Rīgā neizmantoja nevienu no savām divām vairākuma iespējām. Vēl vairāk – "Kurši" ir viena no trim komandām, kas šosezon pamanījusies ielaist vārtus, spēlējot skaitliskajā vairākumā.