Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Autors: Dāvis Dedumets

"Lekringam" iespēja nostiprināt pozīcijas

"Lekringam" iespēja nostiprināt pozīcijas
Talsu florbola audzēkņi, vārtsargs Markuss Plūdums un Krišs Treimanis (#37) kļuvuši par vērtīgu papildinājumu Cēsu vienībai
Foto: Lekrings.lv

Elvi vīriešu florbola līgā šovakar tiks aizvadītas divas cīņas Vienā no tām tabulas vidusdaļas komanda no Talsiem viesosies Cēsīs, savukārt citā mačā turpat vidū esošie Stalbes florbolisti dosies pie sarežģītā situācijā nonākušajiem "Ķekavas" spēlētājiem.

"Ķekava" – "Pārgauja" pulksten 20:00 Ķekavā

Ķekavas vienība bija uzņēmusi pietiekami solīdu formu, kad uzvaras mijās ar zaudējumiem. Ar tādu sniegumu varētu būt pietiekami, domājot par astoto vietu turnīra tabulā. Taču tad tika zaudēts Liepājā, pret kuriem divās spēlēs šosezon izdevās iemest tikai vienus vārtus. Tomēr daudz sāpīgāks var izrādīties tikai viens punkts plānoto trīs vienā pēdējā spēlē Ogrē, kad tika zaudēts papildlaikā ar 2:3. Par labāko komandas spēlētāju atzina vārtsargu Robertu Blumbergu, kuram 22 atvairīti metieni. No laukuma spēlētājiem neviens neguva vairāk par vienu punktu, bet komandas sezonas līderi Kristaps Laugalis (9+14) un Artūrs Narogs (14+3) palika bez punktu guvumiem. Pēc zaudējumiem pēdējās divās spēlēs Ķekavas komanda ar 20 punktiem 16 mačos joprojām atrodas desmitajā vietā, taču astotnieks ir jau piecu punktu attālumā. Jāsaka gan, ka "Ķekavas" florbolistiem ir viena spēle rezervē, līdz ar to par astotnieku vēl ir iespējams sacensties.

Ne tajā labākajā sportiskajā formā ir arī Stalbes "Pārgauja", kas zaudējusi pēdējās divas spēles kā rezultātā bijušie turnīra līderi ar 30 punktiem 16 spēlēs atkāpušies uz piekto vietu no līderiem atpaliekot jau par desmit punktiem. Komanda zaudējusi divas pēdējās nominālās mājas spēles, "Rubenei" gan piekāpjoties Kocēnu sporta namā. Pēdējā cīņā Stalbē ar 4:10 tika zaudēts "Irlava/Avant", kurus pirmajā aplī viesos izdevās apspēlēt ar identisku rezultātu. Šajā mačā vidzemnieki aizvadīja vāju pirmo periodu, nonākot iedzinējos ar četru vārtu deficītu, tā arī nespējot reāli paspēkoties par punktiem šajā mačā. Vienīgais, kas guva vairāk par vienu punktu (1+1) bija Lauris Ābols, kurš ar 36 (21+15) punktiem ir komandas rezultatīvākais spēlētājs. Par labāko spēlētāju atzina vienu piespēli izdarījušo Oskaru Balodi. Sezonā otrs rezultatīvākais ar 31 (16+15) punktu ir Artūrs Jurševskis.

Abām komandām šī būs sezonas pirmā savstarpējā cīņa, jo pirmā apļa spēle pārcelta uz 8. februāri. Mačam jau pirms laba laika bija jānotiek Kocēnu sporta namā, taču toreiz cīņu nācās atcelt elektrības padeves trūkuma dēļ.

"Lekrings" – "Talsu NSS/Krauzers" pulksten 20:30 Cēsīs

Lai arī cēsnieki ik pa laikam kādā spēlē paklūp, pēdējās sešās spēlēs izcīnītas piecas uzvaras, kas "Lekringam" cīņā par uzvaru regulārajā sezonā ļauj būt pašiem savas laimes kalējiem. Pašlaik komanda ar 40 punktiem 17 spēlēs ir pirmajā vietā, par četriem punktiem apsteidzot tuvākos sekotājus, līdz ar to viņiem rezervē ir vienas neveiksmes iespēja. Pēdējā mačā "lēcējpeles" viesos ar 12:2 apspēlēja "Bausku", Gintam Bērtulim atzīmējoties ar diviem vārtu guvumiem un vienu piespēli, bet labākā balvu nopelnīja Kevins Šmits, kurš pēdējā laikā darbojies ļoti rezultatīvi, bet Bauskā savā kontā ierakstīja vienus vārtus un vienu piespēli. Pa diviem punktiem savu krājumu papildināja arī sezonas rezultatīvākie kluba florbolisti Andris Rajeckis (16+14) un Jānis Rajeckis (11+18), bet Šmits jau ir komandas trešais labākais punktu guvējs ar 25 (17+8) punktiem.

Savas pozīcijas pēdējā laikā nedaudz sašķobījuši arī Talsu spēlētāji, ar identisku 3:7 zaudējot pēdējās spēlēs gan Valmierai, gan Lielvārdei. Līdz ar to tabulā "vilki" ar 30 punktiem 17 spēlēs atrodas sestajā pozīcijā, lai gan nesen vēl pretendēja uz vietu labāko trijniekā. Pret "Lielvārde/FatPipe" tikai divi spēlētāji tika pie punktu guvumiem, visus vārtus gūstot Artim Raitumam, kamēr Marisam Bergmanim trīs rezultatīvas piespēles. Līdz ar to Raituma kontā ir 28 (13+15) punkti – tikpat cik līdzšinējam komandas rezultatīvākajam florbolistam Andrejam Šķerbergam (15+13).

Pēdējā spēlē talsinieki zaudēja, vāji nospēlējot trešo periodu. Kas līdzīgs bija vērojams arī komandas pirmā apļa spēlē ar cēsniekiem Talsos. Toreiz pēc pirmā perioda kurzemnieki bija vadībā ar 2:1, otrajā periodā rezultāts nemainījās, bet pēdējās 20 minūtēs uz vienu mājinieku vārtu guvumu viesi atbildēja ar četriem precīziem metieniem. Interesanti, ka neviens no spēlētājiem šajā mačā neguva vairāk par vienu punktu. Mājinieku rindās par labāko atzina vienus vārtus guvušo Jāni Škutānu, bet viesu rindās labākā balva tika Talsu florbola audzēknim, vārtsargam Markusam Plūdumam, kuram 15 atvairīti metieni no 18.


"Masters"/"Ulbroka" florbolisti. Foto: LFS
9

"Masters"/"Ulbroka" florbolisti trešo reizi kļūst par Latvijas čempioniem

LETA. "Masters"/"Ulbroka" florbolisti sestdien Rīgā kļuva par "Elvi Florbola līgas" vīriešu turnīra uzvarētājiem. "Masters"/"Ulbroka" finālā ar 6:2 (2:1, 1:1, 3:0) pieveica Talsu NSS/"Krauzers", trešo reizi izcīnot čempionu titulu. Finālspēli "Arēnā Rīga" vēroja 4517 skatītāju.
"Lekringa" spēlētājs Edgars Puriņš. Foto: LFS
4

"Lekrings" grauj un izcīna Latvijas čempionāta bronzas medaļas

LETA. Cēsu "Lekrings" sestdien Rīgā uzvarēja cīņā par "Elvi Florbola līgas" vīriešu turnīra bronzas medaļām. "Lekrings" ar 8:1 (2:0, 1:1, 5:0) sagrāva "Valmieru"/"Betsafe".
Galvenā cīņa - par lielo čempionu kausu. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Šodien "Arēnā Rīga" lielā Superfinālu diena

Šodien no pulksten 11.00 un līdz pat vēlam vakaram "Arēnā Rīga" valdīs florbols – tur tiks aizvadītas četras aizraujošas spēles, kā arī notiks apbalvošanas ceremonijas. Pulksten 11.00 notiks finālspēles starp divām labākajām ELVI florbola līgas sievietēm komandām – Rīgas "NND/RJTC" un Kocēnu "Rubeni". Pulksten 14.00 sāksies vīriešu 1. līgas finālspēle starp komandām "SK Leģions/Grobiņas SC" un FK "Kurši". Pulksten 17.00 cīņā par bronzas medaļām dosies Cēsu "Lekrings" un "FBK Valmiera/Betsafe". Pulksten 20.00 mačā par čempionu kausu nūjas krustos "Talsu NSS/Krauzers" un "FS Masters/Ulbroka". Tiem, kuriem nebūs iespējas šīs spēles skatīties klātienē, atliek cīņu gaitai sekot līdzi televīzijas kanālā TV4.